1. Päiväkodit
 2. Oulu
 3. Touhula Toppilansalmi

Touhula Toppilansalmi, Oulu

Jenny Juvani Päiväkodin johtaja

Touhula Toppilansalmi on taideteemainen päiväkoti Oulussa. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta. Päiväkodissamme toimii kolme iän mukaisesti jaoteltua ryhmää.

Päiväkotimme sijaitsee Toppilan alueella, osoitteessa Satamatie 23.

Touhula Toppilansalmen tilat ovat hyvin suunnitellut ja jokaisella ryhmällä on oma eteinen, jossa on tilaa pukeutumiselle. Päiväkodin aidattu leikkipiha on monipuolinen ja innostaa lapsia liikkumaan ja leikkimään. Pihasta löytyy muun muassa keinualueet sekä pelikenttä. Ulkoilemme paljon ja hyödynnämme päiväkotimme lähiympäristöä järjestämällä erilaisia retkiä.

Taideteemalla tuomme eri taiteenaloja ja ilmaisun muotoja osaksi lapsen arkea. Oppimisen ja onnistumisen iloa koetaan musiikillisen, kuvallisen, sanallisen sekä kehollisen ilmaisun kautta. Arjessa teema voi näkyä esimerkiksi taideprojektina, jonka tiimoilta lähdemme metsäretkelle etsimään materiaaleja taiteen tekemiseen.

Touhula Toppilansalmen kaikki lapset retkeilevät vastuullisesti lähiympäristössä viikoittain. Lapset pääsevät itse vaikuttamaan retkien sisältöön ja päämääriin. Retkeilypaikkojamme ovat muun muassa läheinen ”muumipuisto” ja metsäalueet. Retkillä toteutamme vaihtelevasti eri pedagogiikan osa-alueita.

Avoin ja luottamuksellinen yhteistyö vanhempien kanssa on meille tärkeää. Aamuisin kyselemme, millä mielellä lapsen aamu on alkanut. Päivän päätteeksi kerromme vanhemmille päivän tapahtumista. TouGo-sovelluksen kautta lähetämme vanhemmille viikkokirjeet, kuukausitiedotteet ja yksilöllisiä päivän kuulumisia.

Touhula Toppilansalmi

Taide
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Jenny Juvani Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Oulun kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus: 35–330 € / kk
• Kokopäivähoito, 15 pv / kk: 35–256 € / kk

• Esiopetus on maksutonta. Oulun kaupunki määrittelee esiopetusta täydentävän varhaiskasvatuksen asiakasmaksun osuuden ja laskuttaa perheitä.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Esiopetus on maksutonta. Oulun kaupunki määrittelee esiopetusta täydentävän varhaiskasvatuksen asiakasmaksun osuuden ja laskuttaa perheitä.

 • Sisaralennus

  Huomioidaan Oulun kaupungin palvelusetelissä.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Oulun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Oulun kaupungin sähköiseen eVaka-palveluun.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.