1. Päiväkodit
 2. Oulu
 3. Touhula TaikaVekara

Touhula TaikaVekara, Oulu

Niina Salmi Päiväkodin johtaja

Seikkailupäiväkoti Touhula TaikaVekara sijaitsee Ahvenojalla Raitotien kupeessa, loistavien kulkuyhteyksien varrella. Päiväkotimme tarjoaa varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Niin sisä- kuin ulkotilammekin ovat suunniteltu ja rakennettu lapsia ajatellen. Tilat ovat turvalliset, avarat ja houkuttelevat leikkimään sekä liikkumaan. Liikunta- ja leikkivälineitä on paljon, joten erilaista tekemistä riittää niin pienille kuin isoimmillekin lapsille. Liikunta onkin osa päiväkotimme jokapäiväistä toimintaa.

Päiväkotimme teema on seikkailu ja toiminnassamme painottuu sen lisäksi ympäristökasvatus. Luonto ja lähiympäristömme ovat täynnä seikkailuja, taikaa ja ihmeitä – tämän tietää jokainen TaikaVekaran lapsi ja aikuinen. Päiväkodin nimi tuleekin juuri luonnon pienistä ihmeistä, joita yhdessä pysähdytään ihmettelemään.

Retkeilemme luonnossa ja lähiympäristössä viikoittain pienryhmissä seikkaillen, luontoa kunnioittaen ja tehden luonnon lapselle tutuksi. Osa henkilökunnasta on kouluttautunut Metsämörri-ohjaajiksi, joka näkyy metsäretkillä ja osana päiväkodin toimintaa. Päiväkodissamme lapset osallistuvat toiminnan suunnitteluun, jolloin heidän omat mielenkiinnon kohteensa tulevat huomioiduksi.

Ekologisuus on otettu päiväkodissamme huomioon jo tiloja rakennettaessa muun muassa valitsemalla maalämpö lämmitysmuodoksi. Suomen Ympäristökasvatuksen Seura myönsi meille Vihreän lipun toukokuussa 2011 laadukkaasta ympäristökasvatustyöstä. Keväällä 2017 päiväkotimme hyväksyttiin ohjelman kestävälle tasolle. Kestävän kehityksen periaatteet ja yhdessä sovitut Vihreä lippu -tavat tuodaan lapsille tutuksi leikin, toiminnan, draaman ja eri eläinhahmojen kautta. Myös kierrätys, jätteiden vähentäminen ja säästäväisyys siirtyvät leikin kautta luonnollisesti lapsen jokapäiväiseen toimintaan.

Yhteisöllisyys ja tiivis yhteistyö vanhempien kanssa korostuvat päiväkotimme arjessa. Varhaiskasvatuskeskusteluiden lisäksi järjestämme vanhempainiltoja sekä muita mukavia yhteisiä tapahtumia. Koko päiväkodin joukolla kokoonnumme usein päiväkotimme sydämeen suureen saliin, yhteisille laulu-, leikki- ja toimintatuokioille.

Voit tutustua päiväkodin touhuihin myös Facebookissa.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Oulussa.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Olemme äärimmäisen tyytyväisiä lapsemme hyvään hoitoon. On ollut ihana huomata kuinka olette lapsille läsnä, porrastatte toimintoja ja kokonaisuus on teillä hallussa. Joka päivä kun tuomme lapsemme hoitoon voimme olla luottavaisin mielin. Kiitos siis teille, huomaa että teette työtä sydämellä!”

Touhula TaikaVekara

Seikkailu
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Niina Salmi Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 8.30–16

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 15 pv / kk

 • Sisaralennus

  50 % toisesta lapsesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Oulun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Oulun kaupungin asiakasmaksuyksikköön.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.