1. Päiväkodit
 2. Oulu
 3. Touhula TaikaVekara

Touhula TaikaVekara, Oulu

Niina Salmi Päiväkodin johtaja

Seikkailupäiväkoti Touhula TaikaVekara sijaitsee Ahvenojalla Raitotien kupeessa, loistavien kulkuyhteyksien varrella. Päiväkotimme tarjoaa varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Niin sisä- kuin ulkotilammekin ovat suunniteltu ja rakennettu lapsia ajatellen. Tilat ovat turvalliset, avarat ja houkuttelevat leikkimään sekä liikkumaan. Liikunta- ja leikkivälineitä on paljon, joten erilaista tekemistä riittää niin pienille kuin isoimmillekin lapsille. Liikunta onkin osa päiväkotimme jokapäiväistä toimintaa.

Päiväkotimme teema on seikkailu ja toiminnassamme painottuu myös ympäristökasvatus. Luonto ja lähiympäristömme ovat täynnä taikaa ja ihmeitä – tämän tietää jokainen TaikaVekaran lapsi ja aikuinen. Päiväkodin nimi tuleekin juuri luonnon pienistä ihmeistä, joita yhdessä pysähdymme ihmettelemään.

Retkeilemme lähiympäristössä viikoittain pienryhmissä seikkaillen ja luontoa kunnioittaen. Osa henkilökunnasta on kouluttautunut Metsämörri-ohjaajiksi, joka näkyy metsäretkillä ja osana päiväkodin toimintaa. Päiväkodissamme lapset osallistuvat toiminnan suunnitteluun, jolloin heidän omat mielenkiinnon kohteensa tulevat huomioiduksi.

Päiväkodillamme on Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomen myöntämä Vihreä lippu laadukkaasta ympäristökasvatustyöstä. Kestävän kehityksen periaatteet ja yhdessä sovitut Vihreä lippu -tavat tuodaan lapsille tutuksi leikin, toiminnan, draaman ja eri eläinhahmojen kautta. Myös kierrätys, jätteiden vähentäminen ja säästäväisyys siirtyvät leikin kautta luonnollisesti lapsen jokapäiväiseen toimintaan. Ekologisuus on otettu päiväkodissamme huomioon jo tiloja rakennettaessa muun muassa valitsemalla maalämpö lämmitysmuodoksi.

Yhteisöllisyys ja tiivis yhteistyö vanhempien kanssa korostuvat päiväkotimme arjessa. Varhaiskasvatuskeskusteluiden lisäksi järjestämme vanhempainiltoja sekä muita mukavia yhteisiä tapahtumia. Koko päiväkodin joukolla kokoonnumme usein päiväkotimme sydämeen suureen saliin, yhteisille laulu-, leikki- ja toimintatuokioille.

Voit tutustua päiväkodin touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Olemme äärimmäisen tyytyväisiä lapsemme hyvään hoitoon. On ollut ihana huomata kuinka olette lapsille läsnä, porrastatte toimintoja ja kokonaisuus on teillä hallussa. Joka päivä kun tuomme lapsemme hoitoon voimme olla luottavaisin mielin. Kiitos siis teille, huomaa että teette työtä sydämellä!”

Touhula TaikaVekara

Seikkailu
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Niina Salmi Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 8.30–16

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Oulun kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus: 30–325 € / kk
• Kokopäivähoito, 15 pv / kk: 30–251 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
20 h / vko: 30–178 € / kk

• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
osapäivähoito: 30–178 € / kk
• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
osapäivähoito 15 pv / kk: 30–163 € / kk

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 15 pv / kk

 • Sisaralennus

  50 % toisesta lapsesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Oulun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Oulun kaupungin sähköiseen eVaka-palveluun.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Luonnossa kotonaan

  Päiväkodissa toteutetaan Suomen Ladun kriteerien mukaista Luonnossa kotonaan -toimintaa. Luonnossa kotonaan -ryhmissä vietetään kiireetöntä ulkoilmaelämää, jossa korostuu leikki ja luonnossa liikkuminen, kiireetön yhdessäolo ja yhdessä tekeminen.

  Perinteisestä varhaiskasvatuksesta Luonnossa kotonaan -ryhmä poikkeaa siten, että ulkona ollaan useita tunteja päivässä ja lähiluonnossa retkeillään vähintään kolme kertaa viikossa. Leikki- ja liikuntavälineet löydetään ensisijaisesti luonnosta, ja toiminta mahdollistaa lapsen pitkäkestoisen leikin ja monipuolisen liikkumisen päivittäin. Luonnossa kotonaan -toiminnassa vaalitaan kestävän elämäntavan arvoja.

  Lisätietoja päiväkodin Luonnossa kotonaan -toiminnan laajuudesta ja mahdollisista vapaista paikoista antaa päiväkodin johtaja.

 • Meillä on Metsämörri -laatutunnus

  Suomen Ladun Meillä on Metsämörri -laatutunnus on ollut käytössä vuodesta 2006. Laatutunnus myönnetään kriteerit täyttävälle Metsämörri-toiminnalle, ja se sisältää lipun, vuosimerkin ja diplomin.