1. Päiväkodit
 2. Oulu
 3. Touhula TähtiVekara

Touhula TähtiVekara, Oulu

Maaria Korhonen Päiväkodin johtaja

Touhula TähtiVekara on taideteemainen päiväkoti Oulussa. Päiväkodissamme toimii neljä ryhmää: Ketut, Kurret, Sulkaturkit ja Mesitassut.

Päiväkoti sijaitsee Metsokankaan rauhallisessa ympäristössä, osoitteessa Kokintie 19.

Meillä Touhula TähtiVekarassa on tekemisen meininki. Huumorintaju, iloisuus ja positiivinen asenne heijastuvat päiväkodin kasvattajista lapsiin ja vanhempiin.

Touhula TähtiVekaran tilat ovat valoisat ja kodikkaat sekä mahdollistavat pienryhmätoiminnan kaiken ikäisille lapsille. Päiväkodillamme on iso piha-alue, jossa lapset pääsevät nauttimaan liikunnasta ja leikeistä. Pihalta löytyvät perinteiset liukumäet, keinut, hiekkalaatikot sekä kiipeilyteline. Lisäksi pihalla on iso kivituhkakenttä, joka houkuttelee ja innostaa lapsia pihapeleihin.

Taide näkyy ja kuuluu päiväkotimme arjessa monin eri tavoin. Tarjoamme elämyksiä ja kokemuksia erityisesti musiikin, draaman, liikunnan, kädentaitojen ja retkien kautta. Päiväkodissamme lauletaan ja musisoidaan, lorutellaan ja sadutellaan, luetaan kirjoja, maalataan, piirretään, esiinnytään, kuunnellaan musiikkia ja leikitään! Leikki ja sen kautta löytyvä oppimisen ilo ovat keskeisiä asioita toiminnassamme.

Päiväkodin lähiympäristö tarjoaa hyvät puitteet retkeilylle ja liikkumiselle. Käymme metsäretkillä usein lähimetsässämme. Opetamme lapsille luonnon kunnioittamista, ympäristöstä huolehtimista ja ekologista ajattelua: kierrätys on osa arkea! Kävelymatkan päästä päiväkodilta löytyy myös kaksi leikkipuistoa, joissa käymme touhuilemassa.

Meillä TähtiVekarassa syli on sydämen asia. Aito läsnäolo lasta kuunnellen on meille kaikille tärkeää: meidän paikkamme on leikin keskellä, pienten piirissä, sylityksin satuilemassa ja yhdessä ihmettelemässä.

Pienryhmätoiminta on ensisijainen toimintatapamme ja sillä haluamme varmistaa, että lapsi tulee kuulluksi ja kohdatuksi päivän jokaisessa hetkessä. Aikuisten välinen hyvä vuorovaikutus, työn ilo ja innostus luovat lapsille turvallisen ilmapiirin kasvaa ja oppia.

Vanhempien kanssa tehtävä yhteistyö lapsen parhaaksi näkyy jokapäiväisessä toiminnassamme. Arjen vuoropuhelu ja avoimuus ovat yhteistyön kulmakiviä ja luottamuksellisen yhteistyön edellytys. Päivittäiset kuulumiset kerrotaan yhdessä lapsen kanssa vanhemmille. Käytämme TouGo-sovellusta vanhempien kanssa viestimiseen sekä kuvien ja videoiden lähettämiseen.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Instagramissa.

Touhula TähtiVekara

Taide
Ma–pe 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Maaria Korhonen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Oulun kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus: 30–325 €/kk
• Kokopäivähoito, 15 pv/kk: 30–251 €/kk

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Sisaralennus

  Huomioidaan Oulun kaupungin palvelusetelissä.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Oulun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Oulun kaupungin sähköiseen eVaka-palveluun.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.