1. Päiväkodit
 2. Oulu
 3. Touhula Satumetsä

Touhula Satumetsä, Oulu

Mervi Kesti Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Satumetsä sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Oulun Jäälissä. Päiväkodissa ulkoilemme päivittäin säällä kuin säällä. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Liikunta on osa päiväkotimme jokapäiväistä toimintaa ja se lomittuu myös arjen puuhiin. Olemme järjestäneet päiväkodin tilat lapsen liikkumista motivoivaksi ja tukevaksi. Jokaisessa ryhmässä on ohjattu liikuntatuokio ja olemme huomioineet myös lasten omatoimisen liikkumisen.

Käymme metsäretkellä kerran viikossa ja tutustumme lähiympäristöön kävellen. Päiväkotimme sijaitsee pienten metsäalueiden lähellä, joita hyödynnämme retkeillessämme ja tutkiessamme luontoa. Käymme myös Tuokkosenmäen liikuntapuistossa retkeilemässä. Samalla harjoittelemme luonnossa liikkumissa, kierrätystä ja luonnon kunnioitusta.

Päiväkotimme piha on monimuotoinen ja sieltä löytyy pieni asfalttialue, turvahiekka-alue ja kivituhkalla oleva pelikenttä, sekä lapsille kaikista mieluisin luonnontilassa oleva metsäalue. Talvella pihallamme on pulkkamäki ja hiihtolatu pienimmille. Myös läheiset kuntoladut ja luistinkentät ovat ahkerassa käytössämme.

Päiväkotimme lasten lempipuuhia ovat sähly tai huivitanssit salissa, retket ja aamuiset liikuntatuokiot. Kestosuosikkina eskareilla on säilynyt vuodesta toiseen vauhdikkaat hippaleikit pihalla. Yhdessä liikkuminen, laulaminen ja soittaminen ovat osa jokapäiväistä arkea. Säännöllisiä yhteisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat Pihaseikkailu-liikuntatapahtuma sekä koko talon kulttuurituokio ja yhteiset juhlat. Lisäksi kirjastoauto vierailee päiväkodillamme kerran kuukaudessa.

Tarjoamme kerran kuukaudessa vanhemmille aamu- tai iltapäiväkahvit sekä vietämme perheliikuntailtapäivän kerran puolessa vuodessa. Kutsumme isovanhemmat joka vuosi kyläilemään helmikuussa. Muistamme äitejä ja isiä erilaisin tavoin kerran vuodessa.

Touhula Satumetsä

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Mervi Kesti Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Oulun kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus: 30–325 € / kk
• Kokopäivähoito, 15 pv / kk: 30–251 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
20 h / vko: 30–178 € / kk

• Esiopetus on maksutonta. Oulun kaupunki määrittelee esiopetusta täydentävän varhaiskasvatuksen asiakasmaksun osuuden ja laskuttaa perheitä.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Esiopetus on maksutonta. Oulun kaupunki määrittelee esiopetusta täydentävän varhaiskasvatuksen asiakasmaksun osuuden ja laskuttaa perheitä.

 • Sisaralennus

  Huomioidaan Oulun kaupungin palvelusetelissä.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Oulun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Oulun kaupungin sähköiseen eVaka-palveluun.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.