1. Päiväkodit
 2. Oulu
 3. Touhula Ritaharju

Touhula Ritaharju, Oulu

Johanna Hyvönen Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Ritaharju avasi ovensa keskeisellä paikalla Pohjois-Ritaharjussa tammikuussa 2015. Päiväkodin tiloissa temmeltää neljä lapsiryhmää. Varhaiskasvatuksen lisäksi päiväkotimme tarjoaa myös esiopetusta.

Liikunta näkyy arjessamme päivittäin. Arkeemme kuuluvat sählypelit, hippaleikit, kiipeily, pallottelu ja jumppailu. Talvisin hyödynnämme lähimaastoa ja kokeilemme niin hiihtoa kuin luistelua, pulkkamäkeä unohtamatta. Kannustamme lapsia liikkumaan ja kokeilemaan erilaisia tapoja liikkua – onnistumisen ilo jaetaan yhdessä porukalla.

Ulkoilemme päivittäin porrastetusti. Pihaltamme löytyvät niin keinut, kiipeilyteline kuin hiekkalaatikot. Hyödynnämme myös lähimaastoa ulkoilussa päivittäin, ja jokainen ryhmä retkeilee vähintään kerran viikossa. Retkeilemme lasten kanssa niin Metsämörri-retkillä, lähipuistoissa kuin lähikoulun pihalla.

Jokaisella lapsiryhmällä on päiväkodissa omat tilansa, joihin kuuluvat pienillä ryhmätilan lisäksi iso nukkari. Isojen ryhmätiloissa on lisäksi leikkihuoneita, joissa onnistuvat kotileikit, legoilla leikkiminen tai majan rakentelu. Päiväkodissamme on oma liikuntasali, jossa sujuvat niin sählypelit, satujumppa kuin seinäkiipeily.

Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat esimerkiksi kerran kuussa järjestettävä vanhempien aamukahvihetki, yhteinen koko talon lauluhetki kerran kuussa, Varpaat vauhtiin -tapahtuma syksyisin, pihaseikkailu toukokuussa, isien ja äitien illat sekä tärkeän aikuisen päivä. Päiväkotimme yhteinen motto ”Huomaa hyvä” kulkee mukanamme kaikissa päivän toimissa.

Trustmary Reviews

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Oulussa.

Touhula Ritaharju

Liikunta
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Johanna Hyvönen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 15 pv / kk

 • Sisaralennus

  50 % toisesta lapsesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Oulun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Oulun kaupungin asiakasmaksuyksikköön.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.