1. Päiväkodit
 2. Oulu
 3. Touhula Metsokangas

Touhula Metsokangas, Oulu

Saija Kivelä Päiväkodin johtaja

Touhula Metsokangas on rento ja aktiivinen liikuntapäiväkoti Oulussa. Päiväkotimme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä osoitteessa Metsänvartijantie 1.

Päiväkodin tilat on tehty mahdollistamaan monipuolinen toiminta sekä liikkuminen, ja sisustus on toteutettu lapsilähtöisesti. Päiväkodin oma piha on tilava ja siellä näkyy talvisin niin lumivuori kuin luistelukenttäkin. Pihasta löytyy myös oma nuotiopaikka.

Päiväkotimme toiminnassa painottuu liikuntateeman lisäksi lasten omatoimisuus, lapsilähtöisyys sekä perhekeskeisyys. Päiväkodissamme lapset liikkuvat vähintään kaksi tuntia päivän aikana niin sisällä kuin ulkonakin. Kannustamme lapsia kokeilemaan rajojaan turvallisesti ja testaamaan erilaisia liikuntalajeja.

Retkeilemme säännöllisesti lasten kanssa lähimetsään, leikkipuistoihin, urheilukentille sekä kirjastoon. Ruokailuhetkemme ovat rauhallisia ja kiireettömiä, sillä syömme pienryhmissä. Innostamme lapsia maistelemaan erilaisia makuja.

Kuuntelemme lasten mielipiteitä ja toteutamme perheiden toiveita. Meillä on motivoitunut ja osaava henkilökunta, joka kehittää toimintaamme. Päiväkodissamme ryhmien yhteistyö toimii hyvin, ja kaikki aikuiset tuntevat koko talon lapset.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Metsokangas

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Saija Kivelä Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Oulun kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus: 30–325 € / kk
• Kokopäivähoito, 15 pv / kk: 30–251 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
20 h / vko: 30–178 € / kk

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Sisaralennus

  Huomioidaan Oulun kaupungin palvelusetelissä.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Oulun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Oulun kaupungin sähköiseen eVaka-palveluun.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.