1. Päiväkodit
 2. Oulu
 3. Touhula Metsokangas

Touhula Metsokangas, Oulu

Mervi Kesti Päiväkodin johtaja

Liikuntateemaisen päiväkoti Touhula Metsokankaan tilat on tehty mahdollistamaan monipuolinen toiminta sekä liikkuminen, ja sisustus on toteutettu lapsilähtöisesti. Päiväkodin ympäristö on monimuotoinen ja päiväkodin omassa pihassa näkyy talvisin niin lumivuoria, luistelukenttiä kuin hiihtolatukin. Päiväkotimme tarjoaa varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Toiminnassamme painottuvat liikuntateemamme lisäksi lasten omatoimisuus ja kokeiluhalukkuus, turvallisuus, lapsilähtöisyys sekä perhekeskeisyys. Päiväkodissamme lapset liikkuvat vähintään kaksi tuntia reippaasti päiväkotipäivän aikana niin sisällä kuin ulkonakin. Kannustamme lapsia kokeilemaan rajojaan turvallisesti ja lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia liikuntalajeja. Kuuntelemme lasten mielipiteitä ja toteutamme perheiden toiveita. Meillä on motivoitunut ja osaava henkilökunta, joka kehittää aktiivisesti toimintaamme.

Päiväkotimme lasten lempipuuhia ovat liikuntaradat, sähly, luistelu ja metsäretket. Retkeilemme säännöllisesti lasten kanssa metsään, pururadalle, hiihtoladuille, lumivuorille sekä leikkipuistoihin.

Päiväkodissamme ryhmien yhteistyö toimii hyvin, ja kaikki aikuiset tuntevat koko talon lapset. Haluamme myös osallistuttaa koko perhettä mukaan yhteiseen tekemiseen, ja järjestämmekin tasaisin väliajoin yhteistä touhua päiväkodilla.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Touhula Metsokankaan päiväkodissa on todella mukavat ja ammattimaiset työntekijät! Lapsemme viihtyvät päiväkodissa hyvin ja me vanhemmat olemme tyytyväisiä hoitoon ja viestintään.”

”Hyvä päiväkoti ja mukavat työntekijät, jatkakaa samaan malliin.”

”Olen ollut todella tyytyväinen kommunikointiin ja keskusteluun henkilökunnan kanssa liittyen lapsemme hoitoon ja päivän kulkuun. On mukava viedä lasta päiväkotiin, jossa henkilökunta selkeästi välittää lapsista ja nauttii työstään. Myös lapsemme nauttii hoidossa olosta.”

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Oulussa.

Touhula Metsokangas

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Mervi Kesti Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Oulun kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus: 30–325 € / kk
• Kokopäivähoito, 15 pv / kk: 30–251 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
20 h / vko: 30–178 € / kk

• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
osapäivähoito: 30–178 € / kk
• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
osapäivähoito 15 pv / kk: 30–163 € / kk

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 15 pv / kk

 • Sisaralennus

  50 % toisesta lapsesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Oulun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Oulun kaupungin asiakasmaksuyksikköön.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.