1. Päiväkodit
 2. Oulu
 3. Touhula LystiVekara

Touhula LystiVekara, Oulu

Birgitta Siipola Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula LystiVekara sijaitsee keskellä Ritaharjun asuinaluetta. Päiväkodistamme ei hauskanpito lopu ja siitä vastaavat talon kaksi puoliskoa: Lystilä sekä Hymylä. Varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme myös esiopetusta.

Touhula LystiVekara sijaitsee Oulun Ritaharjussa, osoitteessa Paulareitti 1.

Meillä on nimemme mukaisesti monipuolista ja mielenkiintoista pedagogista toimintaa hauskuutta ja lystikkyyttä unohtamatta. Taloissamme voi aistia lempeän ja lämpimän tunnelman, mikä koostuu hyvästä työilmapiiristä ja lasten viihtymisestä.

Meille on tärkeää, että lapsi tuntee Touhula Lystivekaran paikaksi, johon on joka päivä hyvä tulla. Uskomme, että onnistumme tässä, kun sekä lapset, työntekijät että vanhemmat voivat hyvin. Haluamme, että jokainen lapsi tulee huomatuksi yksilönä. Luomme lapselle turvallisen ja kodinomaisen kasvuympäristön, jossa lapsi saa kasvaa, kehittyä ja oppia uutta oman ikätasonsa mukaisesti.

Retkeilemme lapsiryhmien kanssa viikoittain. Ritaharjun alue mahdollistaa meille monipuoliset retkikohteet vuodenajasta riippumatta, sillä lähellä on metsiä, puistoja, pururata sekä kirjasto. Näiden lisäksi hyödynnämme lähiympäristön lapsiystävällisiä kohteita.

Päiväkodin melkein jokaisessa ryhmätilassa on oma sali, jossa lapset voivat liikkua ja touhuta myös omaehtoisesti. Jokaisella ryhmällä on mahdollisuus vähintään kerran viikossa hyödyntää isoa salia ja sen monipuolista liikuntavälineistöä. Päiväkotimme yhteydessä on kenttäalue sekä oma aidattu metsäpiha, joita hyödynnämme päivittäin.

Kerromme kuulumiset päivittäin lapsen päivän päättyessä. Tämän lisäksi ryhmät tiedottavat TouGon kautta kuulumisista ja tärkeistä tapahtumista. Saamme myös paljon positiivista palautetta TouGon kautta perheille lisätyistä kuvista.

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula LystiVekara

Liikunta
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Birgitta Siipola Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Oulun kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus: 30–325 € / kk
• Kokopäivähoito, 15 pv / kk: 30–251 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
20 h / vko: 30–178 € / kk

• Esiopetus on maksutonta. Oulun kaupunki määrittelee esiopetusta täydentävän varhaiskasvatuksen asiakasmaksun osuuden ja laskuttaa perheitä.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Esiopetus on maksutonta. Oulun kaupunki määrittelee esiopetusta täydentävän varhaiskasvatuksen asiakasmaksun osuuden ja laskuttaa perheitä.

 • Sisaralennus

  Huomioidaan Oulun kaupungin palvelusetelissä.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Oulun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Oulun kaupungin sähköiseen eVaka-palveluun.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.