1. Päiväkodit
 2. Oulu
 3. Touhula Hönttämäki

Touhula Hönttämäki, Oulu

Mervi Kesti Päiväkodin johtaja

Touhula Hönttämäki on liikuntapainotteinen päiväkoti Oulussa. Päiväkotimme sijaitsee Hönttämäessä, osoitteessa Kaartintie 4.

Meillä liikutaan, leikitään, ihmetellään ja opitaan yhdessä. Toimintamme kantavia teemoja ovat liikkumisen riemu, oppimisen ilo sekä leikkimisen taito. Touhuamme päivittäin pienryhmissä liikunnan, kädentaitojen, musiikin, satujen ja leikkien parissa. Ryhmien käytössä on runsaasti jakotiloja, jotka mahdollistavat pienryhmätoiminnan ja rauhalliset leikkihetket.

Liikuntasalissamme lapset pääsevät harjoittelemaan monipuolisesti liikkumisen taitoja muun muassa palloillen, puolapuilla kiipeillen, trampoliinilla hyppien ja temppuradalla tasapainoillen.

Jokainen ryhmä retkeilee viikoittain lähiympäristön metsissä tai leikkipuistoissa. Retkillä harjoitellaan kulkemaan turvallisesti liikenteessä, ihmetellään vuodenaikojen vaihtumista, viihdytään metsämuskarissa sekä leikitään ja liikutaan vaihtelevassa maastossa. Ulkoilemme päivittäin säällä kuin säällä. Panostamme yhdessä liikkumisen riemuun yli ryhmärajojen etenkin iltapäivien ulkoiluhetkissä.

Nauttimalla päivän ateriat pienryhmissä mahdollistamme rauhalliset ja mukavat yhteiset ruokailuhetket. Lounaan jälkeen lasten käytössä on torkkula tai virkkula riippuen lapsen tarpeista ja perheiden toiveista. Torkkulassa lapset pääsevät nukkumaan päiväunet, virkkulassa rauhoitutaan hetki satujen tai laulujen parissa ja touhuillaan yhdessä rauhallisia puuhia.

Meille on tärkeää avoin yhteistyö lasten ja perheiden kanssa. Päivittäisten kohtaamisten lisäksi lähetämme TouGo-sovelluksen kautta viikkokirjeet, joissa kerromme ryhmien kuulumisista ja tulevista tapahtumista. Jaamme perheille viikoittain kuvia lasten tärkeistä hetkistä. TouGon kautta onnistuu myös helposti arjen akuuteista asioista viestiminen. Uskomme, että avoin ja kunnioittava vuorovaikutus on avain lapsen turvalliseen ja onnelliseen päiväkotipäivään.

Touhula Hönttämäessä parasta on ihanat ja iloiset lapset sekä työssään viihtyvä ammattitaitoinen henkilökunta. Meillä on rento ja mukava tekemisen meininki sekä kotoinen fiilis. Tiiviissä yhteisössämme kaikki lapset ja aikuiset oppivat nopeasti tuntemaan toisensa. Päiväkotiimme jokainen on tervetullut omana itsenään.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Hönttämäki

Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Mervi Kesti Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Oulun kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus: 30–325 € / kk
• Kokopäivähoito, 15 pv / kk: 30–251 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
20 h / vko: 30–178 € / kk

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Sisaralennus

  Huomioidaan Oulun kaupungin palvelusetelissä.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Oulun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Oulun kaupungin sähköiseen eVaka-palveluun.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.