1. Päiväkodit
 2. Oulu
 3. Touhula Hönttämäki

Touhula Hönttämäki, Oulu

Saija Kivelä Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Hönttämäki avattiin elokuussa 2014. Kuusiryhmäisen päiväkodin tilat ovat uudenaikaiset ja mahdollistavat lasten monipuolisen liikkumisen. Varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme myös esiopetusta.

Päiväkodissa touhutaan pienryhmissä ja toiminnassa näkyvät eri orientaatiot liikunnasta kädentaitoihin, musiikkihetkistä satuihin ja lorutteluihin. Päiväkodissamme on aina aikaa omaehtoiselle leikille ja liikunnalle. Liikuntasali on lastemme aktiivisessa käytössä, ja joka päivä pelataan sählyä sekä temppuillaan liikkari- ja temppuradoilla. Lastemme lempipuuhia ovat retket lähiympäristöön sekä ulkoilu omalla isolla pihalla. Muita mieluisia leikkejä ovat koti- ja autoleikit sekä erilaiset rakentelut.

Retkeilemme viikoittain lähimetsässä ja leikkipuistoissa. Päiväkodistamme löytyy Suomen ladun kouluttamia Metsämörri-luontokasvattajia, joiden opastuksella erilaiset retket muuntuvat opettavaisiksi liikuntatuokioiksi luonnon helmassa.

Päiväkotimme jokaiseen toimintakauteen mahtuu koko talon yhteisiä teemoja ja niiden ympärille rakennettuja juhlia. Yhteinen lauluhetki järjestetään kerran kuussa, jolloin koko talo kokoontuu saliin yhdessä laulamaan ja leikkimään. Järjestämme noin kerran kuussa vanhempainkahvit ja joskus niiden yhteyteen järjestetään myös liikunnallisia pisteitä, joita vanhemmat voivat suorittaa lastensa kanssa.

Touhula Hönttämäessä parasta on ihanat ja iloiset lapset sekä työssään viihtyvä ammattitaitoinen henkilökunta. Meillä on rento ja mukava tekemisen meininki sekä kotoinen fiilis. Päiväkotiimme jokainen on tervetullut omana itsenään.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Oulussa.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Sydämelliset ja jaksavat hoitajat ovat meidän päiväkodin parhaus. Mukavaa kun puuhaillaan lähes joka päivä jotain uutta ja erilaista.”

”Hoitajat ovat olleet oikein kultaisia ja lapseni on viihtynyt hoidossa hyvin.”

Touhula Hönttämäki

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Saija Kivelä Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Oulun kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

Kokopäivähoito: 310 €
Kokopäivähoito 15 pv / kk: 232,50 €
20 h / vko: 186 €

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 15 pv / kk

 • Sisaralennus

  50 % toisesta lapsesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Oulun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Oulun kaupungin asiakasmaksuyksikköön.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.