1. Päiväkodit
 2. Oulu
 3. Touhula Hiirulaisenkuja

Touhula Hiirulaisenkuja, Oulu

Kaisa Nissi Päiväkodin johtaja

Touhula Hiirulaisenkuja on liikuntateemainen päiväkoti Hiirosen rauhallisella asuinalueella, hyvien kulkuyhteyksien ja palvelujen varrella. Tarjoamme päiväkodissamme varhaiskasvatuksen lisäksi esiopetusta.

Liikuntateema näkyy arjessamme joka päivä. Teemme paljon toiminnallisia puuhia ja tarjoamme lapsille mahdollisuuden liikuntaan joka päivä. Luontaiselle liikkumiselle ja leikille on aina aikaa ja tilaa, niin sisällä kuin ulkona. Tuemme lasten omaehtoista liikkumista ja kannustamme heitä rohkeasti kokeilemaan erilaisia asioita.

Päiväkotiamme ympäröi upea luonto ja sen monet mahdollisuudet. Teemme retkiä lähiympäristöön viikoittain. Alueelta löytyy paljon metsää ja erilaisia polkuja, jotka houkuttelevat meitä seikkailuihin. Arvostamme luontoa ja haluamme luoda lapsille jo pienestä pitäen hyvän suhteen siihen. Meillä on loistavat ulkoilumahdollisuudet vuodenajoista riippumatta. Talvisin pääsemme nauttimaan hiihdosta. Meiltä lähtee latu aivan aidan takaa, jota kaupunki huoltaa todella hyvin. Vierestä löytyy myös mahtava pulkkamäki ja leikkipuisto, jotka näkyvät päiväkodin ikkunasta. Hiirosen alueella, pienen kävelymatkan päässä, on myös urheilupuisto, josta löytyy muun muassa kaksi nurmijalkapallokenttää.

Päiväkotimme toimii vuonna 2015 valmistuneessa komeassa hirsirakennuksessa. Hirsiseinät, korkeat ja valoisat huoneet sekä puhdas hengitysilma tuovat viihtyvyyttä päivittäiseen arkeen. Nykyaikaiset ja viihtyisät sisätilat ovat jaettu neljään eri ryhmätilaan. Molemmissa päissä on kaksi ryhmää (Nappisilmät ja Hymysuut sekä Nöpönenät ja Höpönassut). Talon puolia yhdistää isompi aulatila, jota koko päiväkodin väki hyödyntää toiminnassaan sekä yhdessä että erikseen.

Toimintamme suunnittelussa lasten osallistaminen on tärkeää. Otamme arjessa huomioon erityisesti lasten toiveet, jonka pohjalta lähdemme toimintaa suunnittelemaan. Lapsilähtöisyys on yksi tärkeimmistä kulmakivistä toiminnassamme. Tiedostamme, että jokainen lapsi on yksilöllinen ja jokaisen kanssa toimitaan hänelle parhaiten sopivalla tavalla. Teemme paljon yhteistyötä yli ryhmärajojen, joten jokainen lapsi on meille kaikille tuttu ja lapset oppivat myös tuntemaan kaikki päiväkodin kasvattajat.

Hiirulaisenkujalla teidät ottaa vastaan lämminhenkinen joukko innostuneita alan ammattilaisia, joilla on vahva halu kehittää omaa ammattitaitoaan ja toimintaa päiväkodissamme. Meille on tärkeintä, että lapsella on paras mahdollinen olla päiväkodissamme.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Instagramissa.

Touhula Hiirulaisenkuja

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Kaisa Nissi Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 9–12

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Oulun kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus: 35–330 € / kk
• Kokopäivähoito, 15 pv / kk: 35–256 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
20 h / vko: 35–183 € / kk

• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
osapäivähoito: 35–183 € / kk
• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
osapäivähoito 15 pv / kk: 35–168 € / kk

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 15 pv / kk

 • Sisaralennus

  50 % toisesta lapsesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Oulun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Oulun kaupungin sähköiseen eVaka-palveluun.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.