1. Päiväkodit
 2. Oulu
 3. Touhula Hiirulaisenkuja

Touhula Hiirulaisenkuja, Oulu

Kaisa Nissi Päiväkodin johtaja

Päiväkoti Touhula Hiirulaisenkujalla iloitaan aktiivisesta arjesta lasten kanssa – onnistumisen kokemukset, pienet ja isot elämykset sekä kasvattajien turvallinen ja lämmin läsnäolo ovat toimintamme keskiössä.

Touhula Hiirulaisenkuja sijaitsee Hiirosen kaupunginosassa, osoitteessa Hiirulaisenkuja 1. Päiväkotimme on valoisa hirsirakennus, ja sen sydämenä on leikkipihalle avautuvin, isoin ikkunoin varustettu keskusaula.

Päiväkodin lähellä olevat maastot suorastaan houkuttelevat retkeilyyn! Lapsille retket ovat todella tärkeä osa viikkoa, ja jos sää estää retkeilyn ulkona, voidaan retkeillä aivan hyvin myös sisällä. Seikkailuun voi heittäytyä missä vain!

Meille on tärkeää kannustaa lapsia ihmettelemään asioita: ihmettely johtaa tutkimiseen, tutkiminen johtaa oivallukseen ja oivallus oppimiseen! Oppimista tapahtuu kaikissa asioissa päivittäin, oli sitten kyse tunne- ja kaveritaitojen harjoittelusta tai konkreettisesta ympäristön tutkimisesta: Mitä lumelle tapahtuu, kun se sulaa? Miten pullaa leivotaan? Miten pyydetään anteeksi, miten kiitetään?

Tiedonkulku vanhempien ja päiväkodin välillä tapahtuu jokapäiväisissä kohtaamisissa. Niin hoitoon tullessa kuin kotiin lähtiessä jutellaan kuulumiset puolin ja toisin. Kasvattajien kanssa voi aina sopia pitemmästä jutteluhetkestä, jos jokin asia mietityttää. Kerromme rehellisesti vanhemmille niin ilot kuin huolenaiheetkin lasta koskien ja toivomme, että vanhemmat pystyisivät myös avoimesti kertomaan meille toiveistaan ja lapsen tarpeista.

TouGo-sovellusta käytämme ahkerasti mm. tiedotteiden ja kuvien lähettämiseen vanhemmille.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Instagramissa.

Touhula Hiirulaisenkuja

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Kaisa Nissi Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 9–12

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Oulun kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus: 35–330 € / kk
• Kokopäivähoito, 15 pv / kk: 35–256 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
20 h / vko: 35–183 € / kk

• Esiopetus on maksutonta. Oulun kaupunki määrittelee esiopetusta täydentävän varhaiskasvatuksen asiakasmaksun osuuden ja laskuttaa perheitä.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Esiopetus on maksutonta. Oulun kaupunki määrittelee esiopetusta täydentävän varhaiskasvatuksen asiakasmaksun osuuden ja laskuttaa perheitä.

 • Sisaralennus

  Huomioidaan Oulun kaupungin palvelusetelissä.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Oulun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Oulun kaupungin sähköiseen eVaka-palveluun.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.