1. Päiväkodit
 2. Oulu
 3. Touhula Hiirulaisenkuja

Touhula Hiirulaisenkuja, Oulu

Enni Tammela Päiväkodin johtaja

Touhula Hiirulaisenkuja sijaitsee Hiirosen rauhallisella asuinalueella hyvien kulkuyhteyksien ja palvelujen varrella. Tarjoamme liikuntateemaisessa päiväkodissamme varhaiskasvatuksen lisäksi esiopetusta.

Liikuntateemamme näkyy arjessa joka päivä. Teemme paljon toiminnallisia puuhia ja tarjoamme lapsille mahdollisuuden liikuntaan joka päivä. Luontaiselle liikkumiselle ja leikille on aina aikaa ja tilaa, niin sisällä kuin ulkona. Tuemme lasten omaehtoista liikkumista ja kannustamme heitä rohkeasti kokeilemaan erilaisia asioita. Kaikilla päiväkotimme 5–7-vuotiailla on käytössä lapsille suunnattu ReimaGO-aktiivisuusranneke.

Teemme retkiä lähiympäristöön ja -metsään viikoittain. Luonto on hyvin vahvasti läsnä päiväkotimme ympäristössä: oravat, linnut ja jänikset ovat tuttu näky ulkoilussa, kun ne vipeltävät aidan takana. Arvostamme luontoa ja haluamme luoda lapsille jo pienestä pitäen hyvän suhteen siihen. Meillä on loistavat ulkoilumahdollisuudet vuodenajoista riippumatta. Hiihtolatu lähtee aivan aidan takaa, sekä pulkkamäki että lähipuisto näkyvät päiväkodin pihalta. Hiirosessa on myös urheilupuisto, josta löytyy muun muassa kaksi nurmikenttää esimerkiksi jalkapalloilua varten.

Kasvattajiltamme löytyy monenlaista osaamista. Kasvattajistamme löytyy mm. tanssiohjaaja ja meillä onkin kerran viikossa tanssikerho, johon jokainen lapsi saa halutessaan osallistua. Kolme kasvattajaamme ovat Metsämörri-ohjaajia ja teemmekin kuukausittain Metsämörri-retkiä.

Päiväkotimme toimii vuonna 2015 valmistuneessa komeassa hirsirakennuksessa. Hirsiseinät, korkeat ja valoisat huoneet sekä puhdas hengitysilma tuovat viihtyvyyttä päivittäiseen arkeen. Nykyaikaiset ja viihtyisät sisätilat ovat jaettu pienten ja isojen puoliin. Talon puolia yhdistää isompi aulatila, jota koko päiväkodin väki hyödyntää toiminnassaan.

Toiminnan suunnittelussa lasten osallistaminen on tärkeää ja lasten toiveet otetaan huomioon. Hiirulaisenkujalla lapsia hoitaa ammattitaitoinen, motivoitunut ja lapsilähtöinen henkilökunta. Meille on aina tärkeintä, että lapsella on päiväkodissamme paras mahdollinen olla.

Tervetuloa tutustumaan!

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Oulussa.

Touhula Hiirulaisenkuja

Liikunta
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Enni Tammela Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12–15

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 15 pv / kk

 • Sisaralennus

  50 % toisesta lapsesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Oulun kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Oulun kaupungin asiakasmaksuyksikköön.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.