1. Päiväkodit
 2. Mikkeli
 3. Touhula Lippulaiva

Touhula Lippulaiva, Mikkeli

Johanna Pylvänäinen Päiväkodin johtaja

Seikkailupäiväkoti Touhula Lippulaiva sijaitsee Rantakylässä. Päiväkotimme ympäristö tarjoaa lapsille monipuolisesti ulkoilumahdollisuuksia, ja niitä hyödynnetään paljon. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi esiopetusta.

Päiväkodissamme lapset saavat elämyksiä. Seikkailut voivat olla liikuntaa, musiikkia tai tunnelmia. Ulkoilemme paljon säällä kuin säällä ja monia päivän seikkailuja, kuten musiikkihetkiä toteutetaan ulkona. Toteutamme arjessa pienryhmätoimintaa, ja seikkailuryhmät jaetaan päivän touhuihin vielä pienempiin porukoihin.

2016 avatun päiväkotimme uusien tilojen sisustuksessa näkyy merihenkisyys. Päiväkodin ympärillä on viihtyisä piha-alue, lisäksi hyödynnämme Rantakylän monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia, kuten urheilukenttää, latuja, metsää, luistelukaukaloa, leikkipuistoa ja pururataa.

Seikkailullisen arjen lisäksi järjestämme silloin tällöin erilaisia teemapäiviä. Lapset odottavat kovasti nurinkurinpäivää ja halloween-naamiaisia. Pienempien puolella Laivassa lasten suosikkipuuhiin kuuluvat mm. sirkusteltta- ja muovailuvahaleikit, isompien puolella Majakassa suosikkileikkeihin lukeutuvat mm. roolivaatteet ja autorataleikit. Eskarilaiset (Timantit) aloittavat joka aamu päivänsä pienellä lauluhetkellä, ja piirtäminen sekä rakentelut ovat eskarilaisille mieleisiä puuhia.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Lippulaiva ja henkilökunta on aivan ihania. Meidän kolmevuotias viihtyy todella hyvin. Arvostan todella paljon että joka päivä kerrotaan miten lapsen päivä on mennyt, kirje kuluneen viikon tapahtumista on kiva saada, sekä tulevan viikon ruokalista.  Iso kiitos hoitajille kuinka touhukkaita päiviä järjestävät lapsille.”

”Mikkelin Lippulaivan henkilökunta on aivan ihania, ja lapsemme tykkää jokaisesta hoitajasta todella paljon, puhuu heistä kotonakin.”

Voit seurata päiväkotimme arkea myös Facebookissa.

Touhula Lippulaiva

Seikkailu
Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Johanna Pylvänäinen Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12–14

Palvelusopimukset ja asiakasmaksut

Mikkelissä on käytössä palveluseteli ja asiakasmaksu määräytyy perheen koon, palvelutarpeen ja bruttotulojen mukaan.

Touhula Lippulaivassa varhaiskasvatuksen asiakasmaksu on enimmillään

 • Kokopäivähoito, vähintään 16 pv/kk: 325 €
 • Kokopäivähoito, 11–15 pv/kk: 233 €
 • Kokopäivähoito, enintään 10 pv/kk: 159 €
 • Osa-aikainen varhaiskasvatus, hoitoaika enintään 5 h/pv: 197€

Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus: 197 €
Esiopetusaika (4h/päivä) on maksutonta.

Lisätietoja asiakasmaksusta löytyy Mikkelin kaupungin sivuilta.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk
  Kokopäivähoito 10 pv / kk

 • Osapäivähoito
 • Esiopetus
 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Palveluseteliä haetaan Mikkelin kaupungin eDaisy-asioinnin kautta. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan palvelusetelihakemuksen yhteydessä.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Touhula Lippulaivan omavalvontasuunnitelma

Omavalvonnalla tarkoitetaan päiväkodin laadun ja asiakasturvallisuuden varmistamista siten, että toiminnassa toteutuvat lainsäädännön, viranomaismääräysten, lupaehtojen ja Touhulan omalle toiminnalleen asettamat laatuvaatimukset. Omavalvonta tukeutuu Touhulan laatujärjestelmään sekä Touhulalle myönnettyihin ISO 9001:2015- ja ISO 14001:2015 -laatu- ja ympäristösertifikaatteihin.

Omavalvontasuunnitelma perustuu varhaiskasvatuslakiin ja päiväkodin johtaja laatii sen yhteistyössä henkilöstön kanssa. Touhula Lippulaivan omavalvontasuunnitelman voit lukea täällä.