1. Päiväkodit
 2. Mikkeli
 3. Touhula Lippulaiva

Touhula Lippulaiva, Mikkeli

Johanna Pylvänäinen Päiväkodin johtaja

Seikkailupäiväkoti Touhula Lippulaiva sijaitsee Rantakylässä. Päiväkotimme ympäristö tarjoaa lapsille monipuolisesti ulkoilumahdollisuuksia, ja niitä hyödynnetään paljon. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi esiopetusta.

Päiväkodissamme lapset saavat elämyksiä. Seikkailut voivat olla liikuntaa, musiikkia tai tunnelmia. Ulkoilemme paljon säällä kuin säällä ja monia päivän seikkailuja, kuten musiikkihetkiä toteutetaan ulkona. Toteutamme arjessa pienryhmätoimintaa, ja seikkailuryhmät jaetaan päivän touhuihin vielä pienempiin porukoihin.

2016 avatun päiväkotimme uusien tilojen sisustuksessa näkyy merihenkisyys. Päiväkodin ympärillä on viihtyisä piha-alue, lisäksi hyödynnämme Rantakylän monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia, kuten urheilukenttää, latuja, metsää, luistelukaukaloa, leikkipuistoa ja pururataa.

Seikkailullisen arjen lisäksi järjestämme silloin tällöin erilaisia teemapäiviä. Lapset odottavat kovasti nurinkurinpäivää ja halloween-naamiaisia. Pienempien puolella Laivassa lasten suosikkipuuhiin kuuluvat mm. sirkusteltta- ja muovailuvahaleikit, isompien puolella Majakassa suosikkileikkeihin lukeutuvat mm. roolivaatteet ja autorataleikit. Eskarilaiset (Timantit) aloittavat joka aamu päivänsä pienellä lauluhetkellä, ja piirtäminen sekä rakentelut ovat eskarilaisille mieleisiä puuhia.

Voit seurata päiväkotimme arkea myös Facebookissa.

Touhula Lippulaiva

Seikkailu
Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Johanna Pylvänäinen Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12–14

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Mikkelin kaupungin myöntämästä palvelusetelistä. Touhula Lippulaivassa asiakasmaksut ovat enimmillään

kokopäivähoito: 326 €
15 pv / kk: 233 €
10 pv / kk: 160 €

esikoululaisten osapäivähoito: 197 €

Päivähoidon laskutus tapahtuu päiväkodin kautta. Hoitomaksut lähetetään perheille kuukausittain jälkikäteen. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidontarve.

Lisätietoja asiakasmaksusta löytyy Mikkelin kaupungin sivuilta.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk
  Kokopäivähoito 10 pv / kk

 • Osapäivähoito
 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 15 pv / kk
  Osapäivähoito 10 pv / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Palveluseteliä haetaan Mikkelin kaupungin eDaisy-asioinnin kautta. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan palvelusetelihakemuksen yhteydessä.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Touhula Lippulaivan omavalvontasuunnitelma

Omavalvonnalla tarkoitetaan päiväkodin laadun ja asiakasturvallisuuden varmistamista siten, että toiminnassa toteutuvat lainsäädännön, viranomaismääräysten, lupaehtojen ja Touhulan omalle toiminnalleen asettamat laatuvaatimukset. Omavalvonta tukeutuu Touhulan laatujärjestelmään sekä Touhulalle myönnettyihin ISO 9001:2015 ja ISO 14001:2015 laatu- ja ympäristösertifikaatteihin.

Omavalvontasuunnitelma perustuu varhaiskasvatuslakiin ja päiväkodin johtaja laatii sen yhteistyössä henkilöstön kanssa. Touhula Lippulaivan omavalvontasuunnitelman voit lukea täällä.