Päiväkodit Mikkelissä

 • Touhula Huusharju

  Liikunta
  Huusharjunrinne 3, 50180 Mikkeli
 • Touhula Lippulaiva

  Seikkailu
  Ylännetie 10, 50600 Mikkeli

Touhula-päiväkodit Mikkelissä

Mikkelissä toimii kaksi Touhula-päiväkotia. Rantakylästä löytyvä Touhula Lippulaiva on seikkailuteemainen päiväkoti ja Visulahdessa sijaitseva Touhula Huusharju on liikuntateemainen päiväkoti. 

Touhulassa ymmärretään, että lapset tuntevat itse oman uteliaisuutensa parhaiten. Lapset pääsevät oppimaan itselleen luontaisilla tavoilla ja havainnoimalla heitä ympäröivää maailmaa. Heille annetaan tilaa oppia ja osallistua, sekä myös erehtymisen kautta lähteä yrittämään asioita uudelleen. Touhulan tärkeänä vastuuna on olla luomassa pohjaa lapsen tulevaisuuden rakentamiselle. 

Seikkailupäiväkoti

Touhulan seikkailupäiväkodeissa jokainen arjen hetki on mahdollisuus seikkailuun. Touhulassa seikkailu tarkoittaa erityisesti positiivisia kokemuksia ja tunteita, mitä voidaan jakaa eteenpäin myös muille. Yhteistyö ja hyvä ryhmähenki auttavat lapsia luottamaan paitsi toisiinsa, mutta myös itseensä. Seikkailupäiväkodeissa lapset kehittyvät seikkailijoiksi, joilla on luottamusta itseään kohtaan ja rohkeutta jahdata omia unelmiaan.

 • Touhula Lippulaiva

  Vuonna 2016 avattu Touhula Lippulaiva edustaa Touhulan seikkailuteemaa. Päiväkodin arjessa seikkailu voi olla mitä vain musiikista erilaisiin tunnelmiin ja liikkumiseen. Ympäristö tarjoaa hienoja mahdollisuuksia ulkoiluun, mitä tehdäänkin säällä kuin säällä. Päiväkodin arjessa toteutetaan pienryhmätoimintaa ja seikkailuita varten ryhmät jaetaan vielä pienempiin joukkoihin.

  Rantakylässä sijaitsevan päiväkodin tiloissa näkyy vahvasti merihenkisyys. Lähialueen metsä, urheilukenttä, leikkipuisto ja pururata antavat hienot lähtökohdat ulkoilumahdollisuuksille. Seikkailun lomassa on kuitenkin tilaa myös muille aktiviteeteille, kuten lasten suosimille halloweenin naamiaisille ja nurinkurinpäiville. Pienempien lasten puolella kannatusta saavat esimerkiksi sirkustelttaleikit, kun taas isommat lapset sisällyttävät lempileikkeihin roolivaatteita ja autorataa.

  Lippulaivassa järjestetään myös esiopetusta, jossa lapset aloittavat jokaisen päivänsä lauluhetkellä. Jos haluat tietää lisää Touhula-päiväkotiin hakemisesta tai sen toiminnasta, voit kysyä lisätietoja päiväkodin johtajalta, jonka yhteystiedot löydät päiväkodin omilta sivuilta.

Liikuntapäiväkoti

Touhulan liikuntapäiväkodeissa liikunta näkyy päiväkodin arjen kaikissa toiminnoissa. Muun muassa siirtymätilanteita ja oppimisympäristöjä toteutetaan aktiivisesti, eri tavoin liikkuen. Aikuiset rohkaisevat liikkumaan luovasti ja monilla tavoilla koko päivän ajan. 

 • Touhula Huusharju

  Touhula Huusharju on tammikuussa 2020 avattu liikuntateemainen päiväkoti Mikkelin Visulahdessa, Huusharjunrinteessä. Päiväkodissa on tilaa neljälle lapsiryhmälle.

  Liikuntateemaisessa päiväkodissa lapset saavat ilmaista itseään, kokeilla omia rajojaan ja kokea onnistumisen iloa liikkeen kautta päivittäin. Luontainen liikkuminen myös leikin kautta on tärkeä osa päiväkodin arkea, ja luontainen liike auttaa lapsia kehittämään hyvää suhtautumista liikuntaa kohtaan.

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Päiväkotipaikan hakeminen Mikkelin Touhula-päiväkodista käy kätevästi Touhulan nettisivuilta löytyvän sähköisen hakemuslomakkeen kautta. Päiväkodista ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen vastaanottamisesta. Päiväkodin sivuilta löydät myös päiväkodin johtajan yhteystiedot, jolta saat halutessasi lisätietoa päiväkotiin liittyvistä asioista. Hakemus ei ole sitova, eli voit halutessasi käydä vielä tutustumassa päiväkotiin ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Mikkelin kaupungin palveluseteli

Mikkelin kaupunki voi myöntää tukena palvelusetelin Touhula-päiväkodista varhaiskasvatuspaikkaa hakeville. Kun päiväkodin kanssa on sovittu hoidon aloittamisesta ja palvelusopimus on allekirjoitettu, palveluseteliä voidaan hakea sähköisesti tai kaupungin asiointipisteessä. Palvelusetelin arvoon vaikuttavat perheen koon lisäksi perheen tulot.