1. Päiväkodit
 2. Mikkeli
 3. Touhula Huusharju

Touhula Huusharju, Mikkeli

Ulla Nyberg Päiväkodin johtaja

Touhula Huusharju on uusi, tammikuussa 2020 avattu liikuntateemainen päiväkoti Mikkelin Visulahdessa, Huusharjunrinteessä. Uudessa päiväkotirakennuksessa on tilaa neljälle lapsiryhmälle.

Touhulan liikuntapäiväkodissa lapsia kannustetaan ja innostetaan liikkumaan monipuolisesti ja luovasti pitkin päivää. Liikunta on läsnä pitkin päivää ja esimerkiksi erilaiset arjen odotus- ja jonotushetket pyritään täyttämään liikkeellä. Luontainen liikkuminen myös leikin kautta on tärkeä osa päiväkodin arkea. Liikuntapedagogiikassa painottuvat myös itseilmaisu ja omien rajojen kokeilu liikkumisen kautta.

Liikuntapäiväkodissa luodaan hyvää perustaa terveille elämäntavoille liikunnallisen toiminnan avulla. Lapsille tarjotaan päiväkodissa mahdollisuus tutustua eri liikuntalajeihin.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Olen erittäin tyytyväinen avoimeen ja iloiseen ilmapiiriin. Tykkään siitä, kun saan vielä TouGon kautta lukea koko viikon touhut kootusti. Mielestäni Huusharjussa järjestetään monipuolista ja mielekästä toimintaa ja huomioidaan lapsi yksilönä.”

”Lapsi tulee hyvällä mielellä hoitoon ja lähtee sieltä hymyssä suin. Ei voi muuta kuin kiittää.”

Voit tutustua päiväkodin touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Huusharju

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Ulla Nyberg Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Mikkelin kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
vähintään 16 pv/kk: 37–332 € / kk
• Kokopäivähoito, 11–15 pv/kk: 37–248 € / kk

• Esiopetusta täydentävä
varhaiskasvatus: 37–214 € / kk
Esiopetusaika (4 h/päivä) on maksutonta.

Lisätietoja asiakasmaksuista löytyy Mikkelin kaupungin sivuilta.

 • Kokopäiväsopimus

  Kokopäivähoito väh. 16 pv / kk

 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 11–15 pv / kk

 • Osapäivähoito
 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Palveluseteliä haetaan Mikkelin kaupungin eDaisy-asioinnin kautta. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan palvelusetelihakemuksen yhteydessä.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Touhula Huusharjun omavalvontasuunnitelma

Omavalvonnalla tarkoitetaan päiväkodin laadun ja asiakasturvallisuuden varmistamista siten, että toiminnassa toteutuvat lainsäädännön, viranomaismääräysten, lupaehtojen ja Touhulan omalle toiminnalleen asettamat laatuvaatimukset. Omavalvonta tukeutuu Touhulan laatujärjestelmään sekä Touhulalle myönnettyihin ISO 9001:2015- ja ISO 14001:2015 -laatu- ja ympäristösertifikaatteihin.

Omavalvontasuunnitelma perustuu varhaiskasvatuslakiin ja päiväkodin johtaja laatii sen yhteistyössä henkilöstön kanssa. Touhula Huusharjun omavalvontasuunnitelman voit lukea täällä.