1. Päiväkodit
 2. Mikkeli
 3. Touhula Huusharju

Leikkiä, retkiä ja liikuntaa

Päiväkodissamme lapsia kannustetaan ja innostetaan liikkumaan monipuolisesti ja luovasti. Joka viikkoiseen toimintaamme kuuluvat retket lähiympäristöön.

Voit tutustua päiväkodin touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Jätä hakemus ja olemme sinuun yhteydessä. Hakemus ei ole sitova.

 • Lue lisää päiväkodista

  Päiväkodissamme on tilaa neljälle lapsiryhmälle.

  Touhula Huusharjun sisätilat tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden pienryhmätyöskentelylle ja erillisille leikkitiloille, joissa voi jatkaa leikkiä vielä seuraavanakin päivänä. Liikuntasalimme innostaa lapsia liikkumaan ja temppuilemaan. Myös päiväkodin pihassa on hyvin tilaa juosta, pelata ja leikkiä.

  Retkeillessä me painotamme vastuullisuutta luontoa kohtaan. Me tutkimme, liikumme, leikimme sekä tutustumme muun muassa ympäristökasvatuksen asioihin. Viemme metsään myös esimerkiksi päivän toimintoja, kuten laulamista tai vaikkapa sadun lukemista. Retkipäivät ovatkin kovin odotettuja sekä lasten että aikuisten keskuudessa!

  Päiväkodin lähiympäristö tarjoaa mahdollisuuden metsäretkille, Visulahden Dinosauruksen ihailulle, hiihtämiseen sekä luistelemiseen talvisin sekä kävelyretkille. Isompien lasten kanssa pääsemme päiväkodin vierestä linja-autolla kirjastoon, uimahalliin, teatteriin tai vaikka markkinoille.

  Touhula Huusharjussa lapset ruokailevat kiireettömästi ja mahdollisimman kodinomaisesti pienryhmissä. Tämä mahdollistaa ihania keskusteluja lapsien ja kasvattajien välillä sekä pöytätapojen oppimisen.

  Meillä kohdataan jokainen lapsi, perhe, työtoveri ja yhteistyökumppani yksilöllisesti ja arvostavasti. Avoin ja luottamuksellinen yhteydenpito vanhempien ja päiväkodin välillä on meille tärkeää. Kunnioitamme jokaisen perheen asiantuntemusta omasta lapsestaan. Haluamme olla helposti lähestyttäviä aikuisia, jotka elävät mukana perheen iloissa ja haasteissa.

  Päivittäisissä tuonti- ja hakutilanteissa kerrotaan arjen kuulumiset; niin pedagogiset toiminnat kuin lapsen leikit, kaverisuhteet, ruokailut ja levotkin. Päiväkodin asioiden tiedottamiseen käytämme TouGo-sovellusta. Sen avulla lähetämme perheille viikkokirjeet, joissa kerromme kuluneen viikon touhuista ja tulevan viikon suunnitelmista. TouGon kautta lähetämme myös valokuvia perheille lapsen arjesta. Kuukausittain järjestämme myös vanhempainkahvitilaisuuksia.

  Vanhempien palautteita päiväkodista

  ”Olen erittäin tyytyväinen avoimeen ja iloiseen ilmapiiriin. Tykkään siitä, kun saan vielä TouGon kautta lukea koko viikon touhut kootusti. Mielestäni Huusharjussa järjestetään monipuolista ja mielekästä toimintaa ja huomioidaan lapsi yksilönä.”

  ”Lapsi tulee hyvällä mielellä hoitoon ja lähtee sieltä hymyssä suin. Ei voi muuta kuin kiittää.”

  Touhula Huusharjun omavalvontasuunnitelma

  Omavalvonnalla tarkoitetaan päiväkodin laadun ja asiakasturvallisuuden varmistamista siten, että toiminnassa toteutuvat lainsäädännön, viranomaismääräysten, lupaehtojen ja Touhulan omalle toiminnalleen asettamat laatuvaatimukset. Omavalvonta tukeutuu Touhulan laatujärjestelmään sekä Touhulalle myönnettyihin ISO 9001:2015- ja ISO 14001:2015 -laatu- ja ympäristösertifikaatteihin.

  Omavalvontasuunnitelma perustuu varhaiskasvatuslakiin ja päiväkodin johtaja laatii sen yhteistyössä henkilöstön kanssa. Touhula Huusharjun omavalvontasuunnitelman voit lukea täällä.

Ulla Nyberg Päiväkodin johtaja
Aukioloajat

Ma–pe klo 6.30–17

 • Teema

  Kasvan, liikun ja kehityn

Hinnat

Mikkelin Touhula-päiväkotien asiakasmaksu on 37–332 euroa kuukaudessa.

Asiakasmaksu määräytyy palvelusetelin arvon mukaan, johon vaikuttavat perheen koko, tulot sekä lapsen varhaiskasvatusaika.

Hae varhaiskasvatukseen

Täytä hakemus, niin päiväkodin johtajamme on sinuun viikon sisällä yhteydessä. Useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti! Hakemus ei sido sinua vielä mihinkään.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.