1. Päiväkodit
 2. Lappeenranta
 3. Touhula Tirilä

Touhula Tirilä, Lappeenranta

Josefiina Immonen Päiväkodin johtaja

Touhula Tirilä sijaitsee Tirilän asuinalueella, kivenheiton päässä Lappeenrannan keskustasta, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Päiväkodissa toimii kuusi lapsiryhmää. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Liikuntateemaisena päiväkotina liikunta on mukana kaikessa toiminnassamme – niin arjen puuhissa kuin uuden oppimisessakin. Lasten lempipuuhiin kuuluvat mm. retket lähimetsään, seinäkiipeily sekä perinneleikit. Uusiin urheilulajeihin tutustumme mielellämme koko porukan voimin.

Retkeilemme lasten kanssa päiväkodin lähiympäristössä viikottain. Retkillä tutkimme luontoa, liikumme monenlaisissa toimintapaikoissa sekä nautimme ulkoilmasta ja luonnon läheisyydestä.

Luomme lasten arkeen oppimisen ja oivaltamisen iloa toteuttamalla lapsilähtöistä, monipuolista toimintaa. Päiväkodin tilat mahdollistavat liikunnan riemun aina isolla kentällä, kuin myös sisällä liikuntasalissa sekä temppuhuoneessa.

Uudiskohteena rakennetun päiväkotimme ryhmätilat ovat rakennettu loistavaksi pienryhmätyöskentelylle erilaisten jakotilojen ansiosta.  Lisäksi tilat tukevat liikunnallisia toimintojamme. Käytössämme on liikkumiseen sopivia tilaratkaisuja, kuten mukautuva liikuntasali, temppuhuone. Päiväkodin iso piha mahdollistaa monenlaista liikkumista sekä leikkiä, ja kenttä mukautuu talvella hiihtoon sekä luisteluun.

Päiväkodin lähiympäristössä on mm. kisapuisto, jossa vierailemme luistelukoulussa vuosittain. Paloasemalla vierailemme säännöllisesti, lisäksi vierailemme kesäisin Tirilän puutarhalla ihailemassa kasvi- ja satokausisatoa sekä pupuja moikkaamassa. Bussiyhteyksillä pääsemme liikkumaan helposti myös keskustan tai esimerkiksi Myllysaaren suuntaan.

Meille erityisen tärkeä osa varhaiskasvatusta on yhteydenpito vanhempien ja päiväkodin välillä. Pidämme yhteyttä perheiden kanssa päivittäisellä, viikottaisella kuin kuukausittaisella tasolla. Vaihdamme päivittäin kuulumiset arjesta niin lapsen tuonti- kuin hakutilanteissa. Arjen kuulumisiin sisältyvät päivän aikana toteutuneen ohjatun pedagogisen toiminnan lisäksi, muun muassa lapsen omaehtoiset leikit ja puuhat kavereiden kanssa. Päivittäisiin kuulumisiin sisältyvät myös lapsen ruokailujen sujuminen sekä miten lapsen lepohetki on toteutunut. Toistemme kohtaaminen on arkisissa kohtaamisissa meille erityisen tärkeää.

Lähetämme perheille kerran viikossa viikkokirjeen, jossa kertaamme kuluneen viikon tapahtumia ja avaamme ohjattua pedagogista toimintaa tavoitteiden näkökulmasta. Viikkokirjeessä esitetään myös tulevan viikon suunnitelma sekä viestitään tarvittaessa muitakin ajankohtaisia asioita. Lähetämme perheille viikoittain myös ruokalistan päiväkodissa tarjottavista aterioista, jota asiakasperheet ovat toivoneet. Tapaamme vanhempainkahveilla kuukausittain vaihtamaan kuulumisia vanhempien kanssa.

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Tirilä

Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Josefiina Immonen Päiväkodin johtaja

Tyypillinen päiväkotipäivä

 • 06:30
  Päiväkodin ovet avautuvat
 • 08:00 - 08:30
  Aamupala
 • 08:30 - 00:00
  Ohjattua toimintaa tai ulkoilua pienryhmissä
 • 10:30 - 11:30
  Ruokailu pienryhmissä
 • 12:00 - 14:00
  Lepohetki Torkkulassa / rauhallista tekemistä Virkkulassa
 • 14:00
  Välipala
 • 15:00 - 15:30
  Omaehtoista leikkiä ja puuhaa
 • 15:30
  Iltapäivän ulkoilu
 • 17:00
  Päiväkodin ovet sulkeutuvat

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Lappeenrannan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa, ja ne ovat (per kk):

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 150 h / kk (100 %): 0–295 €
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
118–150 h / kk (85 %): 0–251 €
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
85–117 h / kk (70 %): 0–207 €

• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
46–84 h / kk (55 %): 0–162 €
• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
0–45 h / kk (35 %): 0–103 €

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 150 h / kk
  118–150 h / kk
  85–117 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  46–84 h / kk
  0–45 h / kk

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Lappeenrannan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Lappeenrannan kaupungin varhaiskasvatuksen asiakasmaksusihteerille.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.