1. Päiväkodit
 2. Lappeenranta
 3. Touhula Tirilä

Leikkiä, retkiä ja liikuntaa

Liikuntateemaisena päiväkotina liikunta on mukana kaikessa toiminnassamme – niin arjen puuhissa kuin uuden oppimisessakin.

Lasten lempipuuhiin kuuluvat mm. retket lähimetsään, seinäkiipeily sekä perinneleikit. Uusiin urheilulajeihin tutustumme mielellämme koko porukan voimin.

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Facebookissa ja Instagramissa.

Jätä hakemus ja olemme sinuun yhteydessä. Hakemus ei ole sitova.

 • Lue lisää päiväkodista

  Päiväkodissa toimii kuusi lapsiryhmää.

  Retkeilemme lasten kanssa päiväkodin lähiympäristössä viikottain. Retkillä tutkimme luontoa, liikumme monenlaisissa toimintapaikoissa sekä nautimme ulkoilmasta ja luonnon läheisyydestä.

  Luomme lasten arkeen oppimisen ja oivaltamisen iloa toteuttamalla lapsilähtöistä, monipuolista toimintaa. Päiväkodin tilat mahdollistavat liikunnan riemun aina isolla kentällä, kuin myös sisällä liikuntasalissa sekä temppuhuoneessa.

  Uudiskohteena rakennetun päiväkotimme ryhmätilat ovat rakennettu loistavaksi pienryhmätyöskentelylle erilaisten jakotilojen ansiosta.  Lisäksi tilat tukevat liikunnallisia toimintojamme. Käytössämme on liikkumiseen sopivia tilaratkaisuja, kuten mukautuva liikuntasali, temppuhuone. Päiväkodin iso piha mahdollistaa monenlaista liikkumista sekä leikkiä, ja kenttä mukautuu talvella hiihtoon sekä luisteluun.

  Päiväkodin lähiympäristössä on mm. kisapuisto, jossa vierailemme luistelukoulussa vuosittain. Paloasemalla vierailemme säännöllisesti, lisäksi vierailemme kesäisin Tirilän puutarhalla ihailemassa kasvi- ja satokausisatoa sekä pupuja moikkaamassa. Bussiyhteyksillä pääsemme liikkumaan helposti myös keskustan tai esimerkiksi Myllysaaren suuntaan.

  Meille erityisen tärkeä osa varhaiskasvatusta on yhteydenpito vanhempien ja päiväkodin välillä. Pidämme yhteyttä perheiden kanssa päivittäisellä, viikottaisella kuin kuukausittaisella tasolla. Vaihdamme päivittäin kuulumiset arjesta niin lapsen tuonti- kuin hakutilanteissa. Arjen kuulumisiin sisältyvät päivän aikana toteutuneen ohjatun pedagogisen toiminnan lisäksi, muun muassa lapsen omaehtoiset leikit ja puuhat kavereiden kanssa. Päivittäisiin kuulumisiin sisältyvät myös lapsen ruokailujen sujuminen sekä miten lapsen lepohetki on toteutunut. Toistemme kohtaaminen on arkisissa kohtaamisissa meille erityisen tärkeää.

  Lähetämme perheille kerran viikossa viikkokirjeen, jossa kertaamme kuluneen viikon tapahtumia ja avaamme ohjattua pedagogista toimintaa tavoitteiden näkökulmasta. Viikkokirjeessä esitetään myös tulevan viikon suunnitelma sekä viestitään tarvittaessa muitakin ajankohtaisia asioita. Lähetämme perheille viikoittain myös ruokalistan päiväkodissa tarjottavista aterioista, jota asiakasperheet ovat toivoneet. Tapaamme vanhempainkahveilla kuukausittain vaihtamaan kuulumisia vanhempien kanssa.

Josefiina Immonen Päiväkodin johtaja
Aukioloajat

Ma–pe klo 6.30–17

 • Teema

  Kasvan, liikun ja kehityn

Kokemuksia päiväkodista

Hinnat

Lappeenrannan Touhula-päiväkotien asiakasmaksu on 0–295 euroa kuukaudessa. Asiakasmaksu on sama, kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Asiakasmaksu määräytyy palvelusetelin arvon mukaan, johon vaikuttavat perheen koko, tulot sekä lapsen varhaiskasvatusaika.

Hae varhaiskasvatukseen

Täytä hakemus, niin päiväkodin johtajamme on sinuun viikon sisällä yhteydessä. Useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti! Hakemus ei sido sinua vielä mihinkään.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.