1. Päiväkodit
 2. Lahti
 3. Touhula Soltti

Touhula Soltti, Lahti

Piia Päivinen Päiväkodin johtaja

Touhula Soltti sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Merrasjärven luonnonsuojelualueen ja rannan läheisyydessä Lahdessa. Liikuntateemaisessa ja lämminhenkisessä päiväkodissamme tarjoamme lapsille laadukasta ja monipuolista varhaiskasvatusta.

Meillä lapset pääsevät päivittäin syliin. Autamme jokaista löytämään liikunnan ilon muun muassa erilaisten retkien avulla sekä liikkumalla ja leikkimällä päivittäin jumppasalissa sekä päiväkodin piha-alueella.

Retkeilemme lasten kanssa viikoittain. Päiväkodin lähiympäristö tarjoaa monipuoliset ja luonnonläheiset retkeilymaastot. Lähialueeltamme löytyy Merrasjärven luonnonsuojelualueen metsät sekä uimaranta-alue. Lisäksi lähietäisyydeltä löytyy leikkipuistoja. Välillä retkemme saattavat suunnata linja-autoilla hieman pidemmällekin. Retket mahdollistavat oppimisen ja oivaltamisen iloa kaikilla varhaiskasvatussuunnitelman osa-alueilla.

Päiväkodissa jokaisella ryhmällä on omat ryhmätilat ja talon yhteinen jumppasali mahdollistaa liikunnan ilon ja riemun myös sisätiloissa.

Pääasiallinen viestintäväline perheiden ja päiväkodin välillä on TouGo-sovellus. Päivittäin kohtaamme vanhemmat lapsen tuonti- ja hakutilanteissa, jolloin vaihdamme kuulumiset lapsen päivästä.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

 

Touhula Soltti

Liikunta
Ma–pe klo 6–18

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Piia Päivinen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Lahden kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Palvelusetelin arvo ja asiakasmaksun suuruus määräytyy lapsen iän, hoitoajan, mahdollisen erityisen tuen, perheen koon ja lapsen kanssa samassa taloudessa asuvien tulojen mukaan.

Palvelusetelin jälkeen päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokopäiväsopimus, yli 35 h/vko: 40–335 €/kk
• Osa-aikasopimus, 21–34 h/vko: 40–276 €/kk
• Osa-aikasopimus, 20 h/vko: 40–217 €/kk

Jos asiakkaalle ei muodostu palvelusetelissä lainkaan omavastuuosuutta, kompensoi Lahden kaupunki lisämaksun näiden perheiden osalta.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  yli 35 h/vko (100 %)
  21–34 h/vko (80 %)
  20 h/vko (60 %)

 • Sisaralennus

  Sisaralennus lasketaan palvelusetelin arvossa ja se vähennetään perheen nuorimman lapsen asiakasmaksusta.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Lahden kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot suoraan Lahden kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.