1. Päiväkodit
 2. Lahti
 3. Touhula Hirsilinna

Touhula Hirsilinna, Lahti

Piia Päivinen Päiväkodin johtaja

Seikkailuteemainen Touhula Hirsilinna sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Nikkilän kaupunginosassa, Lahdessa.

Päiväkodissamme vallitsee ystävällinen ja lapsilähtöinen ilmapiiri, jossa jokainen lapsi otetaan yksilöllisesti huomioon aamun ensihetkestä lähtien. Meille on tärkeää kuunnella lasten toiveita ja mielenkiinnon kohteita. Kannustamme luovuuteen ja rohkeuteen. Päiväkotipäivämme ovat täynnä niin suuria kuin pieniäkin seikkailuja.

Touhula Hirsilinnan avarat ja monipuliset tilat mahdollistavat monet puuhat. Päiväkotimme korkea ja valoisa jumppasali on erityisesti lasten ja aikuisten mieleen. Päiväkodin iso piha on jaettu kahteen osaan molemmille puolille taloa. Pihoilta löytyy mahdollisuuksia monipuoliseen liikkumiseen, kuten pallopeleihin, kiipeilyyn sekä hiekkaleikkeihin.

Päiväkotimme retket suuntautuvat lähialueen metsiin ja leikkipuistoon, joissa usein jakaannumme pienryhmissä touhuamaan ja tutkimaan.

Pääasiallinen viestinnän väline perheiden ja päiväkodin välillä on TouGo-sovellus. Lisäksi vaihdamme päivittäiset kuulumiset vanhempien kanssa tuonti- ja hakutilanteissa.

Touhula Hirsilinna on rakennettu Honka Terve Talo™ -konseptia noudattaen. Allergia-, Iho- ja Astmaliitto on myöntänyt konseptille Allergiatunnuksen.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Hirsilinna

Seikkailu
Ma–pe klo 6–18

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Piia Päivinen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Lahden kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Palvelusetelin arvo ja asiakasmaksun suuruus määräytyy lapsen iän, hoitoajan, mahdollisen erityisen tuen, perheen koon ja lapsen kanssa samassa taloudessa asuvien tulojen mukaan.

Palvelusetelin jälkeen päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokopäiväsopimus, yli 35 h/vko: 40–335 €/kk
• Osa-aikasopimus, 21–34 h/vko: 40–276 €/kk
• Osa-aikasopimus, 20 h/vko: 40–217 €/kk

Jos asiakkaalle ei muodostu palvelusetelissä lainkaan omavastuuosuutta, kompensoi Lahden kaupunki lisämaksun näiden perheiden osalta.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  yli 35 h/vko (100 %)
  21–34 h/vko (80 %)
  20 h / vko (60 %)

 • Sisaralennus

  Sisaralennus lasketaan palvelusetelin arvossa ja se vähennetään perheen nuorimman lapsen asiakasmaksusta.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Lahden kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot suoraan Lahden kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.