1. Päiväkodit
 2. Lahti
 3. Touhula Hirsilinna

Touhula Hirsilinna, Lahti

Piia Päivinen Päiväkodin johtaja

Seikkailuteemainen Touhula Hirsilinna sijaitsee Nikkilässä. Syksyllä 2018 avatussa päiväkodissa valitsee lämmin ilmapiiri, jossa panostetaan lapsilähtöiseen pienryhmätoimintaan.

Uusi ja avara hirsirakennus tarjoaa viihtyisän ja monipuolisen toimintaympäristön niin lapsille kuin päiväkodin työntekijöillekin.  Päiväkodin korkeasta liikuntasalista löytyy kiipeilyseinä, puolapuut sekä runsaasti liikuntavälineitä. Lisäksi päiväkodista löytyy pienempiä ryhmätiloja rauhoittumiseen. Hengittävässä hirsirakennuksessa on luonnostaan hyvä sisäilma.

Seikkailupainotteisen päiväkodin avainasioita ovat liikunnallisuus, leikki ja retket. Lähiympäristöstä löytyy metsiä ja leikkipuistoja, joissa retkeilemme viikoittain.

Päiväkodin iso piha on jaettu kahteen osaan molemmille puolille taloa. Pihoilta löytyy mahdollisuuksia monipuoliseen liikkumiseen, kuten pallopeleihin, kiipeilyyn sekä hiekkaleikkeihin.

Honka Terve Talo™ -konseptia noudattaen rakennetussa päiväkodissa viihtyvät myös kaikkein vakavimmista hengitystiesairauksista kärsivät ihmiset. Allergia-, Iho- ja Astmaliitto on myöntänyt konseptille Allergiatunnuksen.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Lapset viihtyvät ja olemme erittäin tyytyväisiä päiväkotiin. Kasvattajat mukavia ja tekevät todella hienoa työtä, kiitos.

”Lapseni viihtyvät päiväkodissa todella hyvin, henkilökunta ottaa kontaktia vanhempiin hienosti. Lapsen päivästä kerrotaan aina.”

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Lahdessa.

Touhula Hirsilinna

Seikkailu
Ma–pe klo 6–18

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Piia Päivinen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset ja asiakasmaksut

Lahdessa on käytössä  palveluseteli, jonka arvo määräytyy lapsen iän, hoitoajan, mahdollisen erityisen tuen, perheen koon ja lapsen kanssa samassa taloudessa asuvien tulojen mukaan.

Palvelusetelin jälkeen varhaiskasvatuksen asiakasmaksu Touhula Hirsilinnassa ovat 1.1.2021 alkaen enimmillään

 • Kokopäiväsopimus, yli 35h/vko: 308 €/kk
 • Osa-aikasopimus, 21-34h/vko: 250 €/kk
 • Osa-aikasopimus, 20h/vko: 193 €/kk
 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  yli 35 h/vko (100 %)
  21–34 h/vko (80 %)
  20 h / vko (60 %)

 • Sisaralennus

  Sisaralennus on enintään 144 €/kk. Se vähennetään perheen nuorimman lapsen asiakasmaksusta.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Lahden kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot suoraan Lahden kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.