1. Päiväkodit
 2. Lahti
 3. Touhula Hirsilinna

Touhula Hirsilinna, Lahti

Piia Päivinen Päiväkodin johtaja

Seikkailuteemainen Touhula Hirsilinna sijaitsee Nikkilässä. Päiväkoti aloitti toimintansa uudessa rakennuksessa elokuussa 2018.

Hengittävässä hirsirakennuksessa on luonnostaan hyvä sisäilma ja avarassa rakennuksessa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Hirsipäiväkoti jakautuun ryhmien käyttöön erilaisten väriteemojen mukaan. Päiväkodin korkeasta liikuntasalista löytyy muun muassa kiipeilyseinä, puolapuut sekä runsaasti liikuntavälineitä. Lisäksi päiväkodista löytyy pienempiä ryhmätiloja rauhoittumiseen.

Seikkailupainotteisen päiväkodin avainasioita ovat liikunnallisuus, leikki ja retket. Lähiympäristöstä löytyy metsiä ja leikkipuistoja, joissa retkeilemme viikoittain.

Päiväkodin iso piha on jaettu kahteen osaan molemmille puolille taloa. Pihoilta löytyy mahdollisuuksia ja tilaa monipuoliseen liikkumiseen ja leikkimiseen, kuten pallopeleihin, kiipeilyyn sekä hiekkaleikkeihin.

Honka Terve Talo™ konseptia noudattaen rakennetussa päiväkodissa viihtyvät myös kaikkein vakavimmista hengitystiesairauksista kärsivät ihmiset. Allergia-, Iho- ja Astmaliitto on myöntä konseptille Allergiatunnuksen.

Vanhempien palautteita päiväkodista:

”Lapset viihtyvät ja olemme erittäin tyytyväisiä päiväkotiin. Kasvattajat mukavia ja tekevät todella hienoa työtä, kiitos.

”Lapseni viihtyvät päiväkodissa todella hyvin, henkilökunta ottaa kontaktia vanhempiin hienosti. Lapsen päivästä kerrotaan aina.”

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Lahdessa.

Touhula Hirsilinna

Seikkailu
Ma–pe klo 6–18

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Piia Päivinen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 148 h / kk (yli 35 h / vko)
  87–147 h / kk (21–34 h / vko)
  0–86 h / kk
  20 h / vko

 • Sisaralennus

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme päivähoitopaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa päivähoitopaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Lahden kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot suoraan Lahden kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.