1. Päiväkodit
 2. Kouvola
 3. Touhula Merivirta

Leikkiä, retkiä ja seikkailua

Seikkailuteemaiseen kasvatukseemme kuuluvat retket ja lähiluonnossa tapahtuva toiminta. Elämysympäristöjä rakennamme myös erilaisten teemojen ympärille päiväkodin pihalle ja sisätiloihin.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Jätä hakemus ja olemme sinuun yhteydessä. Hakemus ei ole sitova.

 • Lue lisää päiväkodista

  Tarjoamme päiväkodissamme myös esiopetusta, jota toteutamme Kouvolan kaupungin JEA:n eli joustavan esi- ja alkuopetuksen mukaisesti.

  Touhula Merivirran läheisyydessä meillä on hyvät ulkoilu- ja retkeilymahdollisuudet, paljon leikkipuistoja ja metsäalueita, joissa seikkailla sekä opetella turvallista liikkumista.

  Retkeilemme ja vietämme ulkoilmaelämää säällä kuin säällä, ympäri vuoden. Retkeilyssä korostuvat leikki ja luonnossa sekä lähiympäristössä liikkuminen, kiireetön yhdessäolo ja yhdessä tekeminen. Retkillämme näkyy myös kestävä elämäntapa ja lapsen osallisuus. Retkeily vahvistaa ja tukee lapsen kehitystä ja taitojen oppimista laaja-alaisesti niin metsäympäristössä kuin kaupunki- ja puistoympäristössä.

  Seikkailuteemaisen kasvatuksemme ytimessä on ympäristökasvatus, yksilön kasvu ja kehitys sekä ryhmänä toimiminen ja vuorovaikutustaitojen kehittyminen. Vahvistamme lasten elämäntaitoja ja itsetuntoa innostavassa ja tasavertaisessa ryhmässä, jossa jokainen voi olla aidosti oma itsensä. Lasten arjessa tarjoamme haasteita, elämyksiä ja kokemuksia, joskus jopa sopivasti jännitystä, turvallisessa ympäristössä.

  Seikkailuteeman keinoin tuotamme lapsille kokemuksia onnistumisesta, itsensä ylittämisestä, rajojen kokeilemisesta ja myös turvallisesta epäonnistumisesta. Seikkailukasvatuksella vahvistamme lapsen minäkuvaa ja itsetuntemusta sekä opimme käsittelemään tunteita ja sanoittamaan kokemuksiamme yhdessä aikuisten kanssa.

  Keskustelemme haku- ja tuontitilanteissa päivittäin vanhempien kanssa. Lisäksi viestimme Touhula TouGo-sovelluksen avulla.

  Vanhempien palautetta päiväkodista:

  ”Lapset viihtyvät hyvin ja henkilökunta on tosi iloista ja ammattitaitoista.”

  ”Sydämellistä hoitoa pienelle lapselleni. Allergiat huomioidaan erinomaisesti.”

  ”Näin vanhemman näkökulmasta toimintaa on edelleen ilo seurata. Myös toiminnan ja teemojen monipuolisuus on ihailtavaa.”

Kirsi Jormakka Päiväkodin johtaja
Aukioloajat

Ma–pe klo 7–17

 • Teema

  Seikkailu löytyy jokaisesta hetkestä

Kokemuksia päiväkodista

Hinnat

Kouvolan Touhula-päiväkotien asiakasmaksu on 0–295 euroa kuukaudessa. Asiakasmaksu on sama, kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Asiakasmaksu määräytyy palvelusetelin arvon mukaan, johon vaikuttavat perheen koko, tulot sekä lapsen varhaiskasvatusaika.

Hae varhaiskasvatukseen

Täytä hakemus, niin päiväkodin johtajamme on sinuun viikon sisällä yhteydessä. Useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti! Hakemus ei sido sinua vielä mihinkään.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.