1. Päiväkodit
 2. Kouvola
 3. Touhula Merivirta

Touhula Merivirta, Kouvola

Kirsi Jormakka Päiväkodin johtaja

Touhula Merivirta sijaitsee Kouvolan ydinkeskustan Kotkankalliossa. Päiväkotimme teemana on seikkailukasvatus. Tarjoamme päiväkodissamme myös esiopetusta, jota toteutamme Kouvolan kaupungin JEA:n eli joustavan esi- ja alkuopetuksen mukaisesti.

Seikkailuteemaiseen kasvatukseemme kuuluvat retket ja lähiluonnossa tapahtuva toiminta. Elämysympäristöjä rakennamme myös erilaisten teemojen ympärille päiväkodin pihalle ja sisätiloihin.

Retkeilemme ja vietämme ulkoilmaelämää säällä kuin säällä, ympäri vuoden. Retkeilyssä korostuvat leikki ja luonnossa sekä lähiympäristössä liikkuminen, kiireetön yhdessäolo ja yhdessä tekeminen. Retkillämme näkyy myös kestävä elämäntapa ja lapsen osallisuus. Retkeily vahvistaa ja tukee lapsen kehitystä ja taitojen oppimista laaja-alaisesti niin metsäympäristössä kuin kaupunki- ja puistoympäristössä.

Touhula Merivirran läheisyydessä meillä on hyvät ulkoilu- ja retkeilymahdollisuudet, paljon leikkipuistoja ja metsäalueita, joissa seikkailla sekä opetella turvallista liikkumista.

Seikkailuteemaisen kasvatuksemme ytimessä on ympäristökasvatus, yksilön kasvu ja kehitys sekä ryhmänä toimiminen ja vuorovaikutustaitojen kehittyminen. Vahvistamme lasten elämäntaitoja ja itsetuntoa innostavassa ja tasavertaisessa ryhmässä, jossa jokainen voi olla aidosti oma itsensä. Lasten arjessa tarjoamme haasteita, elämyksiä ja kokemuksia, joskus jopa sopivasti jännitystä, turvallisessa ympäristössä.

Seikkailuteeman keinoin tuotamme lapsille kokemuksia onnistumisesta, itsensä ylittämisestä, rajojen kokeilemisesta ja myös turvallisesta epäonnistumisesta. Seikkailukasvatuksella vahvistamme lapsen minäkuvaa ja itsetuntemusta sekä opimme käsittelemään tunteita ja sanoittamaan kokemuksiamme yhdessä aikuisten kanssa.

Keskustelemme haku- ja tuontitilanteissa päivittäin vanhempien kanssa. Lisäksi viestimme Touhula TouGo-sovelluksen avulla.

Vanhempien palautetta päiväkodista:

”Lapset viihtyvät hyvin ja henkilökunta on tosi iloista ja ammattitaitoista.”

”Sydämellistä hoitoa pienelle lapselleni. Allergiat huomioidaan erinomaisesti.”

”Näin vanhemman näkökulmasta toimintaa on edelleen ilo seurata. Myös toiminnan ja teemojen monipuolisuus on ihailtavaa.”

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Merivirta

Seikkailu
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Kirsi Jormakka Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12–16

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Kouvolan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

• 147–210 h / kk: 295 €
• 107–146 h / kk: 236 €
• 84 h / kk*: 118 €

*Mikäli lapsen hoitosopimus on 84 h / kk, päiväkoti määrittää hoitopäivät ja -ajat.

Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus

• 63–126 h / kk: 177 €
• 23–62 h / kk: 118 €

Esiopetus on maksutonta. Esiopetusta on 4 tuntia päivässä kello 8.30–12.30.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  147–210 h / kk
  107–146 h / kk
  84 h / kk*

  *Mikäli lapsen hoitosopimus on 84 h / kk, päiväkoti määrittää hoitopäivät ja -ajat.

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  63–126 h / kk
  23–62 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Täytäthän sekä Touhulan että kaupungin varhaiskasvatushakemuksen.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.