Päiväkodit Kouvolassa

 • Touhula Merituuli

  Seikkailu
  Toukomiehentie 5, 45120 Kouvola
 • Touhula Merivirta

  Seikkailu
  Toukomiehentie 3, 45120 Kouvola

Touhula-päiväkodit Kouvolassa

Kouvolassa sijaitsee kaksi Touhula-päiväkotia, jotka sijaitsevat lähellä toisiaan Kotkankalliossa. Kouvolan Touhula-päiväkodit ovat teemaltaan seikkailupäiväkoteja, joissa erilaiset, ryhmäkohtaisesti suunnitellut seikkailut vauhdittavat arkea. Päiväkodeissa järjestetään myös monipuolisesti erilaisia tapahtumia yhteistyössä esimerkiksi paikallisten urheiluseurojen kanssa.

Seikkailupäiväkodit

Touhulan seikkailupäiväkodeissa arki on täynnä erilaisia liikunnallisia, musiikillisia, merihenkisiä tai luonnon helmassa tapahtuvia seikkailuita, joita luotsaavat päiväkodin ammattitaitoiset, seikkailupedagogiikkaan koulutetut työntekijät. Päiväkotien tiloista löytyy monipuolisesti liikunnallisia aktiviteetteja mahdollistavaa välineistöä, kuten puolapuut, kiipeilyseinä sekä voimistelurenkaat. Touhulan seikkailupäiväkodeissa lapsille annetaan tilaa oivaltamiseen sekä kokemukselliseen oppimiseen.

 • Touhula Merivirta

  Kouvolan Kotkankalliossa sijaitseva Touhula Merivirta on seikkailuteemaan keskittyvä päiväkoti, jonka arki on täynnä liikunnallisia, musiikillisia sekä luonnossa tapahtuvia leikkejä, jotka tekevät päivistä elämyksellisiä. Päiväkodissa toimii kolme lapsiryhmää. Päiväkodin arjessa pienistä asioista pyritään luomaan jännityksellistä sekä seikkailullista ilmapiiriä. Esimerkiksi lasten piirustuksista muotoutuu pullopostia, ja metsäretken eväät pakataan aarteeksi aarrearkkuun. Touhula Merivirrassa maailmaa katsotaan, ihastellaan ja tutkitaan yhdessä lasten kanssa. Varhaiskasvatuksen lisäksi Touhula Merivirta tarjoaa esiopetusta.

 • Touhula Merituuli

  Touhula Merituuli sijaitsee Kouvolan Kotkankalliossa. Päiväkodissa toimii kolme lapsiryhmää. Arki Touhula Merituulessa on aktiivista, ja lapsia kannustetaan löytämään pieni seikkailu jokaisesta hetkestä. Päiväkodin seikkailukasvatuksessa korostuu luonto- ja ympäristökasvatus, kokemuksellinen ja aidossa luontoympäristössä oppiminen, itsetunto- ja kaveritaidot sekä itsensä rohkeaksi haastaminen. Seikkailupäiväkodin toiminta on erittäin yhteisöllistä, ja päiväkodissa vallitsee hyvä yhteishenki. Varhaiskasvatuksen lisäksi Touhula Merituuli tarjoaa esiopetusta.

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Päiväkotipaikan hakeminen Touhula-päiväkodeista on helppoa, ja päiväkotiin voit hakea koska tahansa. Varhaiskasvatuspaikan hakeminen onnistuu kätevästi verkossa täytettävän lomakkeen avulla, jonka jälkeen päiväkodista ollaan yhteydessä viikon sisällä hakemuksen vastaanottamisesta. Verkossa tehty hakemus ei ole kuitenkaan vielä sitova, joten voit rauhassa tutustua Touhula-päiväkoteihin ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Verkossa tehtävän hakemuksen lisäksi varhaiskasvatuspaikkaa hakiessasi voit olla suoraan yhteydessä päiväkodin johtajaan. 

Kouvolan kaupungin palveluseteli

Kouvolan kaupunki voi myöntää yksityisestä päiväkodista varhaiskasvatuspaikkaa hakeville perheille palvelusetelin varhaiskasvatuspalveluihin. Palvelusetelin hakeminen onnistuu helposti Kouvolan kaupungin verkkosivujen kautta. Kouvolan kaupungin palvelusetelin ansiosta asiakasmaksu Touhula-päiväkodissa on samansuuruinen kuin kunnallisessa päiväkodissa.

Tietoa Touhulasta

Touhulassa lapsi voi turvallisesti tutkia maailmaa sekä iloita oppimastaan yhdessä ystävien ja tuttujen aikuisten kanssa. Päiväkotien henkilökunta yhdessä lasten vanhempien kanssa luo lapselle vahvan perustan, johon hän voi maailmansa rakentaa. Touhula-päiväkodin arki on ennakkoluulotonta, touhukasta, vastuullista ja avointa. Touhula-päiväkotien toiminnassa yhdistyy suomalaisten päiväkotien paras osaaminen, jossa varhaiskasvatusta toteutetaan laadukkaasti alan ammattilaisten johdolla. Päiväkotien arjessa tuetaan lasten luontaista uteliaisuutta ja tarjotaan monipuoliset mahdollisuudet ikätason mukaiseen oppimiseen sekä turvalliseen kehitykseen. Myös vastuullisuus näkyy Touhulan arjessa; Touhulassa sitoudutaan sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävään kehitykseen sekä vastuullisuuteen. Tämä näkyy käytännössä kohtaamisissa vanhempien sekä lasten kanssa, keskinäisessä vuorovaikutuksessa sekä siinä, miten Touhulassa kohdellaan ympäristöä.