1. Päiväkodit
 2. Kangasala
 3. Touhula VekaraMäki

Touhula VekaraMäki, Kangasala

Maria Finneman Päiväkodin johtaja

Touhula VekaraMäki on Mäntyveräjän alueella sijaitseva seikkailupäiväkoti, jossa toimii neljä lapsiryhmää. Tammikuussa 2016 avautuneen päiväkodin toiminnassa painottuu seikkailujen lisäksi luonto- ja ympäristökasvatus.

Päiväkodissamme seikkailut koostuvat elämyksistä ja ihmettelyn aiheista lasten arjessa. Jokaisesta päivästämme löytyy pieniä seikkailuja. Päiväkotimme piha on jo osa metsäistä harjua, ja hyödynnämme toiminnassamme paljon harjun mahdollisuuksia. Tutustumme viikoittaisilla retkillämme metsän elämään ja eläimiin. Seikkailuillamme teemme myös erilaisia temppu- ja suunnistusratoja, sekä pidämme musiikkituokioita luonnossa. Teemme kuukausittain eväsretken metsään, jossa voimme paistaa makkaroita tai vaahtokarkkeja.

Päiväkotimme on uudisrakennus, jonka sisä- ja ulkotilat on suunniteltu niin, että ne kannustavat lapsia myös liikkumaan. Pystymme muokkaamaan toimivia tiloja toiminnan tarpeiden mukaan. Joka ryhmällä on viikoittain oma salivuoro liikuntasalissamme, jota hyödynnetään myös pienryhmätoiminnassa. Reilun kokoiselta leikkipihaltamme löytyy kiipeilyteline, liukumäki, hiekkalaatikot ja aidatut keinualueet. Pihastamme kohoava harjun rinne mahdollistaa talvella lumien tultua liukuri- ja pulkkamäet. Isompien lasten kanssa pääsemme talvella hiihtämään harjulle heti päiväkodin ovelta, ja se vasta onkin lapsista hauskaa!

Päiväkodissamme on kattava, aina lasten käytettävissä oleva liikuntavälineistö. Liikunnallisuus ja sen tukeminen on päiväkodissamme tärkeää, ja aikuisen rooli päiväkodissa on tukea ja kannustaa lapsia liikunnallisuuteen sekä uuden kokeilemiseen. Näin lapsen liikunnalliset taidot, innostus sekä motoriikka kasvavat ja kehittyvät. Myös esimerkiksi odotus- ja siirtymätilanteita hyödynnetään liikunnan näkökulmasta lapsia innostavin tavoin.

Arjen seikkailuihimme yhdistyy luonto- ja ympäristökasvatus kestävän kehityksen hengessä. Kierrätys ja muut ekologiset arvot ovat myös lähellä sydäntämme, ja opimmekin yhdessä esimerkiksi käyttämään päiväkodin arjesta syntyvää ylimääräistä materiaalia askarteluissa. Hyödynnämme usein myös metsän tarjoamia materiaaleja askarteluissamme.

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Instagramissa.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Saan hakea tyytyväiset lapset päiväkodista. On myös mukava saada välillä lapsista kuvia päivän touhuissa!”

”Arvostan sitä, kun lapsista laitetaan päivän aikana kuvia. Tougo-sovellus on maailman kätevin, siitä suurta plussaa. Yhteistyö luonnistuu helposti ja henkilökunta on mukavaa. Lapset otetaan huomioon heti heidät päiväkotiin vietyä.”

”Kasvattajat panostavat lasten hyvinvointiin, ovat ystävällisiä ja ammattitaitoisia ja tekevät työtä suurella sydämellä! Oikeita henkilöitä oikeassa paikassa. Jatkakaa samaan malliin ja kiitos tuhannesti teille, teette arvokasta työtä lastemme kanssa.”

”Päiväkodissa on turvallisia, iloisia ja avoimia hoitajia, lapsen voi hyvillä mielin jättää hoitoon. Viestintä toimii ja asioista tiedotetaan hyvin.”

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Kangasalla.

Touhula VekaraMäki

Seikkailu
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Maria Finneman Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Kangasalan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

• Yli 151 h / kk: 295 € / kk
• 121–150 h / kk: 266 € / kk
• 86–120 h / kk: 251 € / kk
• 0–85 h / kk: 148 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 151 h / kk
  121–150 h / kk
  85–120 h / kk
  0–85 h / kk

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Kangasalan kaupungin palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan kaupungin varhaiskasvatustoimistoon tai sähköisen asioinnin kautta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.