1. Päiväkodit
 2. Kangasala
 3. Touhula VekaraMäki

Touhula VekaraMäki, Kangasala

Pauliina Iivonen Päiväkodin johtaja

Päiväkoti Touhula VekaraMäki sijaitsee Kangasalan Mäntyveräjän alueella. Toiminnassamme painottuvat seikkailu-, luonto- ja liikuntakasvatus.

Päiväkotimme sisä- ja ulkotilat on suunniteltu niin, että ne kannustavat lapsia liikkumaan omaehtoisesti sekä kokeilemaan uutta. Päiväkotimme sijaitsee aivan metsän reunalla. Teemme metsäretkiä ja -seikkailuja pienryhmissä viikoittain. Talvisin lumien tultua pääsemme hiihtämään heti päiväkodin ovelta, ja se vasta onkin lapsista hauskaa!

Päiväkodissamme on kattava, aina lasten käytettävissä oleva liikuntavälineistö. Liikunnallisuus ja sen tukeminen on päiväkodissamme tärkeää, ja aikuisen rooli päiväkodissa on tukea ja kannustaa lapsia liikunnallisuuteen sekä uuden kokeilemiseen. Näin lapsen liikunnalliset taidot, innostus sekä motoriikka kasvavat ja kehittyvät. Myös esimerkiksi odotus- ja siirtymätilanteita hyödynnetään liikunnan näkökulmasta lapsia innostavin tavoin.

Meillä liikunnan iloon yhdistyy luonto- ja ympäristökasvatus kestävän kehityksen hengessä. Lähiympäristössä liikkuminen sekä metsään ja sen elämään tutustuminen ovat tärkeä osa toimintaa, ja myös omassa pihassa voidaan kokea elämyksiä luonnon ja ulkoilun näkökulmasta. Kierrätys ja muut ekologiset arvot ovat myös lähellä sydäntämme, ja opimmekin yhdessä esimerkiksi käyttämään päiväkodin arjesta syntyvää ylimääräistä materiaalia askarteluissa.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Saan hakea tyytyväiset lapset päiväkodista. On myös mukava saada välillä lapsista kuvia päivän touhuissa!”

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Kangasalla.

 

Touhula VekaraMäki

Seikkailu
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Pauliina Iivonen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 151 h / kk
  121–150 h / kk
  85–120 h / kk
  0–85 h / kk

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Kangasalan kaupungin palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan kaupungin varhaiskasvatustoimistoon tai sähköisen asioinnin kautta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.