1. Päiväkodit
 2. Kangasala
 3. Touhula VekaraMäki

Leikkiä, retkiä ja seikkailua

Päiväkodissamme seikkailut koostuvat elämyksistä ja ihmettelyn aiheista lasten arjessa. Jokaisesta päivästämme löytyy pieniä seikkailuja. Päiväkotimme piha on jo osa metsäistä harjua, ja hyödynnämme toiminnassamme paljon harjun mahdollisuuksia.

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Instagramissa.

Jätä hakemus ja olemme sinuun yhteydessä. Hakemus ei ole sitova.

 • Lue lisää päiväkodista

  Seikkailuteemaisessa päiväkodissamme toimii neljä lapsiryhmää. Ulkoilemme paljon ja arjessamme korostuvat luonto- ja ympäristökasvatus.

  Tutustumme viikoittaisilla retkillämme metsän elämään ja eläimiin. Seikkailuillamme teemme myös erilaisia temppu- ja suunnistusratoja, sekä pidämme musiikkituokioita luonnossa.

  Touhula VekaraMäessä kohtaamme jokaisen arvostavasti ja kunnioittavasti. Päiväkotimme arvostaa suuresti avoimuutta. Se on osa positiivista kulttuuria, mikä meillä VekaraMäessä on lasten, perheiden ja työkavereiden kesken.

  Päiväkotimme on uudisrakennus, jonka sisä- ja ulkotilat on suunniteltu niin, että ne kannustavat lapsia myös liikkumaan. Joka ryhmällä on viikoittain oma vuoro liikuntasalissamme. Reilun kokoiselta leikkipihaltamme löytyy kiipeilyteline, liukumäki, hiekkalaatikot ja aidatut keinualueet. Pihastamme kohoava harjun rinne mahdollistaa talvella liukuri- ja pulkkamäet. Isompien lasten kanssa pääsemme hiihtämään heti päiväkodin ovelta, ja se vasta onkin lapsista hauskaa!

  Liikunnallisuus on päiväkodissamme tärkeää, ja aikuisen rooli on tukea ja kannustaa lapsia liikunnallisuuteen sekä uuden kokeilemiseen. Näin lapsen liikunnalliset taidot, innostus sekä motoriikka kasvavat ja kehittyvät. Myös esimerkiksi odotus- ja siirtymätilanteita hyödynnetään liikunnan näkökulmasta lapsia innostavin tavoin.

  Arjen seikkailuihimme yhdistyy luonto- ja ympäristökasvatus kestävän kehityksen hengessä. Olemme tehneet asiassa yhteistyötä myös Tampereen yliopiston kanssa. Kierrätys ja muut ekologiset arvot näkyvät toiminnassamme, ja opimmekin yhdessä esimerkiksi käyttämään päiväkodin arjesta syntyvää ylimääräistä materiaalia askarteluissa. Hyödynnämme usein myös metsän tarjoamia materiaaleja askarteluissamme.

  Päiväkodissamme työskentelee myös ajoittain kasvatus- ja kuntoutuskoiraharjoittelija Elsa. Labradorinnoutaja Elsa, 2 vuotta, on testattu Koirat kasvatus- ja kuntoutustyö ry:n soveltuvuuskokeessa soveltuvaksi lasten ja aikuisten kanssa työskentelyyn. Eläinavusteisuus on tavoitteellista toimintaa, jonka avulla lisätään koko päiväkodin hyvinvointia. Päiväkotikoiramme on mukana myös pitämässä tunnekoirakerhoa, jossa harjoitellaan tunnetaitoja eläinavusteisin menetelmin. Päiväkodin johtaja Maria opiskelee kasvatus- ja kuntoutuskoiraohjaajaksi täydennyskoulutuksena ja tunnekoirakerhoa on alettu kehittelemään syksyllä 2023.

  Käytämme TouGo-sovellusta vanhempien kanssa viestitellessä, viikkokirjeiden muodossa ja valokuvin. Monipuolinen vuorovaikutus tulo- ja lähtötilanteissa takaavat laadukkaan ja arvostavan kohtaamisen.

Kaisa Clewer-Taskinen Päiväkodin johtaja
Aukioloajat

Ma–pe klo 7–17

 • Teema

  Seikkailu löytyy jokaisesta hetkestä

Kokemuksia päiväkodista

Hinnat

Kangasalan Touhula-päiväkotien asiakasmaksu on 30–325 euroa kuukaudessa.

Asiakasmaksu määräytyy palvelusetelin arvon mukaan, johon vaikuttavat perheen koko, tulot sekä lapsen varhaiskasvatusaika.

Hae varhaiskasvatukseen

Täytä hakemus, niin päiväkodin johtajamme on sinuun viikon sisällä yhteydessä. Useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti! Hakemus ei sido sinua vielä mihinkään.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.