1. Päiväkodit
 2. Kangasala
 3. Touhula VekaraMäki

Touhula VekaraMäki, Kangasala

Maria Finneman Päiväkodin johtaja

Touhula VekaraMäki sijaitsee Kangasalla, Mäntyveräjällä Tursolan alueella, harjun kupeessa ja metsän siimeksessä. Seikkailuteemaisessa päiväkodissamme toimii neljä lapsiryhmää. Ulkoilemme paljon ja arjessamme korostuvat luonto- ja ympäristökasvatus.

Päiväkodissamme seikkailut koostuvat elämyksistä ja ihmettelyn aiheista lasten arjessa. Jokaisesta päivästämme löytyy pieniä seikkailuja. Päiväkotimme piha on jo osa metsäistä harjua, ja hyödynnämme toiminnassamme paljon harjun mahdollisuuksia. Tutustumme viikoittaisilla retkillämme metsän elämään ja eläimiin. Seikkailuillamme teemme myös erilaisia temppu- ja suunnistusratoja, sekä pidämme musiikkituokioita luonnossa.

Touhula VekaraMäessä kohtaamme jokaisen arvostavasti ja kunnioittavasti. Päiväkotimme arvostaa suuresti avoimuutta. Se on osa positiivista kulttuuria, mikä meillä VekaraMäessä on lasten, perheiden ja työkavereiden kesken.

Päiväkotimme on uudisrakennus, jonka sisä- ja ulkotilat on suunniteltu niin, että ne kannustavat lapsia myös liikkumaan. Joka ryhmällä on viikoittain oma vuoro liikuntasalissamme. Reilun kokoiselta leikkipihaltamme löytyy kiipeilyteline, liukumäki, hiekkalaatikot ja aidatut keinualueet. Pihastamme kohoava harjun rinne mahdollistaa talvella liukuri- ja pulkkamäet. Isompien lasten kanssa pääsemme hiihtämään heti päiväkodin ovelta, ja se vasta onkin lapsista hauskaa!

Liikunnallisuus on päiväkodissamme tärkeää, ja aikuisen rooli on tukea ja kannustaa lapsia liikunnallisuuteen sekä uuden kokeilemiseen. Näin lapsen liikunnalliset taidot, innostus sekä motoriikka kasvavat ja kehittyvät. Myös esimerkiksi odotus- ja siirtymätilanteita hyödynnetään liikunnan näkökulmasta lapsia innostavin tavoin.

Arjen seikkailuihimme yhdistyy luonto- ja ympäristökasvatus kestävän kehityksen hengessä. Olemme tehneet asiassa yhteistyötä myös Tampereen yliopiston kanssa. Kierrätys ja muut ekologiset arvot näkyvät toiminnassamme, ja opimmekin yhdessä esimerkiksi käyttämään päiväkodin arjesta syntyvää ylimääräistä materiaalia askarteluissa. Hyödynnämme usein myös metsän tarjoamia materiaaleja askarteluissamme.

Päiväkodissamme työskentelee myös ajoittain kasvatus- ja kuntoutuskoiraharjoittelija Elsa. Labradorinnoutaja Elsa, 2 vuotta, on testattu Koirat kasvatus- ja kuntoutustyö ry:n soveltuvuuskokeessa soveltuvaksi lasten ja aikuisten kanssa työskentelyyn. Eläinavusteisuus on tavoitteellista toimintaa, jonka avulla lisätään koko päiväkodin hyvinvointia. Päiväkotikoiramme on mukana myös pitämässä tunnekoirakerhoa, jossa harjoitellaan tunnetaitoja eläinavusteisin menetelmin. Päiväkodin johtaja Maria opiskelee kasvatus- ja kuntoutuskoiraohjaajaksi täydennyskoulutuksena ja tunnekoirakerhoa on alettu kehittelemään syksyllä 2023.

Käytämme TouGo-sovellusta vanhempien kanssa viestitellessä, viikkokirjeiden muodossa ja valokuvin. Monipuolinen vuorovaikutus tulo- ja lähtötilanteissa takaavat laadukkaan ja arvostavan kohtaamisen.

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Instagramissa.

Touhula VekaraMäki

Seikkailu
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Maria Finneman Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Kangasalan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Yli 151 h / kk: 30–325 € / kk
• 121–150 h / kk: 30–296 € / kk
• 86–120 h / kk: 30–281 € / kk
• 0–85 h / kk: 30–178 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 151 h / kk
  121–150 h / kk
  85–120 h / kk
  0–85 h / kk

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Kangasalan kaupungin palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan kaupungin varhaiskasvatustoimistoon tai sähköisen asioinnin kautta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.