1. Päiväkodit
 2. Kangasala
 3. Touhula Kangasala

Touhula Kangasala, Kangasala

Pauliina Iivonen Päiväkodin johtaja

Touhula Kangasala on aloittanut toimintansa Ilkossa tammikuussa 2015. Päiväkodin neljä lapsiryhmää temmeltävät nykyaikaisissa, lasta liikkumaan innostavissa uusissa tiloissa luonnon läheisyydessä.

Päiväkotimme kantava teema on liikunta. Lisäksi painotamme toiminnassamme sosiaalisten suhteiden luontia, lauluja, loruja ja kädentaitoja. Liikunnan vuosikello rytmittää lasten liikkumista ja tekemiset konkretisoituvat kunkin lapsiryhmän kuukausisuunnitelmassa.

Lastemme lempipuuhia ovat erilaiset temppuradat, kiipeily, hippa-, auto- ja kotileikit sekä erilaiset rakenteluleikit. Päiväkodistamme löytyy liikuntasali, kiipeilyseinä ja puolapuut, jotka mahdollistavat monipuolisen liikkumisen sisällä. Järjestämme myös koko päiväkodin yhteisiä liikuntahetkiä.

Retkeilemme usein lähimetsässä ja läheisissä leikkipuistoissa, kuten Liutun rannalla ja skeittiparkissa. Isompien lasten kanssa teemme retkiä Kangasalan sekä Tampereen keskustassa ja tutuiksi ovat tulleet myös kulttuurikeskus Rulla sekä pääkirjasto.

Kutsumme lastemme vanhemmat kerran kuukaudessa liikkumaan yhdessä lasten kanssa liikuntaseikkailun merkeissä, jossa koko perhe pääsee temppuradalle, suunnistamaan tai iltapäiväjumppaan. Vanhemmilla on myös kuukausittain mahdollisuus viivähtää hetki aamukahvien merkeissä päiväkodilla. Perjantaisin haastamme vanhemmat ja lapset liikkumaan yhdessä viikonlopun aikana.

Päiväkotimme eskarit tekevät yhteistyötä alueen muiden eskareiden ja alkukasvatusluokkien kanssa. Järjestämme yhdessä erilaisia tapahtumia ja mukaansa tempaavaa yhteistä toimintaa, joka tukee yksilöllisesti lapsen eheää koulupolkua. Päiväkodissamme lapsilla sekä henkilökunnalla on loistava yhteishenki.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Arvostan sitä, kun työntekijät saavat meidät vanhemmat tuntemaan, että lapsemme ovat heille tärkeitä ja heitä todella kiinnostaa mitä lapsille kuuluu ja miten he päiväkodissa viihtyvät. Näin meillä vanhemmillakin on hyvä mieli jättää lapset hoitoon vaikka hankaliakin aamuja joskus olisi.”

”Sujuva yhteistyö. Tärkeintä kuitenkin on, että lapsi viihtyy päiväkodissa ja vanhemmat voivat olla turvallisin mielin. Tämä päiväkodissa toteutuu hyvin.”

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Kangasalla.

Touhula Kangasala

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Pauliina Iivonen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Kangasalan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa, ja ne ovat kokopäiväsopimuksella enimmillään 288 € / kk.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 151 h / kk
  121–150 h / kk
  86–120 h / kk
  0–85 h / kk

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Kangasalan kaupungin palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan kaupungin varhaiskasvatustoimistoon tai sähköisen asioinnin kautta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.