1. Päiväkodit
 2. Kangasala
 3. Touhula Kangasala

Touhula Kangasala, Kangasala

Kaisa Clewer-Taskinen Päiväkodin johtaja

Touhula Kangasala on liikuntapäiväkoti Ilkossa. Päiväkoti aloitti toimintansa tammikuussa 2015. Päiväkodin neljä lapsiryhmää saavat temmeltää nykyaikaisissa tiloissa luonnon läheisyydessä.

Liikunta on oleellinen osa arkeamme. Liikunnan vuosikello rytmittää lasten liikkumista ja tekemiset konkretisoituvat kunkin lapsiryhmän kuukausisuunnitelmassa. Järjestämme myös koko päiväkodin yhteisiä liikuntahetkiä. Päiväkodin liikuntasali mahdollistaa monenlaisia leikkejä ja pelejä, kuten jalkapalloa ja sählyä. Päiväkodista löytyvät kiipeilyseinä ja puolapuut innostavat lapsia myös monenlaiseen liikkumiseen.

Suunnittelemme päiväkodin toimintaa lapsilähtöisesti, ja lapsilla on mahdollisuus omaehtoiseen liikkumiseen niin sisällä kuin ulkona. Ulkoillessamme, leikkien lomassa voimme tehdä myös ohjattua pihajumppaa tai liikuntaleikkejä. Liike on mukana myös erilaisissa päivän siirtymätilanteissa. Liikunnan lisäksi painotamme toiminnassamme sosiaalisten suhteiden luontia, lauluja, loruja ja kädentaitoja.

Lastemme lempipuuhia ovat erilaiset temppuradat, kiipeily, hippa-, auto- ja kotileikit sekä erilaiset rakenteluleikit.

Päiväkodin piha mahdollistaa monenlaiset aktiviteetit jo päiväkodin pihassa, sillä pihassa on paljon liikkuma- ja pelitilaa. Pihastamme löytyvät muun muassa kiipeilyteline, hiekkalaatikko, liukumäki ja keinut. Päiväkotia ympäröi metsä, jossa retkeilemme usein. Teemme retkiä myös läheisiin leikkipuistoihin, Liutun rannalle ja skeittiparkkiin. Isompien lasten kanssa teemme retkiä Kangasalan sekä Tampereen keskustassa ja tutuiksi ovat tulleet myös kulttuurikeskus Rulla sekä pääkirjasto. Talvisin voimme käydä myös luistelemassa läheisen koulun kentällä.

Päiväkodin kasvattajista löytyy erityisosaamista tanssinohjauksesta, ja monipuolista omaa liikuntataustaa. Meillä lapsilla ja henkilökunnalla on loistava yhteishenki.

Touhula Kangasala

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Kaisa Clewer-Taskinen Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 13–15

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Kangasalan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

• Yli 151 h / kk: 295 € / kk
• 121–150 h / kk: 266 € / kk
• 86–120 h / kk: 251 € / kk
• 0–85 h / kk: 148 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 151 h / kk
  121–150 h / kk
  86–120 h / kk
  0–85 h / kk

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Kangasalan kaupungin palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan kaupungin varhaiskasvatustoimistoon tai sähköisen asioinnin kautta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.