1. Päiväkodit
 2. Kangasala
 3. Touhula Kangasala

Touhula Kangasala, Kangasala

Kaisa Clewer-Taskinen Päiväkodin johtaja

Touhula Kangasala sijaitsee Kangasalan Ilkossa, hyvien kulkuyhteyksien päässä lähellä Tampereen rajaa, osoitteessa Ilkontie 3.

Päiväkotimme on liikuntapainoitteinen päiväkoti, jossa toimitaan kokopäiväpedagogiikan mukaisesti pienryhmissä. Päiväkodissamme toimii neljä ryhmää, joista aina kaksi ryhmää muodostaa yhteisen pariryhmän. Pariryhmätoiminnan hyviä puolia on, että aikuiset tuntevat todella hyvin myös viereisen ryhmän lapset ja toisinpäin.

Liikunta on oleellinen osa arkeamme, ja päiväkodissamme nautitaan liikunnan riemusta. Liikuntasalimme yhteydessä on erillinen pienryhmätila, jossa on kiipeilyseinä. Siellä lapset pääsevät kehittämään motorisia taitojaan kiipeilyn ja muun temppuilun parissa. Päiväkodin iso ja avara piha innostaa lapsia liikunnallisiin puuhiin. Ikätasojen ja lasten taitojen mukaan pihassamme muun muassa leikitään paljon hippaa, potkitaan palloa ja potkupyöräillään.

Jokainen ryhmämme retkeilee vähintään kerran viikossa päiväkodin lähiympäristössä. Retkien avulla pääsemme muun muassa tutustumaan lähimaastoihin ja keräilemään luonnon materiaaleja askarteluihin. Lähiluonnon hyödyntämisen lisäksi teemme silloin tällöin myös bussiretkiä pidemmälle, kuten Tampereen Pikku Kakkosen puistoon. Yksi suosittu retkikohteemme on kirjasto, josta käymme kuukausittain hakemassa uusia kirjoja luettavaksi.

Kohtaamme jokaisen lapsen sekä perheen yksilönä, kunnioittavasti ja kohteliaasti lapsen ominaispiirteitä huomioiden. Meillä myös jokainen työntekijä kohtaa työkaverinsa arvostavasti ja päiväkodissamme on hyvä työilmapiiri.

Päivittäiset kuulumiset vaihdamme huoltajien kanssa aina iltapäivisin suullisesti, kun lasta tullaan hakemaan päiväkodista. Lisäksi jokainen ryhmä lähettää viikoittain perheille viikkokirjeen Touhulan oman TouGo-sovelluksen kautta. Sekä työntekijämme että perheet ovat oikein tyytyväisiä TouGoon. Sen avulla saa sujuvasti tiedon eteenpäin, tehtyä lapsen hoitoaikavaraukset sekä mm. ilmoitettua lapsen poissaolot päiväkodille reaaliajassa. Lähetämme huoltajille myös kuvia lasten arjesta TouGon kautta.

Voit tutustua päiväkotimme toimintaan myös Instagramissa.

Touhula Kangasala

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Kaisa Clewer-Taskinen Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 13–15

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Kangasalan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Yli 151 h / kk: 30–325 € / kk
• 121–150 h / kk: 30–296 € / kk
• 86–120 h / kk: 30–281 € / kk
• 0–85 h / kk: 30–178 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 151 h / kk
  121–150 h / kk
  86–120 h / kk
  0–85 h / kk

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Kangasalan kaupungin palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan kaupungin varhaiskasvatustoimistoon tai sähköisen asioinnin kautta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.