1. Päiväkodit
 2. Kangasala
 3. Touhula Freesia

Touhula Freesia, Kangasala

Maria Finneman Päiväkodin johtaja

Touhula Freesia on taideteemainen kahden ryhmän päiväkoti, jossa tuemme yksilöllisesti lapsen oppimista, kasvua ja kehitystä. Päiväkoti sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Kangasalan keskustassa, torin laidalla, osoitteessa Torikatu 2.

Toimimme päiväkotipäivän aikana pienryhmissä ja hyödynnämme päiväkodin tiloja monipuolisesti. Pienryhmät ovat muodostettu niin, että ryhmä tukee jokaista lasta yksilöllisesti.

Päiväkodin modernit ja uudet tilat ovat rakennettu mahdollisimman monipuolisiksi ja toimiviksi. Päiväkodissamme on siistiä, tilavaa ja valoisaa. Ympäristö inspiroi lasta leikkimään ja luovuuteen. Freesiassa on myös erillinen jumppahuone sekä taidegalleria!

Freesiassa niin isot kuin pienetkin lapset retkeilevät viikoittain. Hyödynnämme keskustan alueen palveluita, kuten kirjastoa, Kangasala-taloa ja leikkipuistoa, sekä lyhyen kävelymatkan päässä olevaa metsää sekä luontopolkua. Retkeillessämme pidämme turvallisuutta ensisijaisen tärkeänä. Pysymme ajan tasalla lähialueen tapahtumista, projekteista ja muista ajankohtaisista asioista, joita hyödynnämme myös varhaiskasvatuksessa.

Freesian kasvattajien ja perheiden välillä on vahva, avoin ja luottamuksellinen kasvatuskumppanuussuhde. Meille vanhemmat ovat lastensa parhaat asiantuntijat ja vanhempien kanssa tehdään mielellään yhteistyötä.

Päivittäin kerromme vanhemmille laajasti sekä kiireettömästi lapsen päivän kuulumisista ja päiväkotipäivän aikana tapahtuneista asioista. Viikoittain lähetämme perheille pedagogisen viikkokirjeen. Järjestämme kuukausittain vanhempainkahvit ja säännöllisesti osallistamme perheitä päiväkodin toiminnassa.

Voit tutustua päiväkodin touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Freesia

Taide
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Maria Finneman Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Kangasalan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Yli 151 h / kk: 30–325 € / kk
• 121–150 h / kk: 30–296 € / kk
• 86–120 h / kk: 30–281 € / kk
• 0–85 h / kk: 30–178 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 151 h / kk
  121–150 h / kk
  85–120 h / kk
  0–85 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Kangasalan kaupungin palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan kaupungin varhaiskasvatustoimistoon tai sähköisen asioinnin kautta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.