1. Päiväkodit
 2. Kangasala
 3. Touhula Freesia

Touhula Freesia, Kangasala

Piritta Hakala Päiväkodin johtaja

Touhula Freesia on taideteemainen päiväkoti Kangasalan keskustassa. Päiväkoti aloitti toimintansa tammikuussa 2019.

Päiväkodissamme lapset saavat tutustua erilaisiin taiteenaloihin. Ihmettelemme yhdessä lasten kanssa mm. kuvia, satuja, musiikkia ja vaikka väritaikoja. Kannustamme lapsia kokeilemaan asioita itse sekä käyttämään luovuuttaan omissa taideteoksissaan.

Päiväkotimme toimii kerrostalon kivijalassa. Sijaintimme on keskeinen ja läheltä löytyy niin kulttuuri- kuin liikuntapaikkojakin, joihin retkeilemme lasten kanssa. Hyödynnämme paljon lähiympäristöämme, sillä oma pihamme on pieni. Viemme oppimisen osa-alueita ja leikkejä ulos metsään. Ulkoilemme porrastetusti ja retkeilemme paljon harjulla. Paikallisten kulttuuri- ja liikuntapaikkojen lisäksi isommat lapset pääsevät tutustumaan lähialueen yrityksiin ja paikallisiin palveluihin. Osallistumme paljon myös kaupungin järjestämään lasten toimintaan sekä projekteihin.

Toimimme päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on, että jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Luomme oppimisympäristön, jossa on mahdollisuus harjoitella vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja. Pienryhmätoiminta tukee lapsen omatoimisuutta ja osallisuutta sekä leikkitaitoja. Kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä, vastata lapsen tarpeisiin ja ohjata tunnetaitoja. Meille vanhemmat ovat lastensa parhaat asiantuntijat ja vanhempien kanssa tehdään aina mielellään yhteistyötä.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Olemme olleet todella tyytyväisiä päiväkotiin ja lapsi viihtyy hyvin. Hoitajat ovat ihania ja keskittyvät lapsiin, ja ottavat lapsen aamuisin ilolla vastaan. Kiitos!”

”Freesian henkilökunta vaikuttaa todella sitoutuneelta ja avoimelta ja olen todella tyytyväinen lasteni hoitoon.”

”On kiva saada kuvia lapsen arjesta päiväkodissa, piristää päivää aina! On kiva kuulla miten on syöty ja nukuttu. On ihanaa, kun lapsi viihtyy, koska se ei ole aina itsestäänselvyys (vaikka sellaisena sitä liian helposti ajattelee).”

Voit tutustua päiväkodin touhuihin myös Facebookissa.

 

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Kangasalla.

Touhula Freesia

Taide
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Piritta Hakala Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Kangasalan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa, ja ne ovat kokopäiväsopimuksella enimmillään 288 € / kk.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 151 h / kk
  121–150 h / kk
  85–120 h / kk
  0–85 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Kangasalan kaupungin palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan kaupungin varhaiskasvatustoimistoon tai sähköisen asioinnin kautta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.