1. Päiväkodit
 2. Kalajoki
 3. Touhula Kalajoki

Touhula Kalajoki, Kalajoki

Susanna Särkelä Päiväkodin johtaja

Touhula Kalajoki on taideteemainen päiväkoti. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Touhula Kalajoki sijaitsee Pohjankylällä rauhallisella alueella keskustan tuntumassa, osoitteessa Hannilantie 3, 85100 Kalajoki.

Päiväkotimme taideteema näkyy päivittäisessä toiminnassamme. Tuemme lasten kasvua, kehitystä ja oppimista taiteen eri muodoilla kuten musiikilla, kädentaidoilla, draamalla, liikunnalla ja kirjallisuudella. Meillä jokainen lapsi saa olla oman elämänsä taiteilija.

Vahvistamme lasten omaa ajattelua, mielikuvitusta ja rohkaisemme luovaan toimintaan. Taiteiden avulla lapsi pääsee rakentamaan suhdettaan todellisuuteen, jossa olennaisia ovat omat tulkinnat kokemuksista ja tiedoista. Meillä oleva lapsi oppii tuntemaan ja luottamaan itseensä, ja saa uskallusta ilmaista itseään erilaisissa tilanteissa.

Toimintamme peruspilareita ovat lapsilähtöisyys ja pienryhmätoiminta, jotka mahdollistavat kiireettömän arjen. Kannustamme lapsia uuden oppimiseen ja tartumme monipuolisesti lasten mielenkiinnon kohteisiin. Teemme oppimisesta mielenkiintoista ja hauskaa.

Retkeilemme lasten kanssa viikoittain lähiympäristössä. Päiväkotimme läheltä löytyy muun muassa metsää, peltoja, puistoja ja kierrätyspiste.

Päiväkotimme tilat ovat uudet ja avarat. Meillä on myös oma jumppasali, jossa on kiipeilyseinä sekä erilaisia välineitä vaikkapa temppuradan rakentamiselle. Päiväkodin piha jakautuu kolmeen osioon: tekonurmikenttään, keinut ja liukumäet sisältävään kiinteiden leikkivälineiden osaan sekä isojen kivien kehystämään luovan leikin osaan. Koska päiväkotimme sijaitsee aivan keskustan tuntumassa, voimme hyödyntää toiminnassamme sen mahdollisuuksia. Vastapäätä on kehitysvammaisten ryhmäkoti, jonka kanssa teemme yhteistyötä.

Päiväkodissamme toimii neljä lapsiryhmää. Murusten ja Hippusten ryhmissä on noin 0–3-vuotiaita lapsia. Sorasten ja Kivisten ryhmissä toimii iältään noin 4–6-vuotiaita, joista osa kuuluu kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluryhmään.

Touhula Kalajoella kohdataan jokainen lapsi ja aikuinen yksilöllisesti. Otamme toiminnassamme huomioon jokaisen lapsen yksilölliset tarpeet.

Päiväkotipäivän päätteeksi keskustelemme vanhempien kanssa ja kerromme jokaisen lapsen touhuista avoimesti. Muu viestintä ja tiedonkulku tapahtuu ensisijaisesti Touhulan oman TouGo-sovelluksen kautta. Lisäksi järjestämme myös kerran kuussa vanhempainkahvit, jolloin vanhemmilla on mahdollisuus nähdä toimintaamme ja keskustella kasvattajien kanssa.

Voit seurata päiväkotiamme myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Kalajoki

Taide
Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Susanna Särkelä Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Kalajoen kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 150 h / kk: 30–325 € / kk
• 111–150 h / kk: 30–251 € / kk
• 86–110 h / kk: 30–225 € / kk
• 56–85 h / kk: 30–207 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 150 h / kk
  111–150 h / kk
  86–110 h / kk
  56–85 h / kk

 • Esiopetus
 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Kalajoen kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu ja sisaralennus. Perhe hakee palveluseteliä kaupungin eDaisy-järjestelmän kautta.

 

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.