1. Päiväkodit
 2. Kalajoki
 3. Touhula Kalajoki

Touhula Kalajoki, Kalajoki

Susanna Särkelä Päiväkodin johtaja

Touhula Kalajoki on päiväkoti Pohjankylällä, aivan Kalajoen keskustan tuntumassa. Uusi, päiväkotikäyttöön suunniteltu kiinteistö on rakennettu kesällä 2018. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta. Kauden 2023-2024 esiopetusryhmässä on vielä tilaa.

Touhula Kalajoki on taideteemainen päiväkoti. Päiväkodissamme tämä tarkoittaa sitä, että tuemme lasten hyvinvointia taiteen eri lajeilla, kuten kuvataiteella, musiikilla, käsitöillä, liikunnalla, draamalla, tanssilla ja lastenkirjallisuudella. Kaikki suunnittelumme pohjautuvat siihen että lapsi on keskiössä. Lapset pääsevät päivittäin kokeilemaan, luomaan ja toteuttamaan itseään eri toiminnoissa, jolloin taide on kaikessa mukana.

Meillä jokainen lapsi saa olla oman elämänsä taiteilija. Huomioimme toiminnassamme lasten omat kulttuurit, sekä kaikkien lasten oikeuden taiteisiin. Vahvistamme lasten omaa ajattelua, mielikuvitusta ja rohkaisemme luovaan toimintaan. Taiteiden avulla lapsi pääsee rakentamaan suhdettaan todellisuuteen, jossa olennaisia ovat omat tulkinnat kokemuksista ja tiedoista. Meillä oleva lapsi oppii tuntemaan ja luottamaan itseensä, ja saa uskallusta ilmaista itseään erilaisissa tilanteissa.

Sisätiloissamme on kaikkien ryhmien hyödynnettävänä jumppasali, josta löytyy kiipeilyseinä sekä erilaisia välineitä vaikkapa temppuradan rakentamiselle. Päiväkodin piha jakautuu kolmeen osioon: tekonurmikenttään, keinut ja liukumäet sisältävään kiinteiden leikkivälineiden osaan sekä isojen kivien kehystämään luovan leikin osaan. Koska päiväkotimme sijaitsee aivan keskustan tuntumassa, voimme hyödyntää toiminnassamme sen mahdollisuuksia. Vastapäätä on kehitysvammaisten ryhmäkoti, jonka kanssa teemme yhteistyötä. Ympäristössämme on myös paljon mahdollisuuksia luonnossa, joten käymme tutkimusretkillä ja esimerkiksi metsäretkillä säännöllisesti.

Päiväkodissamme toimii neljä lapsiryhmää. Murusten ja Hippusten ryhmissä on noin 0–3-vuotiaita lapsia. Sorasten ja Kivisten ryhmissä toimii iältään noin 4–6-vuotiaita, joista osa kuuluu kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluryhmään. Molemmilla ikäryhmillä on yhteiset suuret eteistilat, joista pääsee omiin ryhmätiloihin. Jokaisessa ryhmässä on oma keittiö, joiden lisäksi päiväkodissa on isompi niin sanottu jakelukeittiö.

Voit seurata päiväkotiamme myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Kalajoki

Taide
Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Susanna Särkelä Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Kalajoen kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 150 h / kk: 20–315 € / kk
• 111–150 h / kk: 20–241 € / kk
• 86–110 h / kk: 20–215 € / kk
• 56–85 h / kk: 20–197 € / kk

1.8.2023 alkaen asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 150 h / kk: 30–325 € / kk
• 111–150 h / kk: 30–251 € / kk
• 86–110 h / kk: 30–225 € / kk
• 56–85 h / kk: 30–207 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 150 h / kk
  111–150 h / kk
  86–110 h / kk
  56–85 h / kk

 • Esiopetus
 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Kalajoen kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu ja sisaralennus. Perhe hakee palveluseteliä kaupungin eDaisy-järjestelmän kautta.

 

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.