1. Päiväkodit
 2. Kalajoki
 3. Touhula Kalajoki

Touhula Kalajoki, Kalajoki

Susanna Särkelä Päiväkodin johtaja

Touhula Kalajoki on päiväkoti Pohjankylällä, aivan Kalajoen keskustan tuntumassa. Uusi, päiväkotikäyttöön suunniteltu kiinteistö on rakennettu kesällä 2018. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Touhula Kalajoki on taideteemainen päiväkoti. Päiväkodissamme tämä tarkoittaa sitä, että tuemme lasten hyvinvointia taiteen eri lajeilla, kuten kuvataiteella, musiikilla, käsitöillä, liikunnalla, draamalla, tanssilla ja lastenkirjallisuudella. Kaikki suunnittelumme pohjautuvat siihen että lapsi on keskiössä. Lapset pääsevät päivittäin kokeilemaan, luomaan ja toteuttamaan itseään eri toiminnoissa, jolloin taide on kaikessa mukana.

Meillä jokainen lapsi saa olla oman elämänsä taiteilija. Huomioimme toiminnassamme lasten omat kulttuurit, sekä kaikkien lasten oikeuden taiteisiin. Vahvistamme lasten omaa ajattelua, mielikuvitusta ja rohkaisemme luovaan toimintaan. Taiteiden avulla lapsi pääsee rakentamaan suhdettaan todellisuuteen, jossa olennaisia ovat omat tulkinnat kokemuksista ja tiedoista. Meillä oleva lapsi oppii tuntemaan ja luottamaan itseensä, ja saa uskallusta ilmaista itseään erilaisissa tilanteissa.

Sisätiloissamme on kaikkien ryhmien hyödynnettävänä jumppasali, josta löytyy kiipeilyseinä sekä erilaisia välineitä vaikkapa temppuradan rakentamiselle. Päiväkodin piha jakautuu kolmeen osioon: tekonurmikenttään, keinut ja liukumäet sisältävään kiinteiden leikkivälineiden osaan sekä isojen kivien kehystämään luovan leikin osaan. Koska päiväkotimme sijaitsee aivan keskustan tuntumassa, voimme hyödyntää toiminnassamme sen mahdollisuuksia. Vastapäätä on kehitysvammaisten ryhmäkoti, jonka kanssa teemme yhteistyötä. Ympäristössämme on myös paljon mahdollisuuksia luonnossa, joten käymme tutkimusretkillä ja esimerkiksi metsäretkillä säännöllisesti.

Päiväkodissamme toimii neljä lapsiryhmää, joista kaksi on alle 3-vuotiaille ja kaksi yli 3-vuotiaille. Alle 3-vuotiailla on yhteiset suuret eteistilat, joista pääsee kummankin ryhmän ryhmätiloihin. Jokaisessa ryhmässä on oma keittiö, joiden lisäksi päiväkodissa on isompi niin sanottu jakelukeittiö.

Voit seurata päiväkotiamme myös Facebookissa.

Touhula Kalajoki

Taide
Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Susanna Särkelä Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 148 h / kk
  85–147 h / kk
  53–84 h / kk
  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Sisaralennus

  Toisesta lapsesta 50 % nuoremman lapsen maksusta ja perheen muista lapsista enintään 20 % nuorimman lapsen maksusta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Kalajoen kaupungin palveluseteli ja perheiden asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa päivähoidossa. Perheen tulee hakea palveluseteliä kaupungin eDaisy-järjestelmän kautta. Palvelusetelin asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, palvelun tarve ja perheen tulot.

 

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.