1. Päiväkodit
 2. Espoo
 3. Touhula VekaraVuori

Touhula VekaraVuori, Espoo

Elisa Rauas Päiväkodin johtaja

Seikkailupäiväkoti Touhula VekaraVuori sijaitsee Espoon Tillinmäessä, päiväkotitoimintaan suunnitelluissa tiloissa. Päiväkotimme on osa hoivakiinteistöä, joka nivoo yhteen lasten ja vanhusten palvelut. Hoivakiinteistö avaa päiväkodissamme uudenlaisia mahdollisuuksia yhdessä toimimiselle – meillä on oma mummola saman katon alla!

Seikkailupainotteisen päiväkotimme toiminnassa vaikuttavat vahvasti luonto- ja ympäristökasvatus. Meillä olennaista on toiminnan elämyksellisyys ja monipuolisuus. Opimme seikkaillen, kokeillen, leikkien ja liikkuen niin luonnossa, päiväkodin alueella kuin kaupunkiympäristössäkin. Seikkailemme paljon ja teemme retkiä säännöllisesti mm. metsään ja mummolaamme.

VekaraVuoressa seikkailee kolme lapsiryhmää. Osa päiväkotimme pihasta on rakentamatonta metsää luonnontilassa, joka mahdollistaa mukavia leikkejä. Aidatulta pihaltamme löytyy myös kiipeilytelineet, keinut ja hiekkalaatikoita, sekä paljon tilaa temmeltää.

Ympäristövastuun ja kestävän kehityksen edistäminen ovat myös päiväkotimme toimintaa ohjaavia arvoja, joita harjoitellaan lasten kanssa muun muassa lajittelemalla jätteet huolellisesti. Tutkimusprojekteissa luonto tuodaan sisälle ja löytyneitä aarteita voidaan tutkia yksin tai yhdessä muiden kanssa. Tutkimusprojektit kumpuavat lasten kiinnostuksen kohteista ja niissä korostuu lasten aktiivisuus tiedon hankkijoina ja tuottajina.

Touhula VekaraVuori

Seikkailu
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Elisa Rauas Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Espoon kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 35 h/vko: 30–325 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
yli 25 h – alle 35 h/vko: 30–266 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
enintään 25 h/vko: 30–207 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  • Kokoaikainen varhaiskasvatus, yli 35 h/vko
  • Osa-aikainen varhaiskasvatus, yli 25 h – alle 35 h/vko
  • Osa-aikainen varhaiskasvatus, enintään 25 h/vko

 • Sisaralennus

  50 %

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.
 3. Täytäthän myös Espoon kaupungin hakemuksen eVaKa-palvelussa.

Päiväkodissamme on käytössä Espoon kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Espoon kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.