1. Päiväkodit
 2. Espoo
 3. Touhula VekaraVuori

Touhula VekaraVuori, Espoo

Susanna Hulkkonen Päiväkodin johtaja

Seikkailupäiväkoti Touhula VekaraVuori sijaitsee Espoon Tillinmäessä, päiväkotitoimintaan suunnitelluissa tiloissa. Päiväkotimme on osa hoivakiinteistöä, joka nivoo yhteen lasten ja vanhusten palvelut. Hoivakiinteistö avaa päiväkodissamme uudenlaisia mahdollisuuksia yhdessä toimimiselle – meillä on oma mummola saman katon alla!

Seikkailupainotteisen päiväkotimme toiminnassa vaikuttavat vahvasti luonto- ja ympäristökasvatus. Meillä olennaista on toiminnan elämyksellisyys ja monipuolisuus. Opimme seikkaillen, kokeillen, leikkien ja liikkuen niin luonnossa, päiväkodin alueella kuin kaupunkiympäristössäkin. Seikkailemme paljon ja teemme retkiä säännöllisesti mm. metsään ja mummolaamme.

VekaraVuoressa seikkailee kolme lapsiryhmää. Osa päiväkotimme pihasta on rakentamatonta metsää luonnontilassa, joka mahdollistaa mukavia leikkejä. Aidatulta pihaltamme löytyy myös kiipeilytelineet, keinut ja hiekkalaatikoita, sekä paljon tilaa temmeltää.

Ympäristövastuun ja kestävän kehityksen edistäminen ovat myös päiväkotimme toimintaa ohjaavia arvoja, joita harjoitellaan lasten kanssa muun muassa lajittelemalla jätteet huolellisesti. Tutkimusprojekteissa luonto tuodaan sisälle ja löytyneitä aarteita voidaan tutkia yksin tai yhdessä muiden kanssa. Tutkimusprojektit kumpuavat lasten kiinnostuksen kohteista ja niissä korostuu lasten aktiivisuus tiedon hankkijoina ja tuottajina.

Päiväkotimme järjestää myös esiopetuksen kaltaista toimintaa, johon ei tarvitse erikseen hakea.

Voit tutustua päiväkodin touhuihin myös Facebookissa.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Espoossa.

Touhula VekaraVuori

Seikkailu
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Susanna Hulkkonen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Palveluseteli ja asiakasmaksut

Espoon Touhula-päiväkodit ottavat käyttöön palvelusetelin 1.8.2021 alkaen. Palveluseteli on tulosidonnainen ja asiakasmaksun suuruuteen vaikuttaa myös lapsen hoitoaika sekä perheen koko.

1.8.2021 alkaen päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 25 h/vko: 12–300 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
enintään 25 h/vko: 12–185 € / kk
• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
enintään 25 h/vko: 12–185 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  • Kokoaikainen varhaiskasvatus, yli 25 h/vko
  • Osa-aikainen varhaiskasvatus, enintään 25 h/vko

 • Sisaralennus

  50 %

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä 1.8.2021 alkaen Espoon kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Espoon kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.