1. Päiväkodit
 2. Espoo
 3. Touhula Vekaralahti

Leikkiä, retkiä ja taidetta

Touhula Vekaralahdessa pyrimme luomaan jokaiselle lapselle turvallisen ja kodinomaisen kasvuympäristön, jossa lapsi saa kasvaa, kehittyä ja oppia uutta oman taitotasonsa ja kehityksensä mukaisesti.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Instagramissa.

Jätä hakemus ja olemme sinuun yhteydessä. Hakemus ei ole sitova.

 • Lue lisää päiväkodista

  Vekaralahti on 5-ryhmäinen päiväkoti, jossa on töissä 15 kasvattajaa, päiväkotiapulainen ja päiväkodin johtaja. Päiväkodissamme on aktiivinen henkilökunta, joka suunnittelee ja toteuttaa monipuolista varhaiskasvatusta. Meillä lapset huomioidaan yksilöinä ja pitkälle viety pienryhmätoimintamme tukee tätä. Myös työyhteisön keskinäinen toimivuus tukee lapsen ja hänen perheensä hyvinvointia.

  Taide näkyy meillä mm. seinillä sekä jokaisen ryhmien toiminnassa eri tavoin: on monipuolisia kädentaitoja, luovaa liikuntaa, musiikkia, sanallista ilmaisua ja oppimisympäristön esteettisyyteen ja leikkialueisiin panostamista. Meillä on koko talon yhteisiä juhlia ja lauluhetkiä. Päiväkotimme toimintaan kuuluu myös mediakasvatus, kehotunnekasvatus, ruokakasvatus sekä muut varhaiskasvatussuunnitelman mukaiset, laaja-alaista osaamista tukevat pedagogiset toimintatavat.

  Varhaiskasvatuksen alkaessa kiinnitämme erityisesti huomiota tutustumiseen ja ryhmäytymiseen. Meille on tärkeää, että lapsi tuntee päiväkotimme paikaksi, johon on hyvä tulla joka päivä. Uskomme että onnistumme tässä, kun aikuisilla on taito ymmärtää lasta sekä kohdata hänet, ja lapsen lisäksi meillä on vahva suhde koko hänen perheeseensä. Kohtaamiset vanhempien kanssa ovat avoimia ja pyrimme mahdollisimman saumattomaan yhteistyöhön perheiden kanssa.

  Meillä on myös esiopetusryhmä, joka innostuu toiminnallisesta oppimisesta ja elämyksien kautta esiopetussuunnitelman mukaisten tavoitteiden täyttymisestä. Esiopetusryhmä panostaa myös lasten- ja aikuisten välisiin sosiaalisten- sekä vuorovaikutustaitojen kehittämiseen, sekä oman toiminnanohjauksentaitoihin.

  Päiväkotimme viihtyisät tilat mahdollistavat monipuolisen toiminnan. Kävelymatkan päässä on metsä, merenranta ja useita leikkipuistoja, myös bussimatkan päässä kirjasto on suosittu retkeilykohde. Retket päiväkodin lähiympäristöön kuuluvat jokaisen ryhmän viikoittaiseen ohjelmaan. Yhdessä aktiivisen vanhempainyhdistyksen kanssa järjestämme myös vuosittain erilaisia tapahtumia, toimintaa ja hankintoja päiväkodin tiloissa sekä pihalla.

  Päiväkodissamme on käytössä Touhulan TouGo-sovellus, jonka kautta lähetämme viikkokirjeet sekä kuvia perheille ryhmien toiminnasta. Kohtaamiset aamuin ja iltapäivisin ja avoin puheyhteys asiakkaiden kanssa ovat meille äärimmäisen tärkeitä.

Tanja Hokkanen Päiväkodin johtaja
Aukioloajat

Ma–pe klo 7–17

 • Teema

  Ilmaisun monet muodot

Kokemuksia päiväkodista

Hinnat

Espoon Touhula-päiväkotien asiakasmaksu on 30–325 euroa kuukaudessa.

Asiakasmaksu määräytyy palvelusetelin arvon mukaan, johon vaikuttavat perheen koko, tulot sekä lapsen varhaiskasvatusaika.

Hae varhaiskasvatukseen

Täytä hakemus, niin päiväkodin johtajamme on sinuun viikon sisällä yhteydessä. Useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti! Hakemus ei sido sinua vielä mihinkään.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.