1. Päiväkodit
 2. Espoo
 3. Touhula VekaraLahti

Touhula VekaraLahti, Espoo

Susanna Hulkkonen Päiväkodin johtaja

Touhula VekaraLahti sijaitsee upealla paikalla, merinäköalalla Espoon Saunalahdessa. Taideteemaisen päiväkodin viihtyisät tilat ovat uudet, päiväkotikäyttöön suunnitellut ja ne mahdollistavat monipuolista toimintaa. Päiväkotimme tarjoaa varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Lapsen osallisuus sekä lämmin ja avoin tunnelma ovat meille tärkeitä. Meillä lapsilla on paljon tilaa leikkiä myös oman ryhmän ulkopuolella, sillä hyödynnämme toiminnassamme kaikkia päiväkodin tiloja.

Toimintamme lähtökohtana on lasten oma elämä, siihen liittyvät ilmiöt sekä heidän omat mielenkiinnon kohteensa. Arjessa meille tärkeää on pienryhmätoiminta ja retkeilemme usein. Kävelymatkan päässä on kirjasto ja useita leikkipaikkoja, myös läheinen metsä on suosittu retkeilykohde. Taide näkyy jokaisessa ryhmässä eri tavoin: on projektityöskentelyä, tanssia, kuvataiteita ja muskaria. Lasten lempipuuhia ovatkin laulun- ja tanssintäyteiset musiikkihetket, maalaaminen ja piirtäminen.

Päiväkodissamme kehitetään lapsen ilmaisua, mielikuvitusta ja luovuutta muun muassa tarinoiden avulla. Lisäksi lorut, runot ja laulut toimivat kulttuurillisina kokemuksina lapselle. Kulttuurikasvatusta päiväkodissamme toteutetaan muun muassa tutkimalla omaa ja muita kulttuureja moninaisuuksien ymmärtämisen ja yleissivistyksen kasvattamiseksi. Päiväkodissa lapsia kannustetaan myös omaehtoiseen toimintaan ja ilmaisuun esimerkiksi taiteiden avulla.

Päiväkotimme toimintaan kuuluu vahvasti myös mediakasvatus. Mediaan tutustutaan ensisijaisesti leikkien ja tarinoiden kautta. Tavoitteena on, että lapsi tottuu tuottamaan asioita yhdessä muiden kanssa sekä kokemaan ja nauttimaan erilaisista mediaesityksistä. Media- ja kulttuurikasvatus on tavallista arjessa elämistä, pieniä asioita ja arkisia tekoja: valokuvausta, musiikin kuuntelua, kirjojen lukemista, lasten tarinoiden kirjaamista (sadutus), värityskuvien värittämistä ja loruttelua. Toiminnan lähtökohtana on lasten oma elämä, siihen liittyvät ilmiöt sekä heidän omat mielenkiinnon kohteensa.

Arjessa meille tärkeää on pienryhmätoiminta ja retkeilemme lähiympäristössämme viikoittain. Kävelymatkan päässä sijaitsevat kirjasto ja useita leikkipaikkoja. Myös läheinen metsä on suosittu retkeilykohde.

Esiopetusvuoden aikana harjoitellaan ryhmässä toimimisen taitoja, omatoimisuutta, ohjeiden kuuntelemista ja noudattamista, oman vuoron odottamista sekä hyviä tapoja. Oppiminen tapahtuu leikin kautta ja jokaiselle lapselle ominaisella tavalla. Eskariryhmä hyödyntää toiminnassaan lähiympäristön erilaisia oppimisympäristöjä ja retkiä tehdään myös erilaisiin kulttuurikohteisiin ja tapahtumiin.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Espoossa.

Touhula VekaraLahti

Taide
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Susanna Hulkkonen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Palveluseteli ja asiakasmaksut

Espoon Touhula-päiväkodit ottavat käyttöön palvelusetelin 1.8.2021 alkaen. Palveluseteli on tulosidonnainen ja asiakasmaksun suuruuteen vaikuttaa myös lapsen hoitoaika sekä perheen koko.

1.8.2021 alkaen päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 25 h/vko: 12–300 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
enintään 25 h/vko: 12–185 € / kk
• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
enintään 25 h/vko: 12–185 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  • Kokoaikainen varhaiskasvatus, yli 25 h/vko
  • Osa-aikainen varhaiskasvatus, enintään 25 h/vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  • Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus, enintään 25 h/vko

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä 1.8.2021 alkaen Espoon kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Espoon kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.