1. Päiväkodit
 2. Espoo
 3. Touhula Palolampi

Leikkiä, retkiä ja liikuntaa

Touhula Palolammella liikutaan ja leikitään hyödyntäen päiväkodin upeita ulkoilumahdollisuuksia.

Yhteisöllisyys näkyy toiminnassamme ilona, välittämisenä ja positiivisuutena. Päiväkodin kasvattajat ovat lapsille tuttuja ja turvallisia aikuisia.

Voit tutustua päiväkotimme toimintaan myös Facebookissa ja Instagramissa.

Jätä hakemus ja olemme sinuun yhteydessä. Hakemus ei ole sitova.

 • Lue lisää päiväkodista

  Touhula Palolampi sijaitsee Espoon Kauklahdessa osoitteessa Palolammentie 6. Päiväkodilta on juna-asemalle noin 10 minuutin kävelymatka.

  Päiväkoti sijaitsee metsän kupeessa hyvien ulkoilumahdollisuuksien äärellä (retkeily, hiihto, suunnistus). Kivenheiton päästä löytyy ihana pieni Palolampi, jossa voi tutkia sammakonpoikasia, lintuja, kasvillisuutta ja hyönteisiä. Lammen ympäri kulkee kuntorata ja talvisin lammen jäälle pääsee myös luistelemaan.

  Touhula Palolammella tärkeä toimintamuoto on pienryhmätoiminta, jonka kautta mahdollistetaan jokaisen lapsen yksilöllinen huomioiminen ja riittävä tuki. Ryhmissä opitaan ja oivalletaan uusia asioita lapsentahtisesti.

  Päiväkodissamme kaikki ryhmät retkeilevät viikoittain päiväkodin lähiympäristössä. Retkillä luodaan sekä vahvistetaan lasten luontosuhdetta ja harjoitellaan yhdessä toimimisen taitoja.

  Touhula Palolammen tilojen suunnittelussa on otettu huomioon liikunta ja liikkuminen. Päiväkodista löytyy useampi sali liikuntaa varten ja lasten ehdottomana suosikkina on kiipeilyseinä. Päiväkodin tilat ovat helposti muokattavissa ja muuntuvat lapsiryhmän tarpeiden mukaan sopiviksi.

  Palolammen piha-alue on jaettu kahteen osaan. Päiväkodin vieressä olevien kallioiden päälle nousee metsäpiha, josta löytyy upeaa luonnollista ympäristöä leikkeihin. Lapset tutkivat ötököitä, kiipeilevät puihin sekä maistelevat mustikoita syksyisin.

  Touhula Palolammella tärkein yhteistyömuoto on päivittäiset kohtaamiset tuonti- ja hakutilanteissa. Näissä panostetaan aitoon kohtaamiseen, jossa avataan lasten päivää monipuolisesti. Lisäksi Touhulalla on käytössä TouGo-sovellus, jonka kautta lähetetään viestit, tiedotteet, tapahtumat ja kuvia huoltajille

Laura Toivanen Päiväkodin johtaja
Aukioloajat

Ma–pe 7–17

 • Teema

  Kasvan, liikun ja kehityn

Kokemuksia päiväkodista

Hinnat

Espoon Touhula-päiväkotien asiakasmaksu on 30–325 euroa kuukaudessa.

Asiakasmaksu määräytyy palvelusetelin arvon mukaan, johon vaikuttavat perheen koko, tulot sekä lapsen varhaiskasvatusaika.

Hae varhaiskasvatukseen

Täytä hakemus, niin päiväkodin johtajamme on sinuun viikon sisällä yhteydessä. Useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti! Hakemus ei sido sinua vielä mihinkään.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.