1. Päiväkodit
 2. Espoo
 3. Touhula Palolampi

Touhula Palolampi, Espoo

Marja-Sisko Pohjola Päiväkodin johtaja

Touhula Palolampi liikuntapäiväkoti Kauklahdessa. Päiväkoti aloitti toimintansa tammikuussa 2015, ja sen viihtyisissä tiloissa temmeltää neljä lapsiryhmää. Tarjoamme päiväkodissa varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Liikuntateemamme on läsnä kaikessa toiminnassamme. Tuemme lapsen aktiivisuutta tarjoamalla mahdollisuuksia leikkiä sekä käyttää liikuntavälineitä ulkona ja sisällä. Aamuisin joka ryhmällä on laulun tai musiikin säestyksellä jumppaa. Houkuttelemme lapsia aktiivisuuteen ja toimintaan. Pidämme kerran viikossa ulkona ”leluttoman” päivän, jolloin ohjaamme erityisesti yhteisiä liikuntaleikkejä.  Iltapäivisin hyödynnämme päiväkodin salia erilaisten liikuntaleikkien muodossa. Pelaamme sählyä, jalkapalloa tai koripalloa, tanssimme tai tutustumme yhdessä liikuntavälineiden käyttöön.

Päiväkotikäyttöön suunnitellut tilat ovat helposti muunneltavissa liikkumisen ja leikkien mukaan. Jokaiselle pienryhmälle on nimetty oma väljä ryhmätila, jossa liikkuminen ja leikkiminen onnistuvat. Kaikki päiväkodin tilat ovat kuitenkin kaikkien ryhmien käytössä ja hyödynnämme tiloja arjessa joustavasti yli ryhmärajojen.

Päiväkodissamme painottuvat leikin ja liikunnan lisäksi luonto ja säännölliset metsäretket. Meillä on oma aidattu metsäpiha, jossa leikimme metsäleikkejä tai järjestämme seikkailuratoja lapsille ja perheille. Retkeilemme usein myös päiväkodin vieressä sijaitsevaan Palolammen metsään. Hyödynnämme paljon myös Kauklahden puistoja ja kenttiä erilaisten retkien muodossa. Läheinen Palttinan puisto on mukavan matkan päässä, samoin muutamat urheilukentät. Talvella pääsemme hiihtämään suoraan päiväkodin portilta Palolammen kuntoradalle ja luistelemaan läheisen lammen jäälle. Päiväkodilla vierailee kirjastoauto kerran kuussa. Päiväkotimme lapsilla on mahdollisuus osallistua myös Espoon Tanssiopiston tanssitunneille.

Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat vanhempainkahvit kerran kuukaudessa, juhlapäiviin liittyvät liikunnalliset tapahtumat lapsille ja perheille sekä isovanhempien päivä.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Espoossa.

Touhula Palolampi

Liikunta
Ma–pe 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Marja-Sisko Pohjola Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Espoon kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 25 h/vko: 12–300 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
enintään 25 h/vko: 12–185 € / kk
• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
enintään 25 h/vko: 12–185 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  • Kokoaikainen varhaiskasvatus, yli 25 h/vko
  • Osa-aikainen varhaiskasvatus, enintään 25 h/vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  • Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus, enintään 25 h/vko

 • Sisaralennus

  50 %

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.
 3. Täytäthän myös Espoon kaupungin hakemuksen eVaKa-palvelussa.

Päiväkodissamme on käytössä Espoon kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Espoon kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Moomin Language School

  Hauskempaa oppimista lasten ehdoilla

  Vieraan kielen oppiminen lapsena on mahdollisuus, jonka positiiviset vaikutukset ulottuvat läpi koko elämän. Parhaiten lapset oppivat uusia kieliä alle kouluikäisenä, sillä silloin uudet tiedot karttuvat nopeasti ja lapsi on luontaisesti kiinnostunut kielistä.

  Digitaalinen Moomin Language School -oppimisympäristö auttaa lapsia oppimaan uuden kielen ilon ja leikin kautta. Panostamme myönteiseen ja kannustavaan ilmapiiriin, jossa lapselle syntyisi rohkeus, kiinnostus ja uteliaisuus vierasta kieltä kohtaan. Rohkaisemalla lasta kokeilemaan ja käyttämään vierasta kieltä, vahvistamme myös hänen kielellistä identiteettiä.

  Varhainen kieltenoppiminen luo vahvan pohjan kaikelle oppimiselle

  Varhainen kieltenoppiminen parantaa keskittymiskykyä, ennaltaehkäisee oppimisvaikeuksia, nopeuttaa uusien asioiden oppimista. Vieraan kielen käyttö integroidaan kaikkiin oppimisalueisiin. Positiiviset vaikutukset näkyvät lisäksi äidinkielen luku-, puhe- ja kirjoitustaidoissa sekä sosiaalisissa valmiuksissa.

  Viisi minuuttia päivässä riittää

  Moomin Language School -oppimissovellus on osa päiväkodin arkea. Kielitaidon lisäksi harjoitukset kehittävät lapsen luovuutta, muistia, matemaattista ajattelua ja sosiaalisia taitoja. Digitaalisuus motivoi lasta, lisää rohkeutta puhua ja nopeuttaa oppimista. Oppimiseen menee päivittäin vain 5–15 minuuttia, lapsen jaksamisen ja iän mukaan. Jokaisen lapsen oppimista voidaan seurata reaaliajassa.

  Lisätietoja: https://moominls.fi