1. Päiväkodit
 2. Espoo
 3. Touhula Fallåker

Touhula Fallåker, Espoo

Juha Seppälä Päiväkodin johtaja

Touhula Fallåker on liikuntapäiväkoti Fallåkerin rivitaloalueella Lommilan ja Bembölen välissä, lähellä Turunväylän ja Kehä III:n risteymää. Kivenheiton päässä päiväkodista sijaitsee myös Jorvin sairaala. Päiväkoti aloitti toimintansa uusissa tiloissa tammikuussa 2015. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Päiväkotimme toiminnassa korostuu liikunta. Meillä lapset saavat vähintään kaksi tuntia reipasta liikuntaa päiväkotipäivän aikana niin sisällä kuin ulkonakin. Lastemme lempipuuhia ovat temppuradat, pallopelit, autoleikit ja kotileikit. Päiväkodin avarat ja valoisat tilat muokkaantuvat tarpeiden mukaan innostaen lasta liikkumaan monipuolisesti. Jokaisella pienryhmällä on käytössään oma jumppasali, jossa lapset saavat touhuta aktiivisesti päivän ympäri.

Retkeilemme lasten kanssa usein ja hyödynnämme päiväkodin arjessa lähiympäristön liikuntapaikkoja. Talvisin käymme luistelemassa Leppävaaran jäähallissa ja retkeilemme päiväkodin ympäristössä olevilla ulkoilureiteillä ympäri vuoden. Erityinen retkipaikkamme ovat vanhan myllyn rauniot ja sen viereinen pieni kioski, jolle voi pysähtyä syömään vaikka omia eväitä.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Espoossa.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Lapset voi hyvillä mielin jättää päiväksi ammattitaitoisten hoitajien hoiviin. Lapset kohdataan ihanasti ja päiväkodissa paljon kaikkea erilaista toimintaa lapsille.”

”Olemme todella tyytyväisiä monipuoliseen toimintaan ja strukturoituun arkeen. Erittäin kattavasti ja monipuolisesti eri toimintoja lapsille ikätasoisesti.”

Touhula Fallåker

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.


Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Juha Seppälä Päiväkodin johtaja
 • 2015

  päiväkoti aloitti toimintansa
 • 6

  lapsiryhmää
 • 4,1/5

  Henkilöstön tyytyväisyys, syksy 2020
 • 8,9

  Vanhempien antama kouluarvosana, syksy 2020

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Palveluseteli ja asiakasmaksut

Espoon Touhula-päiväkodit ottavat käyttöön palvelusetelin 1.8.2021 alkaen. Palveluseteli on tulosidonnainen ja asiakasmaksun suuruuteen vaikuttaa myös lapsen hoitoaika sekä perheen koko.

1.8.2021 alkaen päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 25 h/vko: 12–300 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
enintään 25 h/vko: 12–185 € / kk
• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
enintään 25 h/vko: 12–185 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  • Kokoaikainen varhaiskasvatus, yli 25 h/vko
  • Osa-aikainen varhaiskasvatus, enintään 25 h/vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  • Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus, enintään 25 h/vko

 • Sisaralennus

  50% toisesta lapsesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä 1.8.2021 alkaen Espoon kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Espoon kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.