1. Päiväkodit
 2. Espoo
 3. Touhula Fallåker

Touhula Fallåker, Espoo

Marja-Sisko Pohjola Päiväkodin johtaja

Touhula Fallåker on liikuntapainotteinen päiväkoti Espoon Bembölen rauhallisella pientaloalueella. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Päiväkotimme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella, osoitteessa Fallåkerinrinne 2.

Touhula Fallåkerin tilat ovat avarat, modernit, samalla kodinomaiset ja liikkumaan innostavat. Päiväkodin piha on iso ja monipuolinen leikki- ja oppimisympäristö. Päiväkodin ympäriltä avautuu peltomaisemat ja hyvät ulkoilureitit.

Päiväkodissamme on päivittäin ohjattuja liikuntahetkiä. Nämä liikuntahetket sisältävät esimerkiksi tasapainoilua, kiipeilyä sekä tutustumista erilaisiin välinejumppaharjoituksiin. Meillä harrastetaan paljon joogailua, voimailua, pehmopalikka jumppaa, venyttelyä sekä pelataan paljon sisä- ja ulkopelejä. Sähly ja futis ovat lastemme suosikkipallopelejä!

Retkeilemme lähiympäristössä säännöllisesti ja luonto onkin yksi vahva toimintaympäristömme. Lähistöllämme on Talomuseo Glims, jossa pääsee kesällä ihastelemaan kotieläimiä. Talvisin yksi mieluisista retkikohteistamme on Kirkkojärven jää. Meillä on myös paljon ahkeria leipojia niin kasvattajissa, kuin myös lapsissa.

Arjen oppimisen ja oivaltamisen ilo näkyy meillä leikeissä ja toimintaympäristöjen muokkaamisessa. Kuuntelemme ja toteutamme lasten mielenkiinnon kohteita. Meillä harjoitellaan myös ahkerasti tunnetaitoja kaverikerhon ja tunnemetsäseikkailun kautta sekä huomaamme hyvää -arjen pedagogiikassamme.

Meillä kohdataan lapset sekä aikuiset arvostavasti, mikä näkyy viihtyvyydessä. Päiväkodissamme vallitsee hyvä työilmapiiri ja kasvattajamme tukevat arjessa toisiaan, meillä on hyvä olla töissä.

Perheiden kanssa tärkein yhteistyömuoto on päivittäiset kohtaamiset tuonti- ja hakutilanteissa. Kohtaamme kiireettömästi ja kerromme monipuolisesti päivän touhuista vanhemmille. Meillä on käytössä TouGo-sovellus, jonka kautta voimme lähettää vanhemmille viestejä, tiedotteita, tapahtumailmoituksia ja kuvia. Myös vanhemmat voivat olla TouGon kautta yhteydessä ryhmään ja kasvattajiin sekä päiväkodin johtajaan. Kerran kuussa järjestämme perheille suunnattuja tapahtumia.

Voit tutustua päiväkotimme toimintaan myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Fallåker

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.


Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Marja-Sisko Pohjola Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Espoon kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 35 h/vko: 30–325 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
yli 25 h – alle 35 h/vko: 30–266 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
enintään 25 h/vko: 30–207 € / kk

• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
vähintään 25 h/vko: 30–266 € / kk
• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
yli 15 h – alle 25 h/vko: 30–207 € / kk
• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
enintään 15 h/vko: 30–133 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  • Kokoaikainen varhaiskasvatus, yli 35 h/vko
  • Osa-aikainen varhaiskasvatus, yli 25 h – alle 35 h/vko
  • Osa-aikainen varhaiskasvatus, enintään 25 h/vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  • Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus, vähintään 25 h/vko
  • Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus, yli 15 h – alle 25 h/vko
  • Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus, enintään 15 h/vko

 • Sisaralennus

  50% toisesta lapsesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.
 3. Täytäthän myös Espoon kaupungin hakemuksen eVaKa-palvelussa.

Päiväkodissamme on käytössä Espoon kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Espoon kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.