Takaisin postauksiin

Touhula VekaraPolku siivosi roskat Lentävänniemestä

Touhula VekaraPolun työntekijä näki Instagramissa Aku Hirviniemen roskahaasteen ja kertoi siitä koko päiväkodille.

Lopputuloksena kahdeksanryhmäinen päiväkoti jakoi Lentävänniemen lähialueet sektoreihin ja ryhtyi hommiin. Roskien keräämiseen osallistuivat kaikki, jopa päiväkodin pienimmät.

Nyt Touhula VekaraPolku haluaa haastaa muutkin päiväkodit keräämään roskia lähiluonnosta!

Kaksi Touhula VekaraPolun lasta keräämässä roskia Lentävänniemessä, Tampereella.

Touhula VekaraPolun toiminta-ajatuksena on liittää yhteen liikkumisen ilo ja luontokasvatus kestävän kehityksen hengessä. Erityisesti 35-vuotiaiden Usvalaakson ryhmässä kierrätys ja kestävä kehitys ovat olleet esillä läpi kevään.

Lapset ovat olleet aiheesta todella innoissaan ja heillä on valtava tiedonjano. Lapset itse hoksaavat hyvin paljon ja huomaan, että lapsia on jo kotona kasvatettu kestävään kehitykseen. Roskia kerätessä lähdimme auttamaan luontoa kasvamaan, varhaiskasvatuksen opettaja Jessica Kauhanen kertoo.

Usvalaakson ryhmässä lasten kanssa on käyty läpi Oppi ja ilo -sarjan Kierrätyskaverit-materiaalia. Toukokuussa ryhmä suorittaa Touhulan oman ympäristöseikkailijan diplomin, jonka tavoitteena on lasten ympäristötietouden lisääminen ja luontoyhteyden vahvistaminen.

Kaveritaitoja ja lajitunnistusta

Ympäristökasvatuksen ja luontoyhteyden hyödyistä on puhuttu viime aikoina paljon: Metsässä lasten motoriset taidot kehittyvät, stressitasot laskevat ja luovuus lisääntyy.

Touhula VekaraPolussa kaikki ryhmät retkeilevät päiväkodin lähiympäristössä ahkerasti – jopa niin ahkerasti, että päiväkodin oma piha näyttää päiväkodin johtaja Tiina Lindbergin silmiin välillä tyhjältä. Retkeilyyn rohkaisee Lentävänniemen monipuolinen ympäristö sekä päiväkodin idearikas toimintakulttuuri.

– Metsä on niin laaja tila, että sieltä jokainen lapsi löytää oman paikkansa ja leikkinsä. Metsässä kaveritaidot kehittyvät ja monipuolistuvat: Retkellä moni ystävystyy myös niiden lasten kanssa, joiden kanssa leikit sisätiloissa eivät kohtaa, päiväkodin johtaja Tiina Lindberg kertoo.

Itse koen, että oppiminen on paljon hauskempaa ja mielekkäämpää, kun lähdetään pois päiväkodin seinien sisältä. Retkillä on tietynlainen tila ja vapaus, kun koko luonto on käytettävissä. Miksi opetella eri lajeja kirjasta ja kuvista, kun vieressä on näin monipuolinen oppimisympäristö, varhaiskasvatuksen opettaja Jessica Kauhanen toteaa.

Lisätietoja:

Päiväkodin johtaja Tiina Lindberg, puh. 010 325 8812 / tiina.lindberg@touhula.fi

Samankaltaisia postauksia