Takaisin postauksiin

”Hyvinvoiva työyhteisö heijastuu lapsiin asti”

Varhaiskasvatuksen opettaja Birgitta Siipola työskentelee Oulun Ritaharjussa sijaitsevassa Touhula LystiVekarassa viidettä vuotta.

1–4-vuotiaiden ryhmässä työskentelevä Birgitta valittiin huhtikuussa 2021 Touhulan kuukauden työntekijäksi seuraavin perusteluin: ”Birgitta on äärimmäisen aidosti omistautunut lapsille. Hän on lämmin, huolehtivainen ja sydämellinen.” Aloite palkitsemisesta tuli sekä työkavereilta että asiakasperheeltä.

Birgitta Siipola työskentelee varhaiskasvatuksen opettajana Touhula LystiVekarassa, Oulussa.

45-vuotias Birgitta päätyi alalle puhtaasta kutsumuksesta. Oli selvää, että oma unelmien työ löytyy lasten tai nuorten parista. Touhula Lystivekaraan Birgitta päätyi toisesta Touhula-päiväkodista vakituisemman työn perässä. Pitkään viihtymisen taustalla on lasten lisäksi voimaannuttava työyhteisö:

”Meillä kunnioitetaan toisia – toisen ammattitaitoa, työpanosta ja siviiliminää. Siitä se me-henki muodostuu. Kun työyhteisö voi hyvin, se heijastuu lapsiin ja perheisiin. Omia työkavereita on aina ilo nähdä, he ovat tavallaan minun toinen perhe”.

Työyhteisöäkin enemmän työssä motivoi lapset, “murumakkarat”. Bigitta kokee, että lapsilta saa aina välitöntä palautetta ja he ovat täysin vilpittömiä ja rehellisiä.

Uran parhaat hetket ovat Birgitalle päivittäisiä, sillä lasten kanssa työskentelemisessä onkin se juju, että ollaan niin hetkessä, iloitaan ja halataan joka päivä.

”Lapset on mulle niin tärkeitä! He antavat voimaa ja jaksamista koko elämään”. Birgitalle on luontaista puhutella lapsia kauniisti hellittelynimillä, koska hänen mukaansa koskaan lapsi ei saa liikaa kauniita sanoja kuultavakseen, joilla osoittaa kuinka ihana lapsi on.

Varhaiskasvatuksen opettajan työssä tärkeää on Birgitan mukaan kyky nähdä asioita laajemmassa perspektiivissä: jos lasta kiukuttaa, siihen löytyy aina syy ja se syy ei ole aina siinä hetkessä. Myös maalaisjärkeä ja kiireen sietokykyä on oltava, koska muuttuvia tilanteita tulee paljon. Birgitta kuvaa, että monesti työssään jää miettimään tapauksia ja sitä, miten ne olisi voinut vielä paremmin ratkaista, vaikka parhaansa onkin yrittänyt.

Lisäksi Birgitalla on tärkeä viesti varhaiskasvatusalan ammattilaisille ja alalle hakeutuville: ”Toivoisin, että kaikilla olisi kyky antaa lapsille rakkautta, olla läsnä ja lähellä aidosti.”

Samankaltaisia postauksia