Ilo lapsen silmissä on parasta

  • Kaisa
    Päiväkodin johtaja, Touhula Jatsi & Lipporanta. Touhulalainen vuodesta 2016.

Mikä on parasta työssäsi?

Lasten kanssa touhuaminen, tottakai! Työskentelen 3–5-vuotiaiden kanssa ja arvaattekin ehkä, että touhua ja tohinaa – sitä meillä riittää. Viikossa ei kyllä ole kahta samanlaista päivää. Välillä mennään sata lasissa ja välillä pohditaan hyvinkin syvällisiä lasten kanssa.

Millainen Touhula on työnantajana?

Iso, mutta kasvun myötä myös koko ajan kehittyvä yritys, joka kouluttaa ja kehittää henkilökuntaa.

Mikä on tärkeintä lasten näkökulmasta?

Hauskuus ja tekemisen meininki. Monipuolista tekemistä ja toimintaa pittää olla tarjolla joka päivä. Turvalliset ja välittävät aikuiset sekä kestävät kaverisuhteet ovat myös tärkeitä.

Millaisia lapsia ryhmässäsi on?

Lapset ryhmässäni ovat suuria persoonia, kerrassaan valloittavia pieniä ihmisiä. Yksi on tutkimusmatkailija ja pohdiskelija, toinen jatkuvasti liikkeessä, kolmas herkkä ja tunteellinen. Jokainen omanlaisensa ihana.

Mitä odotat alkavalta vuodelta?

Otamme henkilökunnan kanssa lapset mukaan toiminnan suunnitteluun aikaisempaa paremmin. Saan edelleen tehdä töitä huipputyyppien ja alan rautaisten ammattilaisten kanssa, ja niitähän tässä yrityksessä riittää.

Ikimuistoinen hetkeni työssä

Ikimuistoisia hetkiä työssäni Touhulassa ovat olleet ne, kun olemme toteuttaneet lasten toiveita – on hoidettu kaverikoiraa, käyty tutustumassa auton toimintaan autokorjaamolla ja opeteltu leikkaamaan kalaa. Ilo lapsen silmissä, kun juuri hänen toiveensa toteutuu, on ollut upeaa, eikä sitä voita mikään.