1. Päiväkodit
 2. Ylöjärvi
 3. Touhula Ylöjärvi

Touhula Ylöjärvi, Ylöjärvi

Rosanna Heinonen Päiväkodin johtaja

Touhula Ylöjärvi on liikuntapäiväkoti Haavistossa, keskustan ja Elovainion läheisyydessä. Kulkuyhteydet omalla autolla pääteiltä ovat hyvät ja nopeat, joten päiväkodissamme touhuaa lapsia myös ympäristökunnista.

Liikunta on olennainen osa jokaista päiväämme ja arjen toimintojamme. Viikoittain vaihtuvat teemaliikkeet määrittävät, mitä taitoja harjoitellaan ja hyödynnetään esimerkiksi siirtymissä. Siirtymiä voidaan tehdä teemaliikkeen mukaisesti esimerkiksi pyörien tai pomppien. Lepohetkillekin mennään liikkuen unipolun kautta, jonka jälkeen on hyvä levätä tai nukkua. Erilaiset temppuradat ovat suosittuja lasten keskuudessa, ja niitä tehdäänkin säännöllisesti. Viikoittain ryhmissä kiertävät myös liikuntavälineet, joita lapset saavat ohjatusti sekä vapaasti käyttää viikon aikana. Päiväkodilla toimii myös liikuntakomitea, joka suunnittelee yhteisiä liikunnallisia tapahtumia joka kuukaudelle.

Päivittäisen ohjatun liikunnan lisäksi lapsilla on koko ajan mahdollisuuksia omaehtoiseen liikkumiseen niin sisällä kuin ulkonakin. Liikuntavälineet ovat lasten saatavilla ja jatkuvasti käytettävissä. Muun muassa trampoliini, koripallokori, frisbeegolf sekä sählymaalit tulevat tutuiksi lapsille.

Päiväkotimme sijaitsee lähellä luontoa, joten luontoliikunta on tärkeä osa toimintaamme ja retket lähiympäristöön ovat viikoittaisia. Metsäryhmämme liikkuu lähimetsissä lähes joka päivä. Retkeilemme lähimetsissä välillä eväidenkin kanssa, käymme kävellen leikkikentällä tai liikkumassa päiväkodin vieressä sijaitsevalla urheilukentällä. Talvella pääsemme luistelemaan jäähalliin isompien ryhmien kanssa ja hiihtolatu tehdään sujuvasti aivan päiväkodin viereen.

Päiväkotimme kasvattajat kannustavat lapsia liikkumaan ja oppimaan uusia taitoja. Kasvattajilta löytyy erityisosaamista liikuntaan omien liikuntataustojen myötä, ja osa henkilökunnasta on suorittanut myös lasten liikunnanohjaaja -koulutuksen. Koemme tärkeäksi, että aikuiset toimivat esimerkkinä lapsille liikunnasta innostumiseen.

Päiväkodin tilat soveltuvat hyvin liikunnan harjoittamiseen. Tiloissa on huomioitu lasten tarpeet sekä niiden muokkautumiskyky toiminnan tarpeiden mukaan. Jokaisella ryhmällä on isot tilat, jotka on mahdollista jakaa vielä rajatummiksi tiloiksi pienryhmätoimintaa varten. Päiväkodin aidattu piha mahdollistaa monipuolisen liikkumisen sekä leikkimisen. Pienempien ja isompien lasten ryhmät ulkoilevat eri aikaan, joten tilaa riittää kaikenikäisille leikkijöille.

Touhula Ylöjärvi

Liikunta
Ma–pe klo 6–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Rosanna Heinonen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Ylöjärven kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Yli 171 h / kk: 20–315 €
• 156–170 h / kk: 20–286 €
• 141–155 h / kk: 20–271 €
• 121–140 h / kk: 20–256 €
• 0–85 h / kk: 20–168 €

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 171 h / kk
  156–170 h / kk
  141–155 h / kk
  121–140 h / kk
  0–85 h / kk

 • Sisaralennus

  50 % toisesta lapsesta, josta vielä 20 % kolmannesta lapsesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Ylöjärven kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Ympäristökuntalaiset voivat hakea Kelan yksityisen hoidon tukea, tai kysyä oman kunnan ostopalvelusopimusta tai palveluseteliä, mikäli päiväkoti löytyy asuinkunnan palveluntuottajista. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan oman kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Kide Science -oppien mukainen toiminta

  Kide Science -opit ovat pienten lasten tiedekasvatusta. Kide Science -tiedeoppien mukaisessa toiminnassa arjen ihmeellisiin ilmiöihin tutustutaan itse tutkien, kokeillen ja havainnoiden. Painotamme toiminnassa leikillistä oppimista, tarinoita ja draamaa.

  Toiminta perustuu Helsingin yliopistossa kehitettyyn Vartiaisen tiedekasvatusmalliin. Tiedekasvatus näkyy varhaiskasvatuksen kaikilla osa-alueilla perushoitotoimista ohjattuihin tiedetuokioihin. Lapset oppivat havainnoimaan ja tutkimaan luonnontieteiden ilmiöitä omassa ympäristössään ja niihin liittyvien käsitteiden käyttöä arjessa. Luonnontieteitä lähestytään lapsilähtöisesti leikillisen ja tutkivan pedagogiikan kautta.