1. Päiväkodit
 2. Ylöjärvi
 3. Touhula Ylöjärvi

Touhula Ylöjärvi, Ylöjärvi

Rosanna Heinonen Päiväkodin johtaja

Touhula Ylöjärvi on liikuntapäiväkoti Haaviston alueella, keskustan ja Elovainion läheisyydessä. Kulkuyhteydet omalla autolla pääteiltä ovat hyvät ja nopeat, joten päiväkodissamme touhuaa lapsia myös ympäristökunnista.

Liikunta on olennainen osa jokaista päiväämme ja arjen toimintojamme. Viikoittain vaihtuvat teemaliikkeet määrittävät, mitä liikettä hyödyntäen kullakin viikolla tehdään siirtymät. Siirtymiä voidaan tehdä teemaliikkeen mukaisesti esim. pyörien tai pomppien. Erilaiset temppuradat ovat suosittuja lasten keskuudessa, ja niitä tehdäänkin säännöllisesti. Lepohetkillekin voidaan mennä liikkuen ”unipoluilla”, joiden toiminnallisten osuuksien jälkeen mennään lepäämään.

Päivittäisen ohjatun liikunnan lisäksi lapsilla on koko ajan mahdollisuuksia omaehtoiseen liikkumiseen niin sisällä kuin ulkonakin. Liikuntavälineet ovat lasten saatavilla ja jatkuvasti käytettävissä. Trampoliini muiden muassa on lasten ahkerassa käytössä.

Päiväkotimme sijaitsee lähellä luontoa, joten retket lähiympäristöön ovat viikoittaisia. Metsäryhmämme liikkuu lähimetsissä jopa 3-4 kertaa viikossa. Retkeilemme eväiden kanssa lähimetsiin, käymme kävellen leikkikentällä tai liikkumassa läheisellä urheilukentällä. Talvella pääsemme luistelemaan läheiseen jäähalliin ja luistelemme myös viereisellä kentällä säävarauksella.

Päiväkotimme kasvattajat kannustavat lapsia liikkumaan ja oppimaan uusia taitoja. Kasvattajilta löytyy erityisosaamista liikuntaan omien liikuntataustojen myötä, ja osa henkilökunnasta on suorittanut myös lasten liikunnanohjaaja -koulutuksen.

Päiväkodin tilat innostavat lasta liikkumaan. Tiloissa on huomioitu lasten tarpeet sekä niiden muokkautumiskyky toiminnan tarpeiden mukaan. Jokaisella ryhmällä on isot tilat, jotka on mahdollista jakaa vielä rajatummiksi tiloiksi pienryhmätoimintaan. Päiväkodin aidattu piha on laaja, ja mahdollistaa monipuolisen liikkumisen sekä leikkimisen.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Päiväkodissa on aktiivinen ote ja rauhallinen ilmapiiri. Erityisen hienoa on, kun lapsen päivästä saa kuvia TouGon kautta! Siitä saa hyvän kuvan siitä, mitä päiväkodissa tehdään.”

”Hoitajat tuntevat lapsen ja ovat lapsesta kiinnostuneita. Myös avoimet välit vanhempiin ja hyvä kasvatuskumppanuus, puhutaan suoraan mutta arvostavasti ja ratkaisukeskeisesti. Lasten kanssa tehdään paljon.”

 

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Ylöjärvellä.

Touhula Ylöjärvi

Liikunta
Ma–pe klo 6–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Rosanna Heinonen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Ylöjärven kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa, ja ne ovat (per kk) enimmillään

Yli 171 h / kk: 288 €
156–170 h / kk: 260 €
141–155 h / kk: 246 €
121–140 h / kk: 230 €
0–85 h / kk: 145 €

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 171 h / kk
  156–170 h / kk
  141–155 h / kk
  121–140 h / kk
  0–85 h / kk

 • Sisaralennus

  50 % toisesta lapsesta, josta vielä 20 % kolmannesta lapsesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Ylöjärven kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Ympäristökuntalaiset voivat hakea Kelan yksityisen hoidon tukea, tai kysyä oman kunnan ostopalvelusopimusta tai palveluseteliä, mikäli päiväkoti löytyy asuinkunnan palveluntuottajista. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan oman kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Kide Science -oppien mukainen toiminta

  Kide Science -opit ovat pienten lasten tiedekasvatusta. Kide Science -tiedeoppien mukaisessa toiminnassa arjen ihmeellisiin ilmiöihin tutustutaan itse tutkien, kokeillen ja havainnoiden. Painotamme toiminnassa leikillistä oppimista, tarinoita ja draamaa.

  Toiminta perustuu Helsingin yliopistossa kehitettyyn Vartiaisen tiedekasvatusmalliin. Tiedekasvatus näkyy varhaiskasvatuksen kaikilla osa-alueilla perushoitotoimista ohjattuihin tiedetuokioihin. Lapset oppivat havainnoimaan ja tutkimaan luonnontieteiden ilmiöitä omassa ympäristössään ja niihin liittyvien käsitteiden käyttöä arjessa. Luonnontieteitä lähestytään lapsilähtöisesti leikillisen ja tutkivan pedagogiikan kautta.