1. Päiväkodit
 2. Ylöjärvi
 3. Touhula Ylöjärvi

Touhula Ylöjärvi, Ylöjärvi

Rosanna Heinonen Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Ylöjärvi toimii Haaviston alueella, keskustan ja Elovainion läheisyydessä. Kulkuyhteydet omalla autolla pääteiltä ovat hyvät ja nopeat, joten meillä touhuaa lapsia myös ympäristökunnista.

Päiväkodissamme liikunta kuuluu olennaisena osana jokaiseen päivään. Tarjoamme lapsille päivittäin ohjattua liikuntaa sekä mahdollisuuksia omaehtoiseen liikkumiseen sisällä ja ulkona. Liikuntavälineet ovat päivittäisessä käytössä ja lasten luontaista aktiivisuutta tuetaan esimerkiksi siirtymätilanteissa. Päiväkotimme kasvattajat kannustavat lapsia liikkumaan ja oppimaan uusia taitoja.

Päiväkotimme sijaitsee lähellä luontoa, joten retket lähiympäristöön ovat viikoittaisia. Metsäryhmämme liikkuu lähimetsissä jopa 3-4 kertaa viikossa. Retkeilemme eväiden kanssa lähimetsiin, käymme kävellen leikkikentällä tai liikkumassa läheisellä urheilukentällä. Talvella pääsemme luistelemaan läheiseen jäähalliin ja luistelemme myös viereisellä kentällä säävarauksella.

Uusissa, lasta liikkumaan innostavissa tiloissamme on huomioitu lasten tarpeet sekä tilojen muokkautumiskyky toiminnan tarpeiden mukaan. Jokaisella ryhmällä on isot tilat, jotka on mahdollista jakaa vielä rajatummiksi tiloiksi pienryhmätoimintaan. Päiväkodin aidattu piha on laaja, ja mahdollistaa monipuolisen liikkumisen.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Ylöjärvellä.

Touhula Ylöjärvi

Liikunta
Ma–pe klo 6–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Rosanna Heinonen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Ylöjärven kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa, ja ne ovat (per kk) enimmillään

Yli 171 h / kk: 288 €
156–170 h / kk: 260 €
141–155 h / kk: 246 €
0–85 h / kk: 145 €

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 171 h / kk
  156–170 h / kk
  141–155 h / kk
  0–85 h / kk

 • Sisaralennus

  50 % toisesta lapsesta, josta vielä 20 % kolmannesta lapsesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Ylöjärven kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Ympäristökuntalaiset voivat hakea Kelan yksityisen hoidon tukea, tai kysyä oman kunnan ostopalvelusopimusta tai palveluseteliä, mikäli päiväkoti löytyy asuinkunnan palveluntuottajista. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan oman kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.