1. Päiväkodit
 2. Ylöjärvi
 3. Touhula Ylöjärvi

Touhula Ylöjärvi, Ylöjärvi

Rosanna Heinonen Päiväkodin johtaja

Touhula Ylöjärvi on kuusiryhmäinen liikuntapäiväkoti kasvavalla Haaviston asuinalueella. Meillä sekä aikuiset että lapset saavat päivän liikuntasuositukset täyteen!

Päiväkotimme kaikki ryhmät retkeilevät viikoittain päiväkodin porttien ulkopuolella. Haavistolla on hyvät metsäretkipaikat ja lähiympäristö, jossa seikkailla. Otamme joskus eväätkin mukaan retkille! Päiväkodissamme toimii myös luontoryhmä, joka viettää lähes kaikki aamupäivät metsässä.

Lapsilähtöisyys on yksi toimintaa ohjaava tärkeä ohjenuoramme. Meillä suunnitellaan ja toteutetaan erilaisia toimintoja, jotka lähtevät lasten toiveista, ideoista ja tarpeista. Jokainen päivä on mahdollisuus oppia uutta ja innostamme lapsia tutkimaan ja kokeilemaan! Jokainen kasvattaja on sitoutunut kannustamaan lapsia liikkumaan ja toimimaan esimerkkinä itse.

Päiväkodissamme on oma sali, jonka jokainen ryhmä saa käyttöönsä kerran viikossa. Vastamaalatut seinät ovat tuoneet meille tuoreen ilmeen jokaiseen ryhmätilaan, ja kasvattajat muokkaavat yhdessä lasten kanssa oppimisympäristöjä säännöllisesti. Monipuoliset pienryhmätilat mahdollistavat monenlaisen toiminnan.

Lähiympäristössä on useita eri metsäpaikkoja, joissa retkeillä ja harrastaa luontoliikuntaa. Jäähallille on kävelymatka ja hiihtolatu on saatu tehtyä viereiselle hiekkakentälle aina talvisin. Hiekkakentällä on vietetty jo useat olympialaiset ja viikoittain lapset käyvät siellä ohjatusti liikkumassa.

Touhula Ylöjärvellä jokainen ryhmä lähettää perheille viikkokirjeet, joissa kerrotaan lyhyesti viikon menneet puuhat ja alustava suunnitelma seuraavalle viikolle. Vanhempainilta järjestetään aina toimintakauden alussa. Joulukuussa ja toukokuussa on perheille suunnattu yhteinen tapahtuma. Päivittäiset kuulumisien vaihdot tehdään kattavasti ja lähetämme kuvia TouGo-sovelluksen kautta viikoittain.

Touhula Ylöjärvi

Liikunta
Ma–pe klo 6–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Rosanna Heinonen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Ylöjärven kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Yli 171 h / kk: 30–325 €
• 156–170 h / kk: 30–296 €
• 141–155 h / kk: 30–281 €
• 121–140 h / kk: 30–266 €
• 0–85 h / kk: 30–178 €

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 171 h / kk
  156–170 h / kk
  141–155 h / kk
  121–140 h / kk
  0–85 h / kk

 • Sisaralennus

  50 % toisesta lapsesta, josta vielä 20 % kolmannesta lapsesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Ylöjärven kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Ympäristökuntalaiset voivat hakea Kelan yksityisen hoidon tukea, tai kysyä oman kunnan ostopalvelusopimusta tai palveluseteliä, mikäli päiväkoti löytyy asuinkunnan palveluntuottajista. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan oman kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.