1. Päiväkodit
 2. Ylöjärvi
 3. Touhula VekaraMetsä

Touhula VekaraMetsä, Ylöjärvi

Kaisa Clewer-Taskinen Päiväkodin johtaja

Touhula VekaraMetsä on seikkailupäiväkoti Ylöjärven Soppeenmäellä. Seikkailukasvatuksen lisäksi toiminnassamme painottuvat liikunta- ja luontokasvatus.

Päiväkodissamme ulkoillaan säällä kuin säällä ja retkeily kuuluu jokaisen ryhmän viikko-ohjelmaan. Järjestämme päiväkodissa paljon erilaisia teemajuhlia pariryhmittäin tai koko talon kanssa yhteisesti. Meillä ryhmien välinen yhteistyö ja avunanto toimii.

Huomioimme toiminnan suunnittelussa lasten yksilölliset tarpeet ja kunnioitamme perheitä sekä heidän toiveitaan. Meillä on monikulttuurinen päiväkoti, jossa jokainen lapsi ja työntekijä saa olla sellainen kuin on.

Touhula VekaraMetsä sijaitsee ihanassa ympäristössä, jota hyödynnetään paljon! Päiväkodin vieressä on kenttä, joka mahdollistaa talvella hiihtoharjoittelun matalalla kynnyksellä sekä tarjoaa kesällä mahdollisuuksia muun muassa erilaisten pallopelien harjoitteluun. Lähistöllä on myös hienoja retkipaikkoja niin metsäretkille kuin leikkipuistoissa leikkimiseenkin.

VekaraMetsä on melko pieni päiväkoti, sillä meillä on neljä ryhmää. Meiltä löytyy kaksi isoa salia, joissa on monipuolisten liikuntavälineiden lisäksi kiinteät kiipeilyseinät, renkaat sekä köydet. Nämä ovat lapsille mieluisia ja mahdollistavat kiipeilyleikit myös sisätiloissa.

Pidämme vanhempiin yhteyttä TouGo-sovelluksen avulla ja infoamme perheitä kuvin toiminnasta. Sovelluksen avulla tieto kulkee helposti ja nopeasti kodin ja päiväkodin välillä. Päivittäiset kuulumiset vaihdamme huoltajien kanssa aina iltapäivisin hakuhetkellä.

Touhula VekaraMetsä

Seikkailu
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Kaisa Clewer-Taskinen Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 13–15

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Ylöjärven kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Yli 171 h / kk: 30–325 €
• 156–170 h / kk: 30–296 €
• 141–155 h / kk: 30–281 €
• 121–140 h / kk: 30–266 €
• 0–85 h / kk: 30–178 €

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 171 h / kk
  156–170 h / kk
  141–155 h / kk
  121–140 h / kk
  0–85 h / kk

 • Sisaralennus

  50 % toisesta lapsesta, josta vielä 20 % kolmannesta lapsesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Ylöjärven kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Ympäristökuntalaiset voivat hakea Kelan yksityisen hoidon tukea, tai kysyä oman kunnan ostopalvelusopimusta tai palveluseteliä, mikäli päiväkoti löytyy asuinkunnan palveluntuottajista. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan oman kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.