1. Päiväkodit
 2. Ylöjärvi
 3. Touhula VekaraMetsä

Touhula VekaraMetsä, Ylöjärvi

Kaisa Clewer-Taskinen Päiväkodin johtaja

Seikkailupäiväkoti Touhula VekaraMetsä sijaitsee Soppeenmäellä uusissa, päiväkotitoimintaan suunnitelluissa tiloissa. Seikkailukasvatuksen lisäksi toiminnassamme painottuvat liikunta- ja luontokasvatus. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Päiväkodissamme lapsen arki on täynnä jokapäiväistä seikkailua. Voimme pysähtyä tutkimaan ohi menevää muurahaista tai lähteä tutkimusmatkalle metsään. Lapset kehittävät itse seikkailuratoja saliin, ja yhdessä luomme yhteisiä uusia leikkejä, joihin kaikki heittäytyvät täysillä mukaan. Eläydymme yhdessä satuihin ja pohdimme yhdessä ongelmiin ratkaisuja. Arkemme on täynnä seikkailuja, kun lähdemme tutkimaan maailmaa lapsen mielellä.

Liikunta on päiväkodissamme yksi varhaiskasvatuksen tärkeimmistä osa-alueista ja tuemme sitä luomalla edellytyksiä lasten omaehtoiseen liikkumiseen ja arjen tekemiseen. Haluamme kannustaa lapsia opettelemaan uusia taitoja ja kehittämään motoriikkaansa. Osaavan henkilökunnan lisäksi päiväkotimme sisä- ja ulkotilat kannustavat lapsia liikkumaan. Myös liikuntavälineet ovat aina lasten käytettävissä.

Yhdistämme liikkumisen iloon luonto- ja ympäristökasvatuksen kestävän kehityksen hengessä. Liikumme paljon lähiympäristössämme, ja tutustumme mm. lähimetsien ympäristöön ja elämään. Luonto- ja ympäristökasvatuksessa tärkeää on elämyksellisyys, lapsilähtöisyys sekä uuden oppiminen seikkaillen ja kokeillen. Samalla lapset pääsevät harjoittelemaan ongelmanratkaisutaitojaan sekä kehittämään itsetuntoaan ja osaamisen tunnettaan.

Hyödynnämme päiväkotimme avaria tiloja monipuolisesti. Jokaisessa ryhmässä on iso keskihuone sekä pienryhmätiloja. Talostamme löytyy kaksi liikuntasalia, joissa molemmissa on kiipeilyseinät. Eteiset ovat tilavat ja isot.

Aidattu pihamme tarjoaa hyvät edellytykset seikkailulliseen leikkiin. Kiipeilyteline on lapsia innostava, iso ja monipuolinen. Keinut, hiekkalaatikot ja asfalttiin maalattu liikennerata antavat monia mahdollisuuksia lasten mielikuvituksen käyttöön.

Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Ylöjärvellä.

Touhula VekaraMetsä

Seikkailu
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Kaisa Clewer-Taskinen Päiväkodin johtaja
Ke–pe klo 12–14

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Ylöjärven kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa, ja ne ovat (per kk) enimmillään

Yli 171 h / kk: 289 €
156–170 h / kk: 260 €
141–155 h / kk: 246 €
0–85 h / kk: 145 €

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 171 h / kk
  156–170 h / kk
  141–155 h / kk
  0–85 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  121–140 h / kk
  86–120 h / kk
  0–85 h / kk

 • Sisaralennus

  50 % toisesta lapsesta, josta vielä 20 % kolmannesta lapsesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Ylöjärven kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Ympäristökuntalaiset voivat hakea Kelan yksityisen hoidon tukea, tai kysyä oman kunnan ostopalvelusopimusta tai palveluseteliä, mikäli päiväkoti löytyy asuinkunnan palveluntuottajista. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan oman kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.