1. Päiväkodit
 2. Ylivieska
 3. Touhula Villiina

Touhula Villiina, Ylivieska

Eija Kaarlela Päiväkodin johtaja

Luontopäiväkoti Touhula Villiina sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Toivonpuistossa. Sijaintimme on erinomainen ajatellen päiväkodin toimintaa; mm. metsäretkipaikat, liikuntamahdollisuudet ja ulkoilumaastot ovat aivan päiväkodin vieressä. Varhaiskasvatuksen lisäksi päiväkoti tarjoaa myös esiopetusta.

Toteutamme Suomen Ladun Luonnossa kotonaan -toimintaa. Luonnossa kotonaan -toiminta sisältää ulkoilmaelämää ympärivuotisesti säällä kuin säällä. Toiminnassa korostuu luonnossa liikkuminen ja leikki, kiireetön yhdessäolo sekä yhdessä tekeminen. Toiminnan perustana on näkemys leikkivästä ja liikkuvasta, ainutlaatuisesta lapsesta. Kestävä elämäntapa ja lapsen osallisuus ovat toimintaa ohjaavia arvoja ja näkyvät päiväkotimme arjessa. Luonnossa Kotonaan -toimintaa ohjaavat toiminnalle asetetut kriteerit. Panostamme terveisiin elämäntapoihin ja luonnonmukaisuuteen mm. valmistamalla lapsille maukasta, ravitsevaa kotiruokaa päiväkodin omassa keittiössä.

Päiväkodissamme on kasvattajia, jotka ovat käyneet Suomen Ladun Metsämörri-ohjaajakoulutuksen. Metsämörri-toiminnan tarkoituksena on innostaa lapsia liikkumaan, leikkimään, tutkimaan ja ihmettelemään lähiluontoa. Teemme Metsämörri-retkiä pienryhmissä viikoittain päiväkodin lähimetsässä.

Omakotitalossa toimiva päiväkotimme tarjoaa lapsille kodinomaisen, turvallisen ympäristön leikille, levolle sekä kodinaskareille. Yksi tärkeä arvomme on rauhallisuus ja kiireettömyys, ja lapselle annetaan aikaa, välittämistä ja syliä. Päiväkodin omalla, isolla pihalla lapsilla on runsaasti tilaa omaehtoiseen leikkiin. ja lisäksi lähiympäristömme tarjoaa hyvät mahdollisuudet liikkumiselle. Luonnossa kotonaan -toiminnassa retkeillään vähintään kolme kertaa viikossa. Retkiä tehdään mm. lähialueen puistoihin, pelloille ja metsiin, tai vaikkapa kauppoihin ja kierrätyspisteille.

Ympäröivä luonto tarjoaa oppimisen toteuttamiselle erinomaiset puitteet luonnollisella ja innostavalla tavalla. Lapsi saa liikkua ja kokea yhdessäoloa luonnossa, sekä tyydyttää uteliaisuuttaan ja tiedonhaluaan.

Voit tutustua päiväkotimme toimintaan myös Facebookissa.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Päiväkodissa huolehditaan ihanasti lapsen tarpeista ja kodin kanssa yhdessä mietitään ratkaisuja arjen haasteisiin. Arvostan todella.”

Trustmary Reviews

Tutustu myös toiseen Touhulan päiväkotiin Ylivieskassa.

Touhula Villiina

Luonto
Ma–pe klo 6.40–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Eija Kaarlela Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Ylivieskan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksu (per kk) kokopäiväsopimuksella on enimmillään 304 €.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk
  Kokopäivähoito 10 pv / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 15 pv / kk
  Osapäivähoito 10 pv / kk

 • Sisaralennus

  Perheen nuorimman lapsen asiakasmaksu on täysi. Ikäjärjestyksessä toiseksi nuorimman lapsen maksu on 50 % nuorimman lapsen maksusta. Kustakin seuraavasta lapsesta maksu on enintään 20 % nuorimman lapsen maksusta.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Ylivieskan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Ylivieskan kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Luonnossa kotonaan

  Päiväkodissa toteutetaan Suomen Ladun kriteerien mukaista Luonnossa kotonaan -toimintaa. Luonnossa kotonaan -ryhmissä vietetään kiireetöntä ulkoilmaelämää, jossa korostuu leikki ja luonnossa liikkuminen, kiireetön yhdessäolo ja yhdessä tekeminen.

  Perinteisestä varhaiskasvatuksesta Luonnossa kotonaan -ryhmä poikkeaa siten, että ulkona ollaan useita tunteja päivässä ja lähiluonnossa retkeillään vähintään kolme kertaa viikossa. Leikki- ja liikuntavälineet löydetään ensisijaisesti luonnosta, ja toiminta mahdollistaa lapsen pitkäkestoisen leikin ja monipuolisen liikkumisen päivittäin. Luonnossa kotonaan -toiminnassa vaalitaan kestävän elämäntavan arvoja.

  Lisätietoja päiväkodin Luonnossa kotonaan -toiminnan laajuudesta ja mahdollisista vapaista paikoista antaa päiväkodin johtaja.