1. Päiväkodit
 2. Ylivieska
 3. Touhula Villiina

Touhula Villiina, Ylivieska

Terhi Salmi-Keskinen Päiväkodin johtaja

Päiväkoti Touhula Villiina sijaitsee Pöllötiellä Ylivieskan Toivonpuistossa, lähellä keskustaa.

Touhula Villiinassa toteutetaan Suomen Ladun Metsämörri ja Luonnossa Kotonaan -toimintaa, joten ulkoilemme ympäri vuoden säällä kuin säällä, sekä retkeilemme viikoittain esimerkiksi metsään ja lähialueen puistoihinkin.

Omakotitalossa toimiva päiväkotimme tarjoaa kodinomaisen ja turvallisen ympäristön lapsille leikkiin, lepoon sekä kodin askareisiin. Panostamme terveellisiin elämäntapoihin ja luonnonmukaisuuteen. Tutkimme, ihmettelemme ja oivallemme asioita arjen tilanteissa, mutta myös monipuolisen pedagogisen toiminnan kautta.

Yksi tärkeä arvomme on rauhallisuus ja kiireettömyys, ja lapselle annetaan aikaa, välittämistä ja syliä. Päiväkotimme kasvattajat ottavat jokaisen lapsen ja perheet yksilöllisesti ja lämpimästi huomioon.

Päiväkodin omalla, isolla pihalla lapsilla on runsaasti tilaa omaehtoiseen leikkiin ja lisäksi lähiympäristömme tarjoaa hyvät mahdollisuudet liikkumiselle. Retkeilemme viikoittain Toivonpuiston alueella sijaitseviin metsiin ja puistoihin. Aivan päiväkodin aidan toisella puolella on yleisurheilukenttä sekä uimahalli liikuntasaleineen, joita hyödynnämme myös toiminnassamme. Käymme lasten kanssa myös kierrättämässä päiväkodin läheltä löytyvällä kierrätyspisteellä.

Keskustelu vanhempien ja päiväkodin välillä on avointa ja luottamuksellista. Päivän touhuista, iloista ja suruista kerrotaan kattavasti. Lähetämme TouGo-sovelluksen kautta viikkokirjeen, jossa kerrotaan koosteena kuluneen viikon tärkeimmät tapahtumat, sekä tulevan viikon ohjelmaa. Joka kuukauden viimeinen perjantai järjestämme vaihtelevasti joko aamu- tai iltapäiväkahvit.

Voit tutustua päiväkotimme toimintaan myös Facebookissa ja Instagramissa.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Päiväkodissa huolehditaan ihanasti lapsen tarpeista ja kodin kanssa yhdessä mietitään ratkaisuja arjen haasteisiin. Arvostan todella.”

Touhula Villiina

Luonto
Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Terhi Salmi-Keskinen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Ylivieskan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus: 30–325 € / kk
• Kokopäivähoito 15 pv / kk: 30–266 € / kk
• Kokopäivähoito 10 pv / kk: 30–207 € / kk

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk
  Kokopäivähoito 10 pv / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 15 pv / kk

 • Sisaralennus

  Perheen nuorimman lapsen asiakasmaksu on täysi. Ikäjärjestyksessä toiseksi nuorimman lapsen maksu on 50 % nuorimman lapsen maksusta. Kustakin seuraavasta lapsesta maksu on enintään 20 % nuorimman lapsen maksusta.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Ylivieskan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Ylivieskan kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.