1. Päiväkodit
 2. Ylivieska
 3. Touhula Helmiina

Touhula Helmiina, Ylivieska

Terhi Salmi-Keskinen Päiväkodin johtaja

Touhula Helmiina on luontopäiväkoti, jossa toteutetaan Suomen Ladun Luonnossa kotonaan -toimintaa.

Päiväkotimme arki on monipuolista ja lapsilähtöistä. Liikumme paljon luonnossa ja päiväkodin lähiympäristössä. Viikoittain toiminnassamme on myös musiikkia, liikuntaa, kädentaitoja ja retkeilyä.

Tärkeitä arvojamme ovat kiireettömyys ja rauhallisuus. Otamme jokaisen lapsen huomioon omana erityisenä yksilönään. Lapselle annetaan aikaa, syliä ja välittämistä.

Toteutamme ryhmissä pienryhmätoimintaa, jolloin lapsen yksilölliset tarpeet tulevat paremmin huomioitua toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Pohdimme yhdessä ja annamme lapsille omaa oivaltamisen iloa. Ideoita toimintaan otamme lapsilta, ja iloitsemme pienistä onnistumisista yhdessä.

Retkeilemme säällä kuin säällä viikoittain, kävellen lähiluonnossa ja metsissä. Kierrätämme päiväkodin jätteet yhdessä lasten kanssa. Retkipaikkojamme ovat pihan perällä oleva koivikko, lähimetsä sekä hieman pidemmän kävelymatkan päässä oleva isometsä. Lisäksi käymme kesäisin kiipeilypuistossa, joka sijaitsee lähellä päiväkotiamme.

Keskusteluyhteys vanhempien kanssa on avointa ja luottamuksellista. Käytössämme on myös TouGo-sovellus. Kasvattajilla on päivälistoissa tarkat tiedot jokaisen lapsen päivästä. Näin huolehdimme, että tieto kulkee myös vanhemmille. Kerran kuussa järjestämme vanhempainsumpit, jolloin vaihdamme yhdessä ajatuksia.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa.

Touhula Helmiina

Luonto
Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Terhi Salmi-Keskinen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Ylivieskan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus: 30–325 € / kk
• Kokopäivähoito 15 pv / kk: 30–266 € / kk
• Kokopäivähoito 10 pv / kk: 30–207 € / kk

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk
  Kokopäivähoito 10 pv / kk

 • Sisaralennus

  Perheen nuorimman lapsen asiakasmaksu on täysi. Ikäjärjestyksessä toiseksi nuorimman lapsen maksu on 50 % nuorimman lapsen maksusta. Kustakin seuraavasta lapsesta maksu on enintään 20 % nuorimman lapsen maksusta.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Ylivieskan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Ylivieskan kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.