1. Päiväkodit
 2. Ylivieska
 3. Touhula Helmiina

Touhula Helmiina, Ylivieska

Susanna Särkelä Päiväkodin johtaja

Luontoteemainen päiväkoti Touhula Helmiina sijaitsee Savarin alueella. Päiväkodin piha ja ympäristössä tarjoaa hyvät puitteet ulkona ja luonnossa liikkumiseen.

Päiväkodissamme toteutetaan Suomen Ladun Luonnossa kotonaan -toimintaa. Luonnossa kotonaan on ulkoilmaelämää säällä kuin säällä, ympäri vuoden. Toiminnassamme korostuvat leikki ja luonnossa liikkuminen, kiireetön yhdessäolo ja yhdessä tekeminen. Näkemyksemme perustuu leikkivään ja liikkuvaan, ainutlaatuiseen lapseen. Lapsen osallisuus ja kestävä elämäntapa ovat toimintaamme ohjaavia arvoja ja näkyvät arjessamme vahvasti. Luonnossa Kotonaan -toimintaa ohjaavat sille asetetut yhteiset kriteerit. Luonnonmukaisuuteen ja terveisiin elämäntapoihin panostetaan mm. valmistamalla lapsille maukasta ja ravitsevaa kotiruokaa päiväkodin omassa keittiössä.

Päiväkotimme kasvattajat ovat osallistuneet Suomen Ladun järjestämään Metsämörri-koulutukseen, jonka tarkoituksena on innostaa lapsia liikkumaan, leikkimään, tutkimaan ja ihmettelemään lähiluontoa. Metsämörri-retkiä tehdään pienryhmissä viikoittain päiväkodin lähimetsässä.

Omakotitalossa toimiva päiväkotimme tarjoaa kodinomaiset puitteet kodinaskareille, leikille ja levolle. Yhtenä tärkeänä arvonamme on rauhallisuus ja kiireettömyys, lapselle annetaan aikaa, syliä ja välittämistä. Isolla pihallamme lapset pääsevät leikkimään omaehtoisesti, ja lisäksi lähiympäristömme tarjoaa hyvät mahdollisuudet liikkumiselle. Luonnossa kotonaan -toimintaan kuuluu lähiympäristössä retkeily kolme kertaa viikossa. Retkiä tehdään mm. lähipelloille, puistoihin, metsiin ja vaikkapa kauppoihin tai kierrätyspisteille.

Ympäröivä luonto tarjoaa luonnollisella ja innostavalla tavalla parhaat puitteet oppimisen toteuttamiselle. Lapsen tarve tyydyttää uteliaisuuttaan ja tiedonhaluaan, liikkua ja kokea yhdessäoloa toteutuvat parhaiten luonnossa.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Lämpimät kiitokset ihanille kasvattajille mukavista, vaikkakin lyhyistä kohtaamisista tuonti- ja hakutilanteissa. Lapsemme viihtyvät teidän hoivissa erittäin hyvin.”

”Päiväkodissa on lämminhenkisiä ja ystävällisiä kasvattajia.”

Touhula Helmiina

Luonto
Ma–pe klo 6.40–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Susanna Särkelä Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Ylivieskan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus: 20–315 € / kk
• Kokopäivähoito 15 pv / kk: 20–256 € / kk
• Kokopäivähoito 10 pv / kk: 20–197 € / kk

1.4.2023 alkaen asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus: 30–325 € / kk
• Kokopäivähoito 15 pv / kk: 30–266 € / kk
• Kokopäivähoito 10 pv / kk: 30–207 € / kk

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk
  Kokopäivähoito 10 pv / kk

 • Sisaralennus

  Perheen nuorimman lapsen asiakasmaksu on täysi. Ikäjärjestyksessä toiseksi nuorimman lapsen maksu on 50 % nuorimman lapsen maksusta. Kustakin seuraavasta lapsesta maksu on enintään 20 % nuorimman lapsen maksusta.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Ylivieskan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Ylivieskan kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Luonnossa kotonaan

  Päiväkodissa toteutetaan Suomen Ladun kriteerien mukaista Luonnossa kotonaan -toimintaa. Luonnossa kotonaan -ryhmissä vietetään kiireetöntä ulkoilmaelämää, jossa korostuu leikki ja luonnossa liikkuminen, kiireetön yhdessäolo ja yhdessä tekeminen.

  Perinteisestä varhaiskasvatuksesta Luonnossa kotonaan -ryhmä poikkeaa siten, että ulkona ollaan useita tunteja päivässä ja lähiluonnossa retkeillään vähintään kolme kertaa viikossa. Leikki- ja liikuntavälineet löydetään ensisijaisesti luonnosta, ja toiminta mahdollistaa lapsen pitkäkestoisen leikin ja monipuolisen liikkumisen päivittäin. Luonnossa kotonaan -toiminnassa vaalitaan kestävän elämäntavan arvoja.

  Lisätietoja päiväkodin Luonnossa kotonaan -toiminnan laajuudesta ja mahdollisista vapaista paikoista antaa päiväkodin johtaja.