1. Päiväkodit
 2. Varkaus
 3. Touhula Taikapolku

Touhula Taikapolku, Varkaus

Sanna Pienmunne Päiväkodin johtaja

Touhula Taikapolku on liikunta- ja luontopainotteinen päiväkoti. Tarjoamme varhaiskasvatusta ja esiopetusta 1–6-vuotiaille lapsille. Päiväkodissamme touhuilee Temmeltäjät, Touhukkaat, Temppuilijat ja Taiturit

Touhula Taikapolku sijaitsee Kaura-ahossa, Varkaudessa, osoitteessa Kaura-ahontie 4B. Päiväkotimme naapurissa samalla tontilla toimii toinen yksikkömme Touhula Aarrearkku

Meidän päiväkodissamme jokainen lapsi saa olla omanlaisensa aarre ja hänet kohdataan juuri sellaisena kuin hän on. Siinä missä toinen lapsi tarvitsee syliä ja aikaa, ymmärrämme hyvin toisen lapsen tarvitsevan enemmän vauhtia ja tilaa. Meillä on aikaa pysähtyä tutkimaan ja miettimään, miksi taivaalle syntyy jälki, kun lentokone lentää tai miten yksi hyppy ei saa sydäntä pomppimaan rinnassa samoin kuin kymmenen hyppyä.

Päiväkodissamme on panostettu leikkiympäristöjen viihtyvyyteen. Eri huoneista löytyy mm. lego-, koti-, rooli- ja eläinleikkipaikat, jotka houkuttelevat lapsia leikkeihin. Päiväkodistamme löytyy liikuntasali, joka on kaikkien ryhmien käytössä. Tilojen monipuolinen käyttö yli ryhmärajojen lisää yhteistyötä sekä tukee pienryhmätyöskentelyä.

Ruokailuhetket ovat meillä tärkeitä oppimishetkiä. Harjoittelemme ruokailutapoja ja vahvistamme myönteistä ja tasapainoista suhtautumista ruokaan lapsen omaan tahtiin. Ohjaamme lapsia myönteisesti kannustaen omatoimisuuteen, ja rohkaisemme monipuoliseen/terveelliseen ruokailuun sekä uusien makujen maailmaan. Kiireettömät ruokailuhetket toteutetaan pienryhmittäin, joissa on aikaa yhdessäololle ja keskustelulle.

Jokainen ryhmämme retkeilee viikoittain päiväkodin lähiympäristössä. Retkillä hyödynnämme urheilukenttiä, puistoja ja lähimetsiä. Metsät tarjoavat lapsille mieluisan ja mielenkiintoisen leikki- ja oppimisympäristön. Talvisin lähiympäristö tarjoaa oivat mahdollisuudet hiihtoon, luisteluun sekä lumikenkäilyyn. Hyödynnämme retkillä myös paikallisliikennettä, jolloin retkikohteina voi olla esimerkiksi kirjasto, museo tai vaikkapa makkaranpaistoretki Koskipuiston maisemiin. Kuuntelemme lasten toiveita retkikohteista.

Kuulumisten vaihtaminen päiväkodin ja vanhempien välillä on päivittäistä. Lähetämme TouGo-sovelluksen kautta perheille viikoittain kuvia toiminnastamme sekä viikkokirjeen, jossa kerrotaan menneen viikon touhuista sekä tulevan viikon ohjelmaa.

Voit tutustua päiväkotimme toimintaan myös Instagramissa.

Touhula Taikapolku

Luonto, Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Sanna Pienmunne Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Varkauden kaupungin myöntämästä palvelurahan omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut (per kk) ovat enimmillään

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 147 h / kk (100 %): 295 €
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
127–147 h / kk (90 %): 266 €
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
106–126 h / kk (80 %): 236 €
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
85–105 h / kk (70 %): 207 €
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
0–84 h / kk (60 %): 177 €

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 147 h / kk
  127–147 h / kk
  106–126 h / kk
  85–105 h / kk
  0–84 h / kk

 • Sisaralennus

  50 % toisesta lapsesta, jonka jälkeen muista lapsista 20 % nuorimman lapsen kokopäivähoidon maksusta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Varkauden kaupungin palveluraha ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Varkauden kaupungin sivistystoimistoon.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.