1. Päiväkodit
 2. Varkaus
 3. Touhula Aarrearkku

Touhula Aarrearkku, Varkaus

Sanna Pienmunne Päiväkodin johtaja

Liikunta- ja luontopäiväkoti Touhula Aarrearkku Kaura-ahossa on pullollaan aarteita: Timantteja, Rubiineja, Safiireja sekä Kultahippuja. Päiväkoti sijaitsee Touhula Taikapolun naapurissa. Varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme päiväkodissa myös esiopetusta.

Päiväkodissamme jokainen lapsiryhmä retkeilee viikoittain metsissä tai seikkailee ihmetellen päiväkodin lähiympäristöä. Retkeily lisäksi luonnossa ruokailu on iso osa toimintaamme kaikissa ryhmissä. Kesäisin syömme lähes aina ulkona, mutta myös talvisin retkivarusteeksi voimme napata retkille mukaan trangian, jolla valmistuvat lämmittävät mehut.

Repokankaan ympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet erilaisten liikuntamuotojen harrastamiseen. Päiväkodin aidan takaa löytyvä metsä houkuttelee löytöretkeilyyn, majanrakennukseen ja metsämuskareihin. Kokemuksellinen oppiminen korostuu kaikessa tekemisessä.

Käytämme päiväkodin tiloja toiminnan tarpeiden mukaan. Toiminnallisuuteen perustuvan toimintatapamme johdosta ryhmillä ei ole erillisiä ryhmätiloja. Tämä lisää myös ryhmien välistä yhteistyötä.

Päiväkodin toimintaa ohjaa innostunut ja motivoitunut henkilökunta johtajansa johdolla. Kasvattajissamme on useampia, jotka ovat käyneet lasten liikunnanohjauksen perustutkinnon. Meille ominaista on vahva yhteistyö vanhempien kanssa.

Voit tutustua päiväkotimme toimintaan myös Instagramissa.

Touhula Aarrearkku

Luonto, Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Sanna Pienmunne Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Varkauden kaupungin myöntämästä palvelurahan omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut (per kk) ovat enimmillään

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 147 h / kk (100 %): 295 €
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
127–147 h / kk (90 %): 266 €
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
106–126 h / kk (80 %): 236 €
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
85–105 h / kk (70 %): 207 €
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
0–84 h / kk (60 %): 177 €

• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
0–63 h / kk (50 %): 148 €

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 147 h / kk
  127–147 h / kk
  106–126 h / kk
  85–105 h / kk
  0–84 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  0–63 h / kk

 • Sisaralennus

  50 % toisesta lapsesta, jonka jälkeen muista lapsista 20 % nuorimman lapsen kokopäivähoidon maksusta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Varkauden kaupungin palveluraha ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Varkauden kaupungin sivistystoimistoon.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.