1. Päiväkodit
 2. Varkaus
 3. Touhula Aarrearkku

Touhula Aarrearkku, Varkaus

Sanna Pienmunne Päiväkodin johtaja

Touhula Aarrearkku on liikunta- ja luontopainotteinen päiväkoti. Tarjoamme varhaiskasvatusta ja esiopetusta 1–6-vuotiaille lapsille. Päiväkodissamme touhuilee Kultahiput, Safiirit, Rubiinit ja Timantit

Touhula Aarrearkku sijaitsee Kaura-ahossa, Varkaudessa, osoitteessa Kaura-ahontie 4. Päiväkotimme naapurissa toimii toinen yksikkömme Touhula Taikapolku.

Kohtaamme päiväkodissamme jokaisen arvostavasti, ja otamme kaikki perheet ilolla vastaan. Suunnittelemme toimintaa lapsilähtöisesti. Kuuntelemme lasten sekä vanhempien toiveita ja huomioimme ne arjessamme. Innostumme ja onnistumme lasten kanssa yhdessä!

Päiväkodissamme jokainen lapsiryhmä retkeilee viikoittain päiväkodin lähiympäristössä. Retkeily onkin monen lapsen viikon kohokohta. Voimme mennä yhdessä laulamaan ja soittamaan metsämuskariin, kiikkumaan puistoon tai liikkumaan urheilukentälle.

Päiväkodin lähiympäristö tarjoaa ihanteelliset puitteet retkeilyyn ja liikuntaan. Talvisin kaikki lapset pääsevät hiihtämään, luistelemaan ja lumikenkäilemään. Leikki- ja oppimisympäristönä metsä on luonteva leikkipaikka, joka mahdollistaa leikkien jatkumisen, luontoliikunnan ja oppimisen.

Päiväkotiemme sisätilat mahdollistavat hyvin leikkiympäristöjen muokkaamisen ja rakentamisen. Lapsiryhmillämme ei ole omia nimettyjä ryhmätiloja, vaan käytämme tiloja suunnitellusti toiminnan mukaan. Päiväkodistamme löytyy myös liikuntasali, joka on kaikkien ryhmien käytössä viikoittain.

Tiedonkulku päiväkodin ja vanhempien välillä on päivittäistä. Lähetämme TouGo-sovelluksen kautta perheille kuvia toiminnastamme viikoittain sekä viikkokirjeen, jossa kerrotaan menneen viikon tapahtumista sekä tulevan viikon ohjelmaa.

Voit tutustua päiväkotimme toimintaan myös Instagramissa.

Touhula Aarrearkku

Luonto, Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Sanna Pienmunne Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Varkauden kaupungin myöntämästä palvelurahan omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut (per kk) ovat enimmillään

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 147 h / kk (100 %): 295 €
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
127–147 h / kk (90 %): 266 €
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
106–126 h / kk (80 %): 236 €
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
85–105 h / kk (70 %): 207 €
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
0–84 h / kk (60 %): 177 €

• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
0–63 h / kk (50 %): 148 €

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 147 h / kk
  127–147 h / kk
  106–126 h / kk
  85–105 h / kk
  0–84 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  0–63 h / kk

 • Sisaralennus

  50 % toisesta lapsesta, jonka jälkeen muista lapsista 20 % nuorimman lapsen kokopäivähoidon maksusta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Varkauden kaupungin palveluraha ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Varkauden kaupungin sivistystoimistoon.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.