1. Päiväkodit
 2. Tyrnävä
 3. Touhula Murto

Touhula Murto, Tyrnävä

Kaarina Parkkisenniemi Päiväkodin johtaja

Touhula Murto on luontopainotteinen päiväkoti Tyrnävän Murrossa. Päiväkotimme sijaitsee keskellä kaunista ja metsäistä luontoa.

Päiväkodissamme painottuu ympäristökasvatus, luonnossa toimiminen ja retkeily. Touhula Murrossa toteutetaan Suomen Ladun Luonnossa kotonaan -toimintaa 4–5-vuotiaille lapsille. Kaikki päiväkodin lapset osallistuvat säännöllisesti Metsämörri -toimintaan. Lapset pääsevät mukaan myös Suomen Ladun Muumien retkeilykouluun sekä Tunteet hukassa -metsäseikkailuihin.

Ulkoilemme päivittäin runsaasti ja lisäksi kaikki lapset retkeilevät viikoittain vastuullisesti lähiympäristössä. Suosittuja retkikohteitamme ovat lähimetsät, pururata, lammen ranta laavuineen, läheisen Murron koulun liikunta-alueet sekä leikkipuistot. Toiminnassamme korostuu lapsilähtöisyys, leikin ja kokemusten kautta oppiminen, yhdessä uusien asioiden ihmetteleminen ja niiden äärelle pysähtyminen.

Touhula Murrossa toimii kolme lapsiryhmää. Jokaisessa ryhmässä on hyvät jakotilat, jotka mahdollistavat pienryhmätoiminnan sekä takaavat leikkirauhan lapsille. Päiväkotimme vahvuus on pieni yhteisö, jossa kaikki oppivat tuntemaan toisensa. Meillä vallitsee avoin, välittävä ja lämmin ilmapiiri.

Perheiden kanssa tehtävä yhteistyö on meille tärkeää. Päivittäisten keskustelujen ja kuulumisten vaihdon lisäksi pidämme huoltajiin yhteyttä TouGo-sovelluksen kautta. TouGolla voimme lähettää viestien ja tiedotteiden lisäksi myös kuvia ja videoita lasten päivästä. Viikkokirjeissä kerromme jokaisen ryhmän toteutuneesta toiminnasta sekä tulevan viikon tärkeistä asioista. Kauden alkaessa tiedotamme koko päiväkodin yhteisistä tapahtumista.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Murto

Luonto
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Kaarina Parkkisenniemi Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Tyrnävän kunnan myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

• Kokoaikainen varhaiskasvatus: 30–325 € / kk
• Kokopäivähoito 15 pv / kk: 30–251 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
20 h / kk: 30–192 € / kk

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä kunnan varhaiskasvatushakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Kunnan varhaiskasvatusjohtaja ottaa yhteyttä perheeseen ja tarkistaa hakemuksen tiedot.
 3. Tee tuloselvitys ennen varhaiskasvatuksen aloitusta.
 4. Asiakaspaikan varmistuttua päiväkodin johtaja ottaa yhteyttä ja sopii varhaiskasvatuksen aloituksesta.

Päiväkodissamme on käytössä Tyrnävän kunnan palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Tyrnävän kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.