1. Päiväkodit
 2. Tyrnävä
 3. Touhula Murto

Touhula Murto, Tyrnävä

Kaarina Parkkisenniemi Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Murron tilat ovat suunniteltu päiväkotikäyttöön ja ne mahdollistavat hyvin liikkumisen ja pienryhmätoiminnan.

Toiminnassamme painottuu monipuolinen liikunta. Lapset saavat päiväkotipäivän aikana vähintään kaksi tuntia reipasta liikuntaa erilaisissa ympäristöissä. Päiväkodin sisätiloja hyödynnetään mahdollisimman paljon liikkumiseen ja tilat on sisustettu väljästi mahdollistaen monipuoliset leikit. Päiväkodillamme on myös runsaasti liikuntavälineitä, jotka mahdollistavat lasten monipuolisen liikunnan. Touhula Murrossa toimii myös liikuntaleikkikoulu jokaiselle ryhmälle viikoittain. Liikumme ulkona vuodenajan mukaan, luistellen, hiihtäen tai pyöräillen.

Päiväkotimme lasten lempipuuhia ovat hippaleikit, majaleikit, rakenteluleikit ja retket. Myös musiikkiliikunta ja aamujumpat ovat lasten mieleen. Päiväkodissamme retkeillään säännöllisesti lähimetsään, pururadalle, lammen rannoille ja puistoihin. Keväisin käymme lasten kanssa kevätretkellä.

Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat liikuntaseikkailuiltapäivät, isien ja äitien illat, isovanhempien päivä, kesäpäivä keskellä talvea, naamiaiset ja avoimet ovet Nappulahiihtojen aikaan. Kerran kuukaudessa järjestämme koko perheen liikuntailtapäivän yhdistettynä vanhempainkahveihin. Päiväkodissamme on mukava ilmapiiri, ja meillä viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin.

Tarjoamme täydentävää varhaiskasvatusta myös esiopetusikäisille lapsille. Päiväkodin ja Murron ala-asteen välinen yhteistyö on tiivistä ja esiopetusikäiset lapset pääsevätkin päivittäin ala-asteelle eskariin.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Murto

Liikunta
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Kaarina Parkkisenniemi Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Tyrnävän kunnan myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

• Kokoaikainen varhaiskasvatus: 295 € / kk
• Kokopäivähoito 15 pv / kk: 221 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
20 h / kk: 148 € / kk

1.4.2023 alkaen asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus: 30–325 € / kk
• Kokopäivähoito 15 pv / kk: 30–251 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
20 h / kk: 30–178 € / kk

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 15 pv / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä kunnan varhaiskasvatushakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Kunnan varhaiskasvatusjohtaja ottaa yhteyttä perheeseen ja tarkistaa hakemuksen tiedot.
 3. Tee tuloselvitys ennen varhaiskasvatuksen aloitusta.
 4. Asiakaspaikan varmistuttua päiväkodin johtaja ottaa yhteyttä ja sopii varhaiskasvatuksen aloituksesta.

Päiväkodissamme on käytössä Tyrnävän kunnan palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Tyrnävän kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Luonnossa kotonaan

  Päiväkodissa toteutetaan Suomen Ladun kriteerien mukaista Luonnossa kotonaan -toimintaa. Luonnossa kotonaan -ryhmissä vietetään kiireetöntä ulkoilmaelämää, jossa korostuu leikki ja luonnossa liikkuminen, kiireetön yhdessäolo ja yhdessä tekeminen.

  Perinteisestä varhaiskasvatuksesta Luonnossa kotonaan -ryhmä poikkeaa siten, että ulkona ollaan useita tunteja päivässä ja lähiluonnossa retkeillään vähintään kolme kertaa viikossa. Leikki- ja liikuntavälineet löydetään ensisijaisesti luonnosta, ja toiminta mahdollistaa lapsen pitkäkestoisen leikin ja monipuolisen liikkumisen päivittäin. Luonnossa kotonaan -toiminnassa vaalitaan kestävän elämäntavan arvoja.

  Lisätietoja päiväkodin Luonnossa kotonaan -toiminnan laajuudesta ja mahdollisista vapaista paikoista antaa päiväkodin johtaja.