1. Päiväkodit
 2. Tornio
 3. Touhula Tornio

Touhula Tornio, Tornio

Minttu Kangas Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Tornio aloitti toimintansa uusissa, siisteissä ja liikkumaan innostavissa tiloissa Torpin alueella elokuussa 2017.

Liikunta on päiväkodissamme arjen toimintojemme punainen lanka. Lisäämme ripauksen liikuntaa kaikkiin toimintojemme osa-alueisiin ja liikkumisemme ei rajoitu pelkästään isoihin tiloihin tai näyttäviin välineisiin. Liikuntaa voi tuoda osaksi kaikkea oppimista – Maa-meri-laiva-leikki toimii hyvin myös värien opiskelussa!

Päiväkotimme sijaitsee sekä metsän että liikuntakentän vieressä, joita molempia hyödynnämme viikoittain. Retkeilemme ja tutkimme ympäröivää luontoa lähimetsissä. Myöskään keskustaan ei ole pitkä matka, ja isoimmat lapsemme ovatkin käyneet kävellen vierailuilla niin taidemuseoissa kuin vanhustenkodeissakin.

Trustmary Reviews

Touhula Tornio

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Minttu Kangas Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Tornion kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksu on kokopäiväsopimuksella enimmillään 289 € / kk.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Kokopäivähoito yli 16 pv / kk (yli 150 h / kk)
  Kokopäivähoito 16 pv / kk (121–150 h / kk)
  Kokopäivähoito 12 pv / kk (106–120 h / kk)
  Osapäivähoito 10 pv / kk (81–105 h / kk)
  Osapäivähoito enintään 5 h / pv tai 20 h / vko (80 h / kk).

 • Sisaralennus

  Kaupunki huomioi palvelusetelissä

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä Touhulan hakemus.
 2. Täytä kaupungin varhaiskasvatus- sekä palvelusetelihakemukset.
 3. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Tornion kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus (huomioidaan palvelusetelissä). Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Tornion kaupungin varhaiskasvatustoimistoon.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.