1. Päiväkodit
 2. Siilinjärvi
 3. Touhula Pyöreenlahti

Leikkiä, retkiä ja liikuntaa

Liikuntapäiväkodissamme lapsia innostetaan liikkumaan luovasti ja monipuolisesti päivittäin. Liikumme paljon myös ulkona, ja päiväkodin lähiympäristö tarjoaa hyvät puitteet ulkoilulle sekä retkeilylle.

Voit tutustua päiväkodin touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Jätä hakemus ja olemme sinuun yhteydessä. Hakemus ei ole sitova.

 • Lue lisää päiväkodista

  Päiväkodissamme on tilaa viidelle lapsiryhmälle.

  Touhula Pyöreenlahdessa toiminta on lapsilähtöistä ja päiväkodissamme vallitsee ilmapiiri, jossa jokainen saa olla oma itsensä. Teemme työtämme positiivisen kautta ja huomioimme jokaisen lapsen yksilönä.

  Liikuntapäiväkodissamme lapsia innostetaan liikkumaan luovasti ja monipuolisesti päivittäin. Päiväkodin liikuntasalissa on kiipeilyseinä, puolapuut, köydet ja renkaat. Salissa voi myös temppuilla patjoilla tai heitellä korista. Tilavilta käytäviltämme löytyy tasapainovälineitä ja kiipeilypalikoita, joilla lapset saavat harjoitella motorisia taitojaan. Lisäksi käytössämme on sisäpolkupyöriä, joilla voi harjoitella pyöräilyä käytävillä.

  Me retkeilemme viikoittain lähiympäristössämme. Käymme metsäretkillä. Järven uimarannalle pääsemme retkeilemään mukavasti kävellen. Lähiympäristöstä löytyy myös kolme leikkipuistoa. Yhdessä leikkipuistossa pääsemme seuraamaan leikkien ohessa junan ohiajoa. Toisessa leikkipuistossa on mahdollisuus makkaranpaistoon, ja sinne voimme tehdä eväsretkiä. Kolmannessa puistossa on talvisin luistelumahdollisuus. Seikkailuja koetaan myös matkan varrella, kun voimme seurata puron solinaa tai testailla kuinka hyvin tunneli kaikuu. Naapurustomme asukkaista on muodostunut meille tuttuja retkillämme, ja vilkuttelemme heille ohi kulkiessamme retkillä iloisesti.

  Hirsipäiväkotimme avarat tilat on suunniteltu terveellisiksi ja turvallisiksi niin lapsille kuin aikuisille. Hirsi itsessään on hyvin hengittävä materiaali ja päiväkodin lattiapinnat ovat korkkia, jonka asennuksessa ei ole käytetty liimaa. Päiväkodin eri siivistä löytyy ns. pienten ja isojen puolet, joiden väliin sijoittuu yhteinen liikuntasalimme. Suuret ikkunat tuovat valoa päiväkotiin.

  Ruokailemme rauhassa pienryhmissä, jonka ansiosta pystymme huomioimaan jokaisen lapsen yksilöllisesti ja takaamaan kiireettömän ruokahetken. Päiväkotimme on mukana Itä-Suomen yliopiston pilottihankkeessa ”Lapset ruokakasvatusta kehittämässä”. Ravinto on meille tärkeä osa päivässämme, ja olemme hankkeen myötä päässeet pohtimaan ruokaan liittyviä asioita useilta kanteilta myös lasten kanssa – sekä tietysti syömään herkullista ja ravitsevaa ruokaa.

  Meillä Pyöreenlahdessa on tekemisen meininki. Koko henkilöstö puhaltaa yhteen hiileen. Huumorintaju, iloisuus ja positiivinen asenne heijastuu päiväkodin kasvattajista lapsiin ja vanhempiin. Perheet ovat tyytyväisiä, kun lapset on turvallista jättää meidän huomaamme.

  Panostamme kiireettömiin kohtaamisiin huoltajien kanssa aamuisin ja iltapäivisin. Haluamme avointa keskustelua päiväkodin ja kodin välille. Päiväkodin asioiden tiedottamiseen käytämme TouGo-sovellusta.

Matias Kauppinen Päiväkodin johtaja
Aukioloajat

Ma–pe klo 6.30–17

 • Teema

  Kasvan, liikun ja kehityn

Kokemuksia päiväkodista

Hinnat

Siilinjärven Touhula-päiväkotien asiakasmaksu on 0–295 euroa kuukaudessa. Asiakasmaksu on sama, kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Asiakasmaksu määräytyy palvelusetelin arvon mukaan, johon vaikuttavat perheen koko, tulot sekä lapsen varhaiskasvatusaika.

Hae varhaiskasvatukseen

Täytä hakemus, niin päiväkodin johtajamme on sinuun viikon sisällä yhteydessä. Useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti! Hakemus ei sido sinua vielä mihinkään.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.