1. Päiväkodit
 2. Savonlinna
 3. Touhula Mertala

Touhula Mertala, Savonlinna

Aija Kurola Päiväkodin johtaja

Liikuntapäiväkoti Touhula Mertalan sijainti metsien välissä ja lammen rannalla on ihanteellinen päiväkodin toiminnalle. Varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme myös esiopetusta.

Päiväkodissamme lapset saavat vähintään kaksi tuntia reipasta liikuntaa päiväkotipäivän aikana. Toiminnassamme kulkevat mukana myös rajat, rakkaus ja aito välittäminen.

Retkeilemme paljon ja hyödynnämme upeaa ympäristöämme lastemme sekä ammattitaitoisen henkilöstömme kanssa. Päiväkodissamme retkeillään päiväkotimme molemmin puolin sijaitsevissa kahdessa hyvin erilaisessa metsässä. Käymme lasten kanssa lammen rannalla katsomassa joutsenten ja kanadanhanhien elämää. Lammen rannan toisella puolella sijaitsee vanhainkoti Karpalo, jossa käymme silloin tällöin laulamassa ja leikkimässä vanhusten iloksi.

Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat jokaperjantaiset laulu- ja liikuntahetket ulkona. Säännöllisiksi tapahtumiksi muodostuvat varmasti myös isovanhempien päivä ja eskarilaisten joulukuvaelma. Pihapiirissä ja sisätiloissa liikutaan pelaillen, sählyä pelaten ja hiihtäen.

Tutustu myös toiseen Touhulan päiväkotiin Savonlinnassa.

Touhula Mertala

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Aija Kurola Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12–14

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Savonlinnan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

• Yli 141 h / kk: 295 € / kk
• 80–141 h / kk: 236 € / kk
• Alle 80 h / kk: 177 € / kk

• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
80–101 h / kk: 192 € / kk
• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
0–80 h / kk: 177 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 141 h / kk
  80–141 h / kk
  Alle 80 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  80–101 h / kk
  0–80 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Savonlinnan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Savonlinnan kaupungin päivähoitotoimistoon.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Savonlinnan Urheiluopisto Tanhuvaara

  Savonlinnan Mertalan ja Nätkin Touhuloiden kummina toimii Savonlinnan urheiluopisto Tanhuvaara.

  Tanhuvaarassa koulutetaan liikunnanohjaajia ja onkin sovittu, että syksyisin, kun vasta aloittaneet opiskelijat ovat työssäoppimisjaksolla, voisi yhtenä harjoittelupaikkana olla Savonlinnan Touhulat. Syksyllä opiskelijat järjestivät Touhulan lapsille liikunnallisia tempauksia Touhulan tiloissa. Tulevalle keväälle 2017 on suunniteltu Tanhuvaaraan Mertalan ja Nätkin yhteinen liikunnallinen perheilta, jonka opiskelijat järjestävät Touhulan henkilökunnan avustaessa järjestelyissä ja toteutuksessa.

  Lisätietoja: www.tanhuvaara.fi