1. Päiväkodit
 2. Savonlinna
 3. Touhula Mertala

Touhula Mertala, Savonlinna

Aija Kurola Päiväkodin johtaja

Touhula Mertala on liikuntapainotteinen päiväkoti Savonlinnassa, Mertalan kaupunginosassa, osoitteessa Mertajärventie 20. Päiväkotimme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella. Päiväkodissamme toimii kuusi ryhmää ja tarjoamme laadukasta varhaiskasvatusta sekä esiopetusta.

Retkeilemme vastuullisesti lähiympäristössämme ja läheisissä leikkipuistoissa viikoittain. Päiväkotimme sijaitsee kahden upean metsän välissä. Metsä antaa upeat puitteet jokaisen vuodenajan havainnoimiseen ja mahdollistaa liikunnallisten taitojen harjaannuttamisen. Lisäksi päiväkodin vieressä on lampi, jonka rannalla käymme ahkerasti katselemassa eri lintujen elämää muun muassa joutsenten ja kanadanhanhien.

Päiväkotimme ympärille ajetaan talvisin hiihtoladut, jonne on helppo siirtyä hiihtämään. Päiväkodin vieressä oleva bussipysäkki mahdollistaa helposti kaupunkiretkille lähdöt. Lisäksi retkeilemme esioppilaiden kanssa lähikoululle.

Touhula Mertalan vieressä sijaitsee vanhusten palvelutalo, johon teemme vierailuja lasten kanssa mm. juhlapyhien yhteydessä. Turvalliset kävelyreitit mahdollistavat myös talon pienimpien retkeilyn vaikkapa vaunuista kurkistellen.

Ammattitaitoinen henkilöstömme luo lapsille turvallisen, leikkiä arvostavan arjen, jossa jokainen lapsi kohdataan yksilönä tarpeineen ja toiveineen. Hyvä päiväkotipäivä syntyy arjen pienistä ja turvallisista hetkistä.

Olemme saaneet perheiltämme kiitosta aidosta, lämpimästä, iloisella mielellä perheet vastaanottavasta käytöksestä. Asiakaslähtöisyys ja lämmin vuorovaikutus ovat asioita, joihin kiinnitämme erityistä huomioita. Työyhteisön sisällä korostamme työkaverin arvostusta ja pyrimme nostamaan jokaisen vahvuudet esille.

Lähetämme perheille säännöllisesti viikkokirjeitä ja valokuvia TouGo-sovelluksen kautta. Kuvia tai videoita lähetämme esimerkiksi ensimmäisistä päiväkotipäivistä, laulu- ja leikkihetkistä tai vaikkapa maitohampaiden irtoamisesta.

Touhula Mertala

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Aija Kurola Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12–14

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Savonlinnan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

• Yli 141 h / kk: 295 € / kk
• 80–141 h / kk: 236 € / kk
• Alle 80 h / kk: 177 € / kk

• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
80–101 h / kk: 192 € / kk
• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
0–80 h / kk: 177 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 141 h / kk
  80–141 h / kk
  Alle 80 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  80–101 h / kk
  0–80 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Savonlinnan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Savonlinnan kaupungin päivähoitotoimistoon.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.