1. Päiväkodit
 2. Pyhtää
 3. Touhula Mukava

Touhula Mukava, Pyhtää

Sanna Jormakka Päiväkodin johtaja

Touhula Mukava on Heinlahdessa sijaitseva luontoteemainen päiväkoti. Pienessä ja kodinomaisessa päiväkodissamme lapset on jaettu kahteen ryhmään: alle 3-vuotiaat Siilit sekä yli 3-vuotiaat Ketut. Sisarukset voivat kuitenkin tarvittaessa olla yhdessä, vaikka koko päivän.

Hyödynnämme lähiympäristöämme arjessamme viemällä päivän toiminnat luontoon. Olemme sitoutuneet kestävään kehityksen toimintaan. Meillä on muun muassa päiväkodilla kierrätyspiste, johon lapset voivat laittaa mm. paperia ja muovia.

Päiväkodissamme on kasvattajia, jotka ovat käyneet Suomen Ladun Metsämörri-ohjaajakoulutuksen. Metsämörri-toiminnan tarkoituksena on innostaa lapsia liikkumaan, leikkimään, tutkimaan ja ihmettelemään lähiluontoa. Teemme Metsämörri-retkiä pienryhmissä viikoittain päiväkodin lähimetsässä.

Hyödynnämme pihaamme ja ympäröivää luontoa monipuolisesti. Päiväkodin piha-alueella on suuri hiekkalaatikko, liukumäki, leikkimökki sekä vieterikeinu. Avaralla pihalla on mahdollisuus innostua erilaisiin leikkeihin ja peleihin. Käymme tutkimassa luontoa ja leikkimässä aidan takana alkavassa metsässä. Retkillä pyrimme käymään ainakin kaksi kertaa viikossa, ja toinen näistä retkistä on aina Metsämörri-retki. Myös läheinen Muumi-leikkipuisto on kovassa käytössä aina keväästä pitkälle syksyyn. Retkeilemme usein myös muissa lähimetsissä, sekä käymme kerran viikossa jumpalla läheisen Pyroll Areenan liikuntasalissa.

Pidämme päiväkodissa lasten toivepäiviä, jolloin lapset saavat päättää päivän sisällön. Kuuntelemme mielellämme myös vanhempien ideoita ja toiveita toiminnan suhteen. Jokaiseen toimintakauteemme mahtuu yhteisiä teemoja ja niiden ympärille rakennettuja juhlia. Järjestämme kerran kuussa vanhempainkahvit, ja joskus niiden yhteyteen järjestetään myös liikunnallisia pisteitä, joita vanhemmat voivat suorittaa lastensa kanssa.

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Facebookissa.

Touhula Mukava

Luonto
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Sanna Jormakka Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Pyhtään kunnan myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

• Yli 141 h / kk: 295 € / kk
• 101–140 h / kk: 251 € / kk
• 81–100 h / kk: 207 € / kk
• 0–80 h / kk: 148 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 141 h / kk
  101–140 h / kk
  81–100 h / kk
  0–80 h / kk

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Hae varhaiskasvatuspaikkaa ja palveluseteliä kunnan hakemuksella.
 3. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Pyhtään kunnan palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Pyhtään kunnalle.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.