1. Päiväkodit
 2. Pyhtää
 3. Touhula Mukava

Touhula Mukava, Pyhtää

Kirsi Jormakka Päiväkodin johtaja

Touhula Mukava on Heinlahdessa sijaitseva liikuntapäiväkoti. Pienessä ja kodinomaisessa päiväkodissamme ei ole kiinteitä lapsiryhmiä vaan sisarukset voivat olla tarvittaessa yhdessä, vaikka koko päivän.

Päiväkodissamme lapset saavat suunnitella liikuntaa toiveidensa mukaan, ja heillä on mahdollisuus omaehtoiseen liikuntaan sisällä ja ulkona. Lisäksi järjestämme päivittäin ohjattua liikuntaa. Liikunnassa tärkeintä on ilo, hauskuus ja onnistumisen kokemukset.

Hyödynnämme pihaamme ja ympäröivää luontoa monipuolisesti. Päiväkodin piha-alueella on suuri hiekkalaatikko, liukumäki, leikkimökki sekä vieterikeinu. Avaralla pihalla on mahdollisuus innostua erilaisiin leikkeihin ja peleihin. Käymme tutkimassa luontoa ja leikkimässä aidan takana alkavassa metsässä. Myös läheinen Muumi-leikkipuisto on kovassa käytössä aina keväästä pitkälle syksyyn. Retkeilemme usein myös muissa lähimetsissä ja leikkipuistoissa, sekä käymme jumpalla läheisen Pyroll Areenan salissa kahdesti viikossa.

Pidämme päiväkodissa lasten toivepäiviä, jolloin lapset saavat päättää päivän sisällön. Kuuntelemme mielellämme myös vanhempien ideoita ja toiveita toiminnan suhteen. Jokaiseen toimintakauteemme mahtuu yhteisiä teemoja ja niiden ympärille rakennettuja juhlia. Järjestämme kerran kuussa vanhempainkahvit, ja joskus niiden yhteyteen järjestetään myös liikunnallisia pisteitä, joita vanhemmat voivat suorittaa lastensa kanssa.

Touhula Mukava

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Kirsi Jormakka Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12–16

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Pyhtään kunnan myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksu on kokopäiväsopimuksella enimmillään 289 € / kk.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 141 h / kk
  101–140 h / kk
  81–100 h / kk
  0–80 h / kk

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Hae varhaiskasvatuspaikkaa ja palveluseteliä kunnan hakemuksella.
 3. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Pyhtään kunnan palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Pyhtään kunnalle.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

 • Bambit
 • Hukat
 • Pandat

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.