1. Päiväkodit
 2. Puolanka
 3. Touhula Puolanka

Touhula Puolanka, Puolanka

Tiina Holappa Päiväkodin johtaja

Touhula Puolanka on kolmeryhmäinen päiväkoti, joka sijaitsee kirkonkylän keskustassa kauniilla paikalla Puolankajärven rannalla. 

Päiväkotimme teema on liikunta, mikä näkyy päivittäisissä touhuissamme. Pienryhmätoiminta mahdollistaa jokaisen lapsen henkilökohtaisen huomioimisen. Henkilökuntamme huomioi lasten aloitteet sekä suunnittelee ja toteuttaa toimintaa yhdessä lasten kanssa.

Kohtaamme lapset, vanhemmat sekä toiset työntekijät arvostavasti. Meille on tärkeää jokaisen yksilöllinen ja myönteinen huomioiminen joka päivä. 

Lasten kanssa tutkimme ja ihmettelemme asioita ja ilmiöitä. Kannustamme lapsia ja annamme heille aikaa uusien taitojen harjoitteluun. Iloitsemme yhdessä onnistumisista ja oppimisesta. 

Päiväkotimme on uudisrakennus, jossa aloitimme toiminnan elokuussa 2022. Tilat ovat ajanmukaiset mahdollistaen esimerkiksi pienryhmätoiminnan. Meillä on aktiivisessa käytössä oleva oma liikuntasali. Päiväkodin piha houkuttaa lapsia liikkumaan ja leikkimään.

Meille päiväkodin lähiympäristö on myös oppimisympäristö, jossa retkeilemme viikoittain. Hyödynnämme Puolangan kirkonkylällä olevia liikuntapaikkoja, kuten kunnan uutta liikuntahallia, urheilukenttää sekä Honka Areenaa luisteluun.

Pääasiallinen viestintä vanhempien ja päiväkodin välillä toteutuu TouGo-sovelluksen avulla. Jokaisen ryhmän opettaja kirjoittaa vanhemmille viikkokirjeet sekä suunnitelman tulevasta toiminnasta. Kerromme lapsen päivästä hakutilanteessa ja isommat lapset otetaan mukaan kertomaan vanhemmalle, mitä päivän aikana on puuhattu.

Voit tutustua päiväkotimme toimintaan myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Puolanka

Liikunta
Ma–pe klo 6–18

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Tiina Holappa Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Touhula Puolanka on ostopalvelupäiväkoti ja varhaiskasvatus on kunnan järjestämää. Varhaiskasvatus on Puolangan kunnan päätöksellä 1.1.2023 alkaen maksutonta.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 131 h / kk
  87–130 h / kk
  0–86 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  0–86 h / kk

 • Aamu- ja iltapäiväkerho

  Kerho yli 10 pv / kk
  Kerho 0–10 pv / kk

 • Sisaralennus

  Sisaralennus on koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnassa perheen toisesta koululaisesta 50 % kerhomaksusta.

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä Touhulan varhaiskasvatushakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä. Useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkotimme on ostopalvelupäiväkoti ja varhaiskasvatus on kunnan järjestämää.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.