1. Päiväkodit
  2. Porvoo
  3. Touhula Porvoo

Touhula Porvoo, Porvoo

Katja Lumilahti Päiväkodin johtaja

Touhula Porvoo on elokuussa 2016 avattu liikuntapäiväkoti. Päiväkoti sijaitsee vanhan kaupungin kupeessa vehreällä Pappilanmäellä, joka on osa Porvoon merkittävää kulttuurimaisemaa. Päiväkodissa toimii neljä lapsiryhmää, joista kaksi on ruotsinkielisiä.

Toiminnassamme korostuu liikunnan lisäksi kädentaidot sekä ympäristökasvatus. Lapset saavat vähintään kaksi tuntia reipasta liikuntaa päiväkotipäivän aikana. Sisätiloissa liikkumaan innostavat päivittäin vaihtuvat temppuradat, erilaisilla liikuntavälineillä harjoittelu sekä musiikkiliikunta. Kädentaidoissa painotetaan erilaisiin materiaaleihin tutustumista sekä kierrätysmateriaalien ja itse kerätyn materiaalin hyödyntämistä.

Lastemme lempipuuhia ovat tanssiminen, muovailu, liikuntaradat, luistelu, hiihto ja suunnistus. Retkeilemme ja liikumme erilaisissa maastoissa. Ulkoilemme päivittäin päiväkodin pihalla, metsässä tai lähialueiden puistoissa. Vierailemme myös Porvoon vanhassa kaupungissa, teatterissa ja kirjastossa.

Päiväkotimme säännöllisiä tapahtumia ovat iltapäivätanssit, aamujumppa, yhteiset lauluhetket ja liikuntatapahtumat. Lapsista huolehtii päivittäin ammattitaitoinen, lämminhenkinen, idearikas ja liikunnallinen henkilökunta.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Instagramissa.

Touhula Porvoo

Liikunta
Ma–pe klo 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Katja Lumilahti Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12–14

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Porvoon kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Yli 108 h / kk: 37–332 € / kk
• 0–107 h / kk: 37–243,50 € / kk

  • Hoitoaikaperusteinen sopimus

    Yli 108 h / kk
    0–107 h / kk

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

  1. Täytä Touhulan hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
  2. Hae varhaiskasvatuspaikkaa ja palveluseteliä Porvoon kaupungilta. Palveluseteliä tulee hakea neljä kuukautta ennen varhaiskasvatuksen aloitusta.
  3. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Porvoon kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Porvoon kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin. Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti eDaisy-asioinnin kautta.