1. Päiväkodit
 2. Porvoo
 3. Touhula Horisontti

Touhula Horisontti, Porvoo

Oona Aaltonen Päiväkodin johtaja

Touhula Horisontti on seikkailuteemainen päiväkoti Peippolassa. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetuksen kaltaista varhaiskasvatusta.

Päiväkotimme on mahtavien retkeily- ja liikuntamahdollisuuksien äärellä, seikkailut ovat mukana touhuissa ja iloinen tekemisen meininki vahvasti läsnä. Rakennamme seikkailuja yhdistelemällä sopivassa suhteessa lasten ideoita, heitä kiinnostavia asioita sekä henkilökunnan luovuutta ja tietysti seikkailumieltä. Innostumme lasten kanssa seikkailullisista tarinoista, yhteisistä haasteista sekä uusien asioiden rohkeasta kokeilusta. Seikkailemme mm. lähimetsissä, Kokonniemen liikunta-alueella, omassa pihassa, ja välillä seikkailut ovat vauhdissaan sisätiloissakin. Liikkuminen, musiikki, yhdessä tekeminen ja kokeminen kaikilla aisteilla on mukana seikkailuissa, usein tarvitaan tarkkuutta ja rohkeuttakin.

Retket ovat joka seikkailuryhmän toiminnassa mukana viikottain ja eri ikäiset lapset toimivat yhdessä päivittäin. Päivän aikana on tarjolla monenlaista tekemistä ja lapset voivat itse myös aktiivisesti valita tekemisiään oman mielenkiintonsa mukaan. Päiväkodin pihan vieressä on lähimetsää, jossa leikitään usein. Retkeilemme lasten kanssa myös mm. Kokonhallilla, kirjastoautolla, skeittipuistossa ja katsomassa hevosia läheisellä tallilla.

Lasten lempipuuhia ovat retket metsässä olevalle kalliolle, lumikenkäily, aarteenetsintä vihjeiden avulla, yhteinen musisointi, roolileikit, askartelu ja maalaaminen.

Päiväkotimme tilat ovat valmistuneet vuonna 2014 ja tilat mahdollistavat monipuolisen toiminnan toteuttamisen. Tiloja käytetään joustavasti siten, että jokaisella ryhmällä on mahdollisuus käyttää erilaiseen toimintaan soveltuvia tiloja säännöllisesti.

Säännöllisiä tapahtumia päiväkodissamme ovat perheille järjestettävät aamiaiset sekä hakukahvit. Joka syksy vietämme metsäviikkoa ja joulukuun alussa on Hämärän Hyssyt, jolloin Horisonttiin tullaan univaatteissa ja hiljennytään joulun aikaan. Myös Kesä keskellä talvea on meillä tuttu tapahtuma.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Horisontti

Seikkailu
Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Oona Aaltonen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Porvoon kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Yli 108 h / kk: 37–332 € / kk
• 0–107 h / kk: 37–243,50 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 108 h / kk
  0–107 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä Touhulan hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Hae varhaiskasvatuspaikkaa ja palveluseteliä Porvoon kaupungilta. Palveluseteliä tulee hakea neljä kuukautta ennen varhaiskasvatuksen aloitusta.
 3. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Porvoon kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Porvoon kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin. Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti eDaisy-asioinnin kautta.