1. Päiväkodit
 2. Pirkkala
 3. Touhula TemppuVekara

Touhula TemppuVekara, Pirkkala

Veera Veltti Päiväkodin johtaja

Touhula TemppuVekara on seikkailupäiväkoti Kyöstillä. Päiväkodissamme seikkailee kahdeksan lapsiryhmää.

Seikkailukasvatus on monimuotoinen osa kaikkea toimintaamme niin päiväkodilla kuin lähiympäristössämmekin. Seikkailut ovat läsnä arjen kaikissa hetkissä, sillä opettelemme saamaan elämyksiä arjen pienistä asioista. Tutustumme asioihin ja ilmiöihin kaikkia aisteja käyttäen. Kun opimme elämysten kautta, opittujen asioiden muistijälki on voimakkaampi. Meillä jokainen lapsi ja aikuinen saa osallistua toimintamme suunnitteluun ja toteutuksiin.

Luonto ja luonnossa liikkuminen, sekä erilaiset retket ovat keskeisiä päiväkotimme seikkailuissa. Seikkailumme jatkuvat myös sisätiloissa erilaisissa oppimistilanteissa sekä askarteluissa. Ryhmätiloissa lapset voivat tehdä myös eri teemaisia seikkailuratoja, joilla he pääsevät kokeilemaan taitojaan. Teemoitamme toimintaamme muun muassa seikkailun ja liikunnan vuosikelloa hyödyntäen.

Retkeilemme kunkin lapsiryhmän kanssa viikoittain. Ryhmäkohtaisten retkien lisäksi 4–5-vuotiailla on viikoittain retkeilevä Metsäsusi-ryhmä, ja 2–3-vuotiailla joka toinen viikko retkeilevä Sudenpennut-ryhmä. Näiden ryhmien toimintaan jokainen lapsi saa osallistua säännöllisesti kiertävällä vuorollaan oman ikäryhmänsä mukaisesti. Pienten lasten Sudenpennut-ryhmässä kulkee koko kauden kattava, kausittain vaihtuva teema, jonka mukaan toiminta suunnitellaan. Metsäsusissa isommat lapset pääsevät tutkimaan metsäympäristöä ja oppimaan luonnossa. Vuodenaikojen vaihteluiden mukaan retki voi kohdistua lähirantaan, jossa voidaan tehdä itse onkia ja kalastaa niillä. Metsässä voidaan harjoitella laskemista tikuilla, kepeillä ja kävyillä. Metsä mahdollistaa myös monenlaisen taiteiden tekemisen. Metsäretkillä voi olla myös eväät mukana.

Hyödynnämme toiminnassamme paljon lähiympäristöämme. Päiväkodin aidan toiselta puolelta löytyy hiekkakenttä, jota käytämme paljon liikuntaleikkeihin, peleihin ja seikkailuratoihin. Talvisin voimme käydä luistelemassa jäädytetyllä kentällä, ja kentän ympäristössä pääsemme myös hiihtämään ja laskemaan pulkkamäkeä. Päiväkodin takana kulkee kävelypolku, jossa käymme kävelyillä ja seikkailullisilla tehtäväpoluilla. Päiväkodin lähettyvillä on myös kunnan lähiliikuntapaikka, jossa käymme liikkumassa. Pienen matkan päästä löytyy uimaranta, jonka metsäympäristöä hyödynnämme. Kasvattajistamme löytyy Suomen Ladun Metsämörri-ohjaajia, joten myös Metsämörri-retket kuuluvat toimintaamme. Vierailemme myös läheisemmällä lähirannalla usein.

Päiväkotimme monipuolinen liikuntavälineistö on aina lasten saatavilla. Pihallamme on kallio, joka kehittää myös lasten motorisia taitoja, kun leikit eivät pysy pelkästään tasaisella maalla. Isolla pihalla riittää tilaa juosta ja leikkiä. Viikoittain piha-ulkoilujen yhteydessä kasvattajamme vetää liikunnallista toimintaa tai pihapelejä yhteisestä leikistä innostuneille lapsille. Lapsilla on mahdollisuus kuitenkin aina omaehtoiseen liikkumiseen. Pihasta löytyy keinut, kiipeilytelineet ja liukumäet. Pienten puolella on myös oma, rajattu leikkitilansa.

Huomioimme seikkailukasvatuksen lisäksi kaikki valtakunnallisten varhaiskasvatussuunnitelmien orientaatioalueet ryhmien kausi- ja toimintasuunnitelmissa. Tämä tarkoittaa mm. musiikkia, kädentaitoja, matematiikkaa, luonto- ja ympäristökasvatusta, eettistä ja esteettistä kasvatusta ja opetusta. Meille on tärkeää, että leikki kuuluu jokaiseen lapsen päivään. Annamme leikille aina aikaa, tilaa, välineitä sekä rauhaa.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”TemppuVekarassa on ihana henkilökunta. Meillä lapsi kysyy jo kotimatkalla autossa että koska pääsee takaisin päikkyyn. Kiitos!”

”Arvostan päiväkodissamme sitä että lapset kohdataan aina yksilöinä; huomioidaan aamuisin kunkin tarpeet. Syli on aina tarjolla. Lapseni hoitajat jaksavat tehdä parhaansa ja keksiä aina jotain uutta kivaa. Lapsilla on sopivasti vapaata leikkiä ja ohjattua toimintaa. Lapsi on oppinut valtavan määrän asioita. Arvostan sitä, että tunne-ja kaveritaitoja harjoitellaan ja pidetään arvossa. Lapsi menee päiväkotiin aina enemmän kuin mielellään.”

”Tiimityö tuntuu toimivan ja lapset tykkäävät olla päiväkodissa. Henkilöstö jaksaa olla aina mukavan positiivisia ja vanhemmallekin tulee aamulla hyvä olo, kun tietää että kaikki on hyvin ja lapsille on tiedossa taas mukava päivä. Iso kiitos kaikille!!!”

Touhula TemppuVekara

Seikkailu
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Veera Veltti Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 8.30–15.30

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Pirkkalan kunnan myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Yli 151 h / kk: 20–315 €
• 121–150 h / kk: 20–271 €
• 86–120 h / kk: 20–241 €
• Alle 85 h / kk: 20–168 €

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 151 h / kk
  121–150 h / kk
  86–120 h / kk
  Alle 85 h / kk

 • Sisaralennus

  50 %

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Pirkkalan kunnan palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Pirkkalan varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Kide Science -oppien mukainen toiminta

  Kide Science -opit ovat pienten lasten tiedekasvatusta. Kide Science -tiedeoppien mukaisessa toiminnassa arjen ihmeellisiin ilmiöihin tutustutaan itse tutkien, kokeillen ja havainnoiden. Painotamme toiminnassa leikillistä oppimista, tarinoita ja draamaa.

  Toiminta perustuu Helsingin yliopistossa kehitettyyn Vartiaisen tiedekasvatusmalliin. Tiedekasvatus näkyy varhaiskasvatuksen kaikilla osa-alueilla perushoitotoimista ohjattuihin tiedetuokioihin. Lapset oppivat havainnoimaan ja tutkimaan luonnontieteiden ilmiöitä omassa ympäristössään ja niihin liittyvien käsitteiden käyttöä arjessa. Luonnontieteitä lähestytään lapsilähtöisesti leikillisen ja tutkivan pedagogiikan kautta.