1. Päiväkodit
 2. Pirkkala
 3. Touhula TemppuVekara

Touhula TemppuVekara, Pirkkala

Veera Veltti Päiväkodin johtaja

Seikkailupäiväkoti Touhula TemppuVekara sijaitsee Kyöstin alueella. Meillä seikkailukasvatus on monimuotoinen osa kaikkea toimintaa niin päiväkodissamme kuin lähiympäristössämmekin.

Kannustamme lapsia arjessa liikkumiseen koko päiväkotipäivän ajan. Liikkumista tapahtuu niin aamupiirillä, odottaessa kuin siirtymätilanteissakin. Leikin vaihtoehtona on aina viikoittain vaihtuva liikuntaleikki. Liikunnan vuosikello ohjaa toimintaamme taaten monipuolisia liikunta-aktiviteetteja läpi vuoden. Päiväkodissa on myös kuukausittain yhteisiä liikuntatapahtumia ja temppuratoja.

Päiväkotimme monipuolinen ja runsas liikuntavälineistö on aina lasten saatavilla. Myös pihan leikkivälineet houkuttelevat niin omaehtoiseen kuin kavereiden kanssa tapahtuvaan puuhailuun. Pihallamme on kallio ja kiipeilytelineitä, jotka mahdollistavat kiipeilemisen. Pihalla on myös tilaa juosta ja leikkiä. Päiväkodin aidan toisella puolella on hiekkakenttä, jota hyödynnetään aina kun mahdollista. Kentällä on talvisin luistelujää ja hiihtoladut.

Ryhmät retkeilevät monta kertaa viikossa. Retkillä teemme patikkareissuja, menemme kentälle liikuntaleikkeihin, pelaamaan ja luistelemaan. Päiväkodin lähettyvillä on myös lähiliikuntapaikka, jossa käymme liikkumassa. Luonto ja metsä ovat myös tärkeä osa viikoittaista toimintaamme, ja teemme Metsämörri-retkiä säännöllisesti.

Näemme lapsen aktiivisena ja luonnostaan liikkuvana yksilönä, jonka luontaista halua ja kykyä liikkumiseen sekä motoristen taitojen kehittymistä tuetaan ja kannustetaan kaikin tavoin. Päiväkotielämä TemppuVekarassa ei kuitenkaan ole pelkästään liikuntaa vaan kaikki valtakunnallisten varhaiskasvatussuunnitelmien orientaatioalueet huomioidaan ryhmien kausi- ja toimintasuunnitelmissa. Tämä tarkoittaa mm. musiikkia, kädentaitoja, matematiikkaa, luonto- ja ympäristökasvatusta, eettistä ja esteettistä kasvatusta ja opetusta. Meille on tärkeää, että leikki kuuluu jokaiseen lapsen päivään. Haluamme antaa lapsen leikille aikaa, tilaa, välineitä ja rauhaa.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”TemppuVekarassa on ihana henkilökunta. Meillä lapsi kysyy jo kotimatkalla autossa että koska pääsee takaisin päikkyyn. Kiitos!”

”Arvostan päiväkodissamme sitä että lapset kohdataan aina yksilöinä; huomioidaan aamuisin kunkin tarpeet. Syli on aina tarjolla. Lapseni hoitajat jaksavat tehdä parhaansa ja keksiä aina jotain uutta kivaa. Lapsilla on sopivasti vapaata leikkiä ja ohjattua toimintaa. Lapsi on oppinut valtavan määrän asioita. Arvostan sitä, että tunne-ja kaveritaitoja harjoitellaan ja pidetään arvossa. Lapsi menee päiväkotiin aina enemmän kuin mielellään.”

”Tiimityö tuntuu toimivan ja lapset tykkäävät olla päiväkodissa. Henkilöstö jaksaa olla aina mukavan positiivisia ja vanhemmallekin tulee aamulla hyvä olo, kun tietää että kaikki on hyvin ja lapsille on tiedossa taas mukava päivä. Iso kiitos kaikille!!!”

 

Touhula TemppuVekara

Seikkailu
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Veera Veltti Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 8.30–15.30

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Pirkkalan kunnan myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

Kokopäivähoito: 289 €
Kokopäivähoito 16 pv / kk: 231 €
Kokopäivähoito 10 pv / kk: 145 €
20 h / vko: 145 €

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 16 pv / kk
  Kokopäivähoito 10 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Sisaralennus

  50 %

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissamme on käytössä Pirkkalan kunnan palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu sekä sisaralennus. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Pirkkalan varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.

   

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.

 • Kide Science -oppien mukainen toiminta

  Kide Science -opit ovat pienten lasten tiedekasvatusta. Kide Science -tiedeoppien mukaisessa toiminnassa arjen ihmeellisiin ilmiöihin tutustutaan itse tutkien, kokeillen ja havainnoiden. Painotamme toiminnassa leikillistä oppimista, tarinoita ja draamaa.

  Toiminta perustuu Helsingin yliopistossa kehitettyyn Vartiaisen tiedekasvatusmalliin. Tiedekasvatus näkyy varhaiskasvatuksen kaikilla osa-alueilla perushoitotoimista ohjattuihin tiedetuokioihin. Lapset oppivat havainnoimaan ja tutkimaan luonnontieteiden ilmiöitä omassa ympäristössään ja niihin liittyvien käsitteiden käyttöä arjessa. Luonnontieteitä lähestytään lapsilähtöisesti leikillisen ja tutkivan pedagogiikan kautta.