1. Päiväkodit
 2. Muurame
 3. Touhula Myrskylyhty

Touhula Myrskylyhty, Muurame

Samuli Liekkinen Päiväkodin johtaja

Muuramen Kinkomaalla sijaitseva Touhula Myrskylyhty avasi ovensa elokuussa 2010. Päiväkodin kodinomaisissa tiloissa seikkailee kolme lapsiryhmää.

Jokainen päivä päiväkodissamme on lasten näköinen seikkailu. Seikkailuteemamme lisäksi toiminnassamme painottuvat liikunta ja musiikki. Liikunta kulkee mukana ryhmien liikuntatouhujen lisäksi myös muun muassa aamun aloituspiireissä sekä siirtymätilanteissa. Meille on tärkeää seikkailun ja liikunnan ilon kokeminen. Seikkailumme alkavat usein yhteisistä hetkistä, jotka virittävät päivän puuhiin. Musisointi näkyy toiminnassamme monella tavalla. Musiikkia voi lisätä mihin vain, siirtymiin ja jopa välipalalle taustamusiikiksi. Välillä on myös hyvä rauhoittua kuuntelemaan hiljaisuutta.

Päiväkotimme lasten lempipuuhia ovat retket lähimaastoon, auto-, koti- ja roolivaateleikit, tempputorni- ja majaleikit sekä erilaiset rakenteluleikit. Päiväkodin kolme ryhmää on jaettu myös pienryhmiin, ja suuri osa toiminnasta tapahtuukin näissä omissa pienemmissä ryhmissä. Tärkeitä ovat myös koko talon yhteiset seikkailut! Teemme päiväkodissamme paljon asioita yhdessä, jolloin lapset oppivat uutta toisiltaan.

Päiväkotimme piha on avara ja aurinkoinen, ja pihalta löytyy leikkivälineitä moneen lähtöön. Seikkailemme päiväkotimme lähialueen metsissä sekä leikkipuistoissa viikoittain. Läheltä löytyvät myös koulun piha sekä parkour-puisto. Päiväkodin ympäristö on monipuolinen ja sinne on helppo lähteä lasten kanssa seikkailemaan. Ulkoilemme säällä kuin säällä – mitä huonompi sää, sen parempi seikkailu! Kokeilemme monipuolisesti erilaisia urheilulajeja: yleisurheilemme, palloilemme, leikimme, luistelemme, hiihdämme ja lumikenkäilemme päiväkodin lähimaastossa.

Järjestämme päiväkodissamme säännöllisesti kivoja tapahtumia kuten koko perheen aamupalat, ”hullut päivät”, ”hämärän hyssyt” sekä metsäpäiväkodit. Osallistamme usein myös perheitä seikkailemaan yhteisiin tapahtumiin.

Voit seurata päiväkotiamme myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Myrskylyhty

Seikkailu
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Samuli Liekkinen Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 12–14

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Muuramen kunnan myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 150 h/kk: 30–325 € / kk
• 131–150 h / kk: 30–296 € / kk
• 108–130 h / kk: 30–266 € / kk
• 85–107 h / kk: 30–222 € / kk
• 0–84 h / kk: 30–192 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 150 h / kk
  131–150 h / kk
  108–130 h / kk
  85–107 h / kk
  0–84 h / kk

 • Sisaralennus

  50 % toisesta sisaruksesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Muuramen kunnan palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Muuramen varhaiskasvatussihteerille.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

 • Touhula Myrskylyhty
  045 204 1922
 • Kultahiput (1-2 v.)
 • Jalokivet (3-4 v.)
 • Rubiinit (5 v.)