1. Päiväkodit
 2. Lohja
 3. Touhula Vappula

Touhula Vappula, Lohja

Johanna Anttila Päiväkodin johtaja

Touhula Vappula on liikuntapäiväkoti Lohjalla, Vappulassa. Päiväkodissamme touhuaa kuusi lapsiryhmää. Liikuntapainotteisuuden lisäksi päiväkodissa toimii myös montessori-ryhmä. Päiväkoti aloitti toimintansa elokuussa 2016 uusissa, päiväkotikäyttöön suunniteltuissa tiloissa. Tarjoamme varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Liikunta näkyy arjessamme monipuolisena toimintana päivittäin. Sisätiloissamme lasten käytössä on liikuntasalit ja paljon erilaisia välineitä liikuntaa varten. Ulkona on mahdollisuus pelata jalkapalloa, pyöräillä, scoottailla, kiipeillä, juosta ja leikkiä. Hyödynnämme viikoittain Lohjan Voimisteluklubin tiloja, jossa lapset pääsevät muun muassa hyppimään vaahtomuoviseen ”juustomereen” sekä käyttämään tilan muita välineitä. Vanhempainyhdistys tukee toiminnallaan myös uusien välineiden hankintaa päiväkodille.

Touhula Vappulassa toimii montessori-pedagogiikkaa toteuttava ryhmä. Montessori-pedagogiikka on maantieteellisesti laajimmin levinnyt kasvatusmenetelmä. Tärkeää montessori-pedagogiassa on lapsen omatoimisuuteen perustuva ohjaus ja aikuisen tasavertainen asenne lapseen. Montessori-menetelmän yksi keskeisimmistä kasvatustavoitteista on lapsen itsenäistymiskehityksen tukeminen. Jokainen tarvitsee apua oppiakseen, mutta varsinaisessa oppimistilanteessa lapselle annetaan mahdollisuus kokeilla ja selvitä itse. Montessori-koulujen kansainvälinen tunnuslause on ”Auta minua tekemään itse”. Päiväkotimme montessori-ryhmässä työskentelee koulutetut montessori-ohjaajat. Ryhmä toimii osana muuta päiväkotia toteuttaen omaa pedagogiikkaansa.

Hyödynnämme päiväkodissa työntekijöiden erityisosaamista monipuolisesti. Meillä toimii viikoittainen tanssiryhmä, johon kaikki halukkaat saavat osallistua. Ryhmää vetää tanssin ammattilainen. Samoin päiväkodissamme toimii leivontakerho sekä Kide Science -tuokiot. Pidämme myös yhteisiä musiikkiliikuntatuokioita koko talon kesken. Teemme yhteistyötä eri oppilaitosten kanssa ja mm. Kisakallion Urheiluopiston oppilaat käyvät päiväkodissamme harjoitteluissa, joissa opiskelijoilla on mahdollisuus ohjata monipuolisesti liikuntatuokioita ryhmissä.

Päiväkodin piha on luonnon ympäröimä ja jokainen ryhmä tekee paljon myös retkiä lähialueelle. Päiväkodin ympäristö on monipuolinen ja teemme retkiä viikoittain. Joka päivä yksi ryhmä on retkellä. Retkillä tutustumme luontoon ja lähiympäristöömme. Samalla liikutaan ja opitaan uusia asioita. Retket ovat yksi tärkeä oppimisympäristö ja ulkoilumuoto päiväkodissamme.

Retkeilyn lisäksi kunnioitamme ympäristöä lasten kanssa kierrättämällä päiväkodissa monipuolisesti. Lapset osallistuvat roskien kierrätykseen ja viemme yhdessä roskia lajittelupisteelle. Keräämme biojätteen kaikissa ryhmissä, ja kierrätämme myös muoviroskan.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa.

Touhula Vappula

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Johanna Anttila Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Lohjan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut (per kk) ovat enimmillään

Kokopäivähoito, yli 147 h / kk: 310 €
84–147 h / kk: 248 €
Alle 84 h / kk: 186 €

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 147 h / kk
  84–147 h / kk
  Alle 84 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Yli 84 h / kk (yli 20 h / vko)
  63–84 h / kk (15–20 h / vko)
  Alle 63 h / kk (alle 15 h / vko)

 • Sisaralennus

  50 % (max. 155 €) vanhimmasta lapsesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Palveluseteliä haetaan Lohjan kaupungin eAsioinnin kautta. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan kaupungin varhaiskasvatuksen laskutukseen. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.