1. Päiväkodit
 2. Lohja
 3. Touhula Vappula

Leikkiä, retkiä ja liikuntaa

Liikunta näkyy arjessamme monipuolisena toimintana päivittäin. Sisätiloissamme lasten käytössä on liikuntasalit ja paljon erilaisia välineitä liikuntaa varten. Ulkona on mahdollisuus pelata jalkapalloa, pyöräillä, skuuttailla, kiipeillä, juosta ja leikkiä, tai pelata vaikka frisbeegolfia.

Päiväkodissamme toimii myös Montessori-pedagogiikkaa toteuttava ryhmä.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Jätä hakemus ja olemme sinuun yhteydessä. Hakemus ei ole sitova.

 • Lue lisää päiväkodista

  Päiväkodissamme toimii kolme lapsiryhmää.

  Henkilökuntamme on innostunut liikuttamaan lapsia ja liikkumaan heidän kanssaan. Teemme yhteistyötä eri oppilaitosten kanssa ja muun muassa Kisakallion Urheiluopiston oppilaat käyvät päiväkodissamme harjoitteluissa. Hyödynnämme toiminnassamme myös Lohjan Voimisteluklubin tiloja.

  Touhula Vappulassa toimii myös Montessori-pedagogiikkaa toteuttava ryhmä. Tärkeää Montessori-pedagogiikassa on lapsen omatoimisuuteen perustuva ohjaus ja aikuisen tasavertainen asenne lapseen. Montessori-menetelmän yksi keskeisimmistä kasvatustavoitteista on lapsen itsenäistymiskehityksen tukeminen. Jokainen tarvitsee apua oppiakseen, mutta varsinaisessa oppimistilanteessa lapselle annetaan mahdollisuus kokeilla ja selvitä itse. Montessori-koulujen kansainvälinen tunnuslause on ”Auta minua tekemään itse”. Ryhmä toimii osana muuta päiväkotia toteuttaen omaa pedagogiikkaansa.

  Päiväkodin piha on luonnon ympäröimä ja jokainen ryhmä tekee paljon myös retkiä lähialueelle. Retkillä tutustumme luontoon ja lähiympäristöömme. Samalla liikutaan ja opitaan uusia asioita. Retket ovat yksi tärkeä oppimisympäristö ja ulkoilumuoto päiväkodissamme. Metsämuskari, metsätuokiot ja eväsretket ovat osa toimintaamme.

  Retkeilyn lisäksi kunnioitamme ympäristöä lasten kanssa kierrättämällä. Lapset osallistuvat roskien kierrätykseen ja viemme yhdessä roskia lajittelupisteelle. Päiväkodin ruokahävikki on pieni, ja leivomme myös paljon itse.

  Kirjastoauto käy pihassamme joka toinen viikko, ja myös perheet voivat hyödyntää sen palveluita.

  Tiloissa toimii kaudella 2023-2024 lisäksi Lohjan kaupungin päiväkoti kolmessa ryhmätilassa. Teemme yhdessä saumatonta yhteistyötä päivittäin. Lohjan kaupungin Veo-palvelut ovat käytössä päiväkodissamme.

Ruut Uusihakala Päiväkodin johtaja
Aukioloajat

Ma–pe klo 6.30–17

 • Teema

  Kasvan, liikun ja kehityn

Kokemuksia päiväkodista

Hinnat

Lohjan Touhula-päiväkotien asiakasmaksu on 30–325 euroa kuukaudessa.

Asiakasmaksu määräytyy palvelusetelin arvon mukaan, johon vaikuttavat perheen koko, tulot sekä lapsen varhaiskasvatusaika.

Hae varhaiskasvatukseen

Täytä hakemus, niin päiväkodin johtajamme on sinuun viikon sisällä yhteydessä. Useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti! Hakemus ei sido sinua vielä mihinkään.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.