1. Päiväkodit
 2. Lohja
 3. Touhula Vappula

Touhula Vappula, Lohja

Johanna Järvelä Päiväkodin johtaja

Touhula Vappula on liikuntapäiväkoti Lohjalla, Vappulassa. Päiväkodissamme toimii kolme lapsiryhmää.

Liikunta näkyy arjessamme monipuolisena toimintana päivittäin. Sisätiloissamme lasten käytössä on liikuntasalit ja paljon erilaisia välineitä liikuntaa varten. Ulkona on mahdollisuus pelata jalkapalloa, pyöräillä, skuuttailla, kiipeillä, juosta ja leikkiä, tai pelata vaikka frisbeegolfia. Hyödynnämme toiminnassamme myös Lohjan Voimisteluklubin tiloja.

Henkilökuntamme on innostunut liikuttamaan lapsia ja liikkumaan heidän kanssaan. Teemme yhteistyötä eri oppilaitosten kanssa ja muun muassa Kisakallion Urheiluopiston oppilaat käyvät päiväkodissamme harjoitteluissa.

Touhula Vappulassa toimii myös Montessori-pedagogiikkaa toteuttava ryhmä. Tärkeää Montessori-pedagogiikassa on lapsen omatoimisuuteen perustuva ohjaus ja aikuisen tasavertainen asenne lapseen. Montessori-menetelmän yksi keskeisimmistä kasvatustavoitteista on lapsen itsenäistymiskehityksen tukeminen. Jokainen tarvitsee apua oppiakseen, mutta varsinaisessa oppimistilanteessa lapselle annetaan mahdollisuus kokeilla ja selvitä itse. Montessori-koulujen kansainvälinen tunnuslause on ”Auta minua tekemään itse”. Ryhmä toimii osana muuta päiväkotia toteuttaen omaa pedagogiikkaansa.

Päiväkodin piha on luonnon ympäröimä ja jokainen ryhmä tekee paljon myös retkiä lähialueelle. Retkillä tutustumme luontoon ja lähiympäristöömme. Samalla liikutaan ja opitaan uusia asioita. Retket ovat yksi tärkeä oppimisympäristö ja ulkoilumuoto päiväkodissamme. Metsämuskari, metsätuokiot ja eväsretket ovat osa toimintaamme.

Retkeilyn lisäksi kunnioitamme ympäristöä lasten kanssa kierrättämällä. Lapset osallistuvat roskien kierrätykseen ja viemme yhdessä roskia lajittelupisteelle. Päiväkodin ruokahävikki on pieni, ja leivomme myös paljon itse.

Kirjastoauto käy pihassamme joka toinen viikko, ja myös perheet voivat hyödyntää sen palveluita.

Tiloissa toimii kaudella 2023-2024 lisäksi Lohjan kaupungin päiväkoti kolmessa ryhmätilassa. Teemme yhdessä saumatonta yhteistyötä päivittäin. Lohjan kaupungin Veo-palvelut ovat käytössä päiväkodissamme.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Vappula

Liikunta
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Johanna Järvelä Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Lohjan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat

• Kokoaikainen varhaiskasvatus,
yli 147 h / kk (100 %): 30–325 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
84–147 h / kk (80 %): 30–266 € / kk
• Osa-aikainen varhaiskasvatus,
alle 84 h / kk (60%): 30–207 € / kk

• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
yli 84 h/kk: 30–266 € / kk
• Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus,
63–84 h/kk: 30–207 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 147 h / kk
  84–147 h / kk
  Alle 84 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Yli 84 h / kk (yli 20 h / vko)
  63–84 h / kk (15–20 h / vko)
  Alle 63 h / kk (alle 15 h / vko)

 • Sisaralennus

  50 % (max. 155 €) vanhimmasta lapsesta

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Palveluseteliä haetaan Lohjan kaupungin eAsioinnin kautta. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan kaupungin varhaiskasvatuksen laskutukseen. Lisätietoja voit kysyä päiväkodin johtajalta.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.