1. Päiväkodit
 2. Kurikka
 3. Touhula Magneetti

Touhula Magneetti, Kurikka

Hanna Mäenpää Päiväkodin johtaja

Touhula Magneetti on seikkailu- ja kieliteemainen hirsipäiväkoti Kurikan Magneetissa, osoitteessa Käräjävuorenkatu 2. Neliryhmäinen päiväkoti aloitti toimintansa tammikuussa 2020.

Kannustamme lapsia löytämään seikkailun jokaisesta hetkestä. Korostamme seikkailukasvatuksessa kokemuksellista oppimista, itsetunto- ja kaveritaitoja sekä itsensä rohkeaksi haastamista. Rohkaisemme lapsia yrittämään ja kokeilemaan asioita itse. Retkeilemme paljon päiväkodin lähiympäristössä, ja pienimmistä lähtien seikkailemme säännöllisesti päiväkodin porttien ulkopuolella. Retkillämme on usein tavoitteita, joka voi olla vaikkapa liikenteen seuranta ja havainnointi. Luomme seikkailuja myös toimintavuoden aikaisiin teemapäiviin.

Kieliteemaa toteutetaan päiväkodissa englannin kielisuihkutuksena. Kielisuihkutuksessa lapset saavat tutustua englannin kieleen muun muassa toiminnallisesti erilaisten laulujen, lorujen ja leikkien avustuksella. Hyödynnämme oppimisen tukena myös Moomin Language School -oppimissovellusta. Arjen lomassa opettelemme myös erilaisia fraaseja, värejä ja laskuja englanniksi. Toiminnallisen oppimisen lisäksi hyödynnämme myös kuvatukia ja tukiviittomia, jotka tukevat myös suomen kielen kehitystä.

Päiväkotimme on hirsirakenteinen, ja meillä on puhdas sisäilma. Tilat ovat avarat ja valoisat, ja niitä on helppo muokata pienryhmätiloiksi. Päiväkodin ”kotialueina” on pienten ja isojen päädyt, joissa kahdella ryhmällä on yhteiset eteiset. Päätyjen ryhmät tekevät myös paljon yhteistyötä keskenään. Kiinteitä ryhmätiloja ei ole, ja hyödynnämme toiminnassa koko talon tiloja. Liikuntasalimme on avara ja mahdollistaa monenlaiset leikit, pelit ja kiipeilyt.

Päiväkodin aidattu leikkipiha on iso ja yhtenäinen. Pihallamme on oma mäki sekä tekonurmikenttä, jossa voi pelata erilaisia pallopelejä ja liikuntaleikkejä. Päiväkotimme sijaitsee keskellä peltoaluetta, ja avaran alueen vuoksi lapset pääsevät seuraamaan mielenkiintoisia kulkuneuvoja ympäri vuoden. Pienen matkan päästä päiväkodilta löytyy metsä, johon teemme metsäretkiä. Käymme retkillä leikkimässä myös lähileikkipuistossa.

Päiväkotimme vahvuutena on pienryhmätoiminta, jota kehitämme ja panostamme jatkuvasti. Kasvattajamme on sitoutuneita pienryhmätoiminnan toteuttamiseen. Kasvattajamme ovat aktiivisia ja liikunnallisia, joka näkyy myös päiväkodin toiminnassa. Myös kasvattajien visuaalisuus näkyy toiminnassamme.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Joka päivä on ilo tuoda lapsi hoitoon, kun huomaa miten hän viihtyy ja on naurava oma itsensä!”

”Lapset huomioidaan yksilöinä ja heitä kohdellaan lempeästi. Minusta vanhempana tuntuu turvalliselta tuoda lapsi hoitoon, kun tiedän, että hänet ehditään huomata ja otetaan syliin tms jos lapsi kaipaa läheisyyttä.”

”Turvallinen, lapsilähtöinen toiminta ja yksilöllinen hoito, kiva kun tarjotaan syliä tarvittaessa.”

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa.

Touhula Magneetti

Kieli, Seikkailu
Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Hanna Mäenpää Päiväkodin johtaja
Ma–pe klo 8–16

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Kurikan kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Palvelusetelin jälkeen asiakasmaksut ovat enimmillään kokopäiväsopimuksella 288 € per kuukausi.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 172 h / kk
  151–172 h / kk
  129–151 h / kk
  108–129 h / kk
  86–108 h / kk
  65–86 h / kk
  1–65 h / KK

 • Sisaralennus

  50 % vanhemmasta lapsesta (palveluseteliin sisältyvä)

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Päiväkodissamme on käytössä Kurikan kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan Kurikan kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Ota yhteyttä Kurikan kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin ja täytä palvelusetelihakemus.
 2. Palvelusetelipäätöksen saatuasi ole yhteydessä Touhulaan ja varmista asiakaspaikka päiväkodista.
 3. Asiakaspaikan varmistuttua täytäthän myös Touhulan varhaiskasvatushakemuksen.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • Moomin Language School -oppimissovellus

  Moomin Language School -sovelluksella lapset saavat tehdä päivittäin 5-15 minuutin verran kielenopetuksen ammattilaisten suunnittelemia, leikkisiä harjoituksia, jotka kehittävät kaikkia kielenoppimisen alueita. Sovelluksen jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty tukemaan oppimista.

  Opettajat voivat sovittaa joustavia leikkituokiosuunnitelmia oman ryhmän tarpeisiin. Moomin Language School -sovellus myös seuraa jokaisen lapsen oppimista reaaliaikaisissa raporteissa, joihin on pääsy sekä opettajalla että vanhemmilla.