1. Päiväkodit
 2. Kurikka
 3. Touhula Magneetti

Touhula Magneetti, Kurikka

Eija Peura Päiväkodin johtaja

Touhula Magneetti on seikkailu- ja kieliteemainen päiväkoti Kurikassa. Päiväkodissamme toimii neljä ryhmää.

Päiväkotimme sijaitsee hyvin kulkuyhteyksien varrella, osoitteessa Käräjävuorenkatu 2.

Päiväkotimme on hirsirakenteinen ja meillä on puhdas sisäilma. Tilamme ovat avarat, valoisat ja niitä on helppo muokata pienryhmätiloiksi. Päiväkodin ”kotialueina” on pienten ja isojen päädyt, joissa kahdella ryhmällä on yhteiset eteiset. Päätyjen ryhmät tekevät myös paljon yhteistyötä keskenään. Kiinteitä ryhmätiloja ei ole, vaan hyödynnämme toiminnassa koko talon tiloja. Liikuntasalimme mahdollistaa monenlaiset leikit, pelit ja kiipeilyt.

Touhula Magneetissa me kannustamme lapsia löytämään seikkailun jokaisesta hetkestä. Korostamme seikkailukasvatuksessa kokemuksellista oppimista, itsetunto- ja kaveritaitoja sekä itsensä rohkeaksi haastamista. Rohkaisemme lapsia yrittämään ja kokeilemaan asioita itse.

Kieliteemaa toteutetaan päiväkodissa englannin kielisuihkutuksena. Kielisuihkutuksessa lapset saavat tutustua englannin kieleen muun muassa toiminnallisesti erilaisten laulujen, lorujen ja leikkien avustuksella. Hyödynnämme oppimisen tukena myös Moomin Language School -oppimissovellusta. Arjen lomassa opettelemme myös erilaisia fraaseja, värejä ja laskuja englanniksi. Toiminnallisen oppimisen lisäksi hyödynnämme myös kuvatukia ja tukiviittomia, jotka tukevat myös suomen kielen kehitystä.

Me haluamme luoda lasten arkeen oppimisen ja oivaltamisen iloa. Meidän toimintamme lähtökohtana on lasten mielenkiinnon kohteet ja tarpeet. Huomioimme ja osallistamme lapsia toiminnan suunnittelussa. Iloitsemme yhdessä onnistumisia ja uusien asioiden oppimista.

Retkeilemme lähiympäristöön viikoittain. Retkikohteitamme voivat olla muun muassa lähialueen leikkipuistot ja metsät. Lastemme suosikkikohteita ovat läheinen pikkumetsä, jota kutsumme pöpeliköksi. Lisäksi päiväkodin ohi kulkee päivittäin lapsia kiinnostavia kulkuneuvoja, kuten hälytysajoneuvoja ja traktoreita.

Päiväkodin aidattu leikkipiha on iso ja yhtenäinen. Pihallamme on oma mäki sekä tekonurmikenttä, jossa voi pelata erilaisia pallopelejä ja liikuntaleikkejä.

Päiväkotimme vahvuutena on pienryhmätoiminta, jota kehitämme jatkuvasti. Kasvattajamme ovat sitoutuneita pienryhmätoiminnan toteuttamiseen. Lisäksi he ovat aktiivisia, liikunnallisia ja visuaalisia, joka näkyy myös päiväkodin toiminnassa.

Päivän päätteeksi vanhemmat saavat kattavan ja yksilöllisen tiedon lapsen päivästä. Lisäksi pidämme perheisiin yhteyttä TouGo-sovelluksen kautta, jolla lähetämme viestejä, kuvia, tapahtumailmoituksia ja viikkokirjeitä vanhemmille. Viikkokirjeissä kerromme kuluneesta viikosta sekä seuraavan viikon tulevista suunnitelmista.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa ja Instagramissa.

Touhula Magneetti

Ma–pe klo 6.30–17

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Eija Peura Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Noudatamme samoja varhaiskasvatuksen asiakasmaksuperiaatteita, kuin Kurikan kaupunki. Näin ollen varhaiskasvatusmaksuja ei peritä Kurikassa kirjoilla olevilta lapsilta (Kurikan kaupungin valtuusto 29.11.2021 § 167).

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 151 h / kk
  116–151 h / kk
  86–116 h / kk
  0–86 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  1–65 h / kk

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Päiväkodissamme on käytössä Kurikan kaupungin palveluseteli.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Ota yhteyttä Kurikan kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin ja täytä palvelusetelihakemus.
 2. Palvelusetelipäätöksen saatuasi ole yhteydessä Touhulaan ja varmista asiakaspaikka päiväkodista.
 3. Asiakaspaikan varmistuttua täytäthän myös Touhulan varhaiskasvatushakemuksen.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.