1. Päiväkodit
 2. Kempele
 3. Touhula ViksuVekara

Touhula ViksuVekara, Kempele

Johanna Oikarinen Päiväkodin toiminnanjohtaja

Seikkailupäiväkoti Touhula ViksuVekara sijaitsee erinomaisella paikalla Kempeleen keskustan tuntumassa, Santamäessä luonnon äärellä.

Toteutamme päiväkotimme seikkailuteemaa arjen pienissä asioissa. Lapselle jokainen päivä on seikkailu. Liikumme paljon lähiympäristössä, metsässä ja vierailemme mm. kirjastossa. Varmistamme seikkailuja myös tarjoamalla lapsille satuja, elämäntaitoja, innostuneisuutta, kädentaitoja, kokemuksia, aisteilla kokemista sekä itse tekemistä. Seikkailemme paljon myös leikkien ja ulkoillen.

Päiväkotimme on rakennettu vuonna 2009. Jokaisella ryhmällä on käytössään leikkitilaa, jumppasali / lepohuone sekä ruokailutila. Aidatulta pihaltamme löytyy hiekka- ja nurmialue, pelikenttä ja metsä. Kaikki alueet ovat lasten ahkerassa käytössä. Metsäalue on oiva paikka kaivamiselle ja puuhippaleikkiin, pelikentällä pelataan polttopalloa, jalkapalloa ja juostaan kilpaa.

Päiväkodissamme jokainen lapsi huomioidaan omana yksilönään ja syli on pienelle aina avoinna. Tavoitteemme on olla kodinomainen, lämminhenkinen päiväkoti, johon on helppo ja turvallinen tulla. Kuuntelemme lasten ja vanhempien mielipiteitä sekä toteutamme niitä mahdollisuuksien mukaan.

Päiväkodin uudet, toiminnalliset tilat joustavat ja muuntuvat käyttötarpeen mukaan. Sisätilat ovat iloiset ja värikkäät sekä pihan leikkivälinevalikoima laaja. Liikuntavälineet ovat aina lasten saatavilla. Lähiympäristöä hyödynnetään liikunnan ja retkeilyn merkeissä. Retkien lisäksi käymme lasten kanssa muun muassa kirjastossa ja kaupassa sekä teemme vierailuja naapurin vanhainkotiin. Toteutamme päiväkodissa myös ympäristökasvatusta tutustumalla esimerkiksi päiväkodin lähiympäristöön ja kierrättämällä. Osa päiväkotimme henkilökunnasta on suorittanut Metsämörri-luonto-ohjaajatutkinnon ja hyödynnämmekin sen antamia oppeja arkipäivän toiminnassa lajittelun, retkeilyn ja ympäristökasvatuksen suhteen.

Voit seurata päiväkotimme touhuja myös Facebookissa. Tutustu myös muihin Touhulan päiväkoteihin Kempeleessä.

Touhula ViksuVekara

Seikkailu
Ma–pe 7–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Johanna Oikarinen Päiväkodin toiminnanjohtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk

 • Tuntisopimus

  20 h / vko

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 15 pv / kk

 • Sisaralennus

  50 %

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Haethan varhaiskasvatuspaikkaa ensin kunnan hakemuksella. Päiväkodissa on käytössä Kempeleen kunnan palveluseteli, ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa tulotiedot tarvittaessa suoraan kunnan varhaiskasvatuspalveluihin.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Päiväkodin kumppaniyhteistyö

Touhulassa kumppanitoiminnan ytimessä ovat oppimisen ilo, halu tehdä hyvää, sekä perheiden arjen helpottaminen. Touhula-päiväkodit tekevät yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

 • ReimaGO

  ReimaGO-aktiivisuussensori on kehitetty erityisesti lapsia varten. Lapsi ei tarvitse liikkumiseen ja leikkimiseen mukaansa muuta kuin sensorin, sillä kertynyt data synkronoidaan mobiililaitteen kanssa vasta liikunnan jälkeen. Sensori herää, kun lapsi alkaa liikkua ja se tallentaa vain liikkumisen tehon ja keston.

  ReimaGO-sovelluksesta nähdään liikunnasta saadun, sensoriin kertyneen energian määrä. Energian avulla lapsi pääsee etenemään sovelluksen pelimaailmoissa hauskoja palkintoja keräten.

  ReimaGO-aktiivisuussensorit tuovat lasten liikkumiseen digitaalisen ja pelillisen puolen, ja sensori auttaa myös vanhempia seuraamaan, miten Touhula-päiväkotien liikuntalupaus toteutuu.