1. Päiväkodit
 2. Joensuu
 3. Touhula Merikartta

Touhula Merikartta, Joensuu

Elmeri Laakkonen Päiväkodin johtaja

Karhunmäessä sijaitsevassa päiväkoti Touhula Merikartassa on seikkailtu lokakuusta 2015 lähtien. Tilat ovat päiväkotikäyttöön suunnitellut, ja ne mahdollistavat lasten monipuolisen liikkumisen ja seikkailemisen. Päiväkotimme tarjoaa varhaiskasvatuksen lisäksi myös esiopetusta.

Toiminnassamme painottuvat seikkailu, liikunta ja musiikki. Lapset saavat vähintään kaksi tuntia reipasta liikuntaa päiväkotipäivän aikana erilaisissa ympäristöissä niin sisällä kuin ulkonakin.

Ryhmämme retkeilevät viikoittain seikkailemaan lähiympäristöön ja erityisesti metsään. Retkille otamme usein mukaan eväät sekä trangiat, joilla keitämme esimerkiksi mehua tai kaakaota. Perinteeksi on muodostunut myös kerran toimintakaudessa päiväkodin pihalle pystytettävä puolijoukkueteltta, jossa päivän aktiviteetit hoidetaan jännittivässä erätunnelmissa.

Päiväkotimme toimii valoisissa, 2015 valmistuneissa, ryhmätoimintaan hienosti soveltuvissa tiloissa. 2018 remontoidulla piha-alueilla lapset pääsevät leikkimään uusissa telineissä. Myös lähiympäristö tarjoaa monipuolisia liikkumismahdollisuuksia: metsä, pulkkamäki ja hiihtolatu löytyvät heti aidan toiselta puolelta.

Päiväkotimme lasten lempiseikkailuja ovat liikunnalliset pelit ja leikit sekä retket lähiympäristöön. Päiväkodissamme jokainen lapsi on aarre ja seikkailija.

Touhula Merikartta

Seikkailu
Ma–pe klo 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Elmeri Laakkonen Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisia asiakaspaikkoja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten tiedustele tilannetta suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Joensuun kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkotimme asiakasmaksut ovat enimmillään

• Yli 141 h / kk: 295 € / kk
• 121–140 h / kk: 236 € / kk
• 89–120 h / kk: 207 € / kk
• 0–88 h / kk: 177 € / kk

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 141 h / kk
  121–140 h / kk
  89–120 h / kk
  0–88 h / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  89–120 h / kk

 • Sisaralennus

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä hakemus / hakemukset, muistathan että jokaiseen päiväkotiin pitää täyttää oma hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.

Päiväkodissa on käytössä Joensuun kaupungin palveluseteli ja perheiden asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa päivähoidossa. Perheen tulee hakea palveluseteliä Joensuun kaupungin Daisy-järjestelmän kautta. Palvelusetelin asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, palvelun tarve ja perheen tulot.

 

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.