Takaisin postauksiin

Ensimmäinen viikko uudessa päiväkodissa

  • Paula Murtomäki Päiväkodin johtaja
  • Essi Haapa-aho Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

Touhula Otsontähdessä, Seinäjoella, on eletty nyt viikon verran uutta ja innostavaa arkea. Päiväkodin ovet avautuivat 1.8.2019. Touhut lähtivät heti käyntiin teeman mukaisesti eli liikkuen ja taiteillen.

Upean piha-alueen kaikki toiminnot on testattu ja hyviksi havaittu niin pienten kuin isojenkin käyttäjien toimesta. Jumppasalista on kuulunut iloisia kiljahduksia, pienten käpälien tepsutusta, trampoliinin pomppimisääniä ja villiä rummutusta. Musiikki on antanut pienille temppuilijoille siivet. Maalipensselit ovat heiluneet ja papereille on syntynyt värikästä taidetta.

Reippaita apulaisia on kulkenut käytävillä aikuisten kanssa työntelemässä ruokakärryjä tai toimittamassa muita asioita. Läheinen leikkipuisto on käyty tutkimassa ja naapurin rakennustyömaata suurine koneineen on kovasti ihmetelty. Aamu-ulkoilussa ilosilmät pyöräilevät ja keinuvat. Välillä pysähdytään ottamaan kaveri kyytiin tai heittämään hauskoja juttuja aikuisille. Maittavan lounaan jälkeen Torkkulan kaappisängyistä kuuluu suloista unituhinaa. Iltapäivällä jaksaa sitten taas tutkia ja seikkailla.

Uudessa arjessa on ollut läsnä myös jännitystä, ikävöintiä, kenties jopa pelkoa. Huolet ovat kuitenkin sulaneet lämpimiin syleihin, höpsöttelyyn ja uusien asioiden tutkimiseen. Jokaisessa päivässä on aikaa istuskella sylityksin tai vieretyksin sohvalla katselemassa kiinnostavia kirjoja.

Jokaisessa päivässä on aikaa ihmetellä vaikkapa sisälle eksynyttä perhosta ja sitä, kuinka se saatiin pelastettua ulos. Jokaisessa päivässä on ripaus taikaa!

Meillä aikuisillakin on ollut omat jännityksemme. On uudet työtoverit, uusi talo, uudet käytännöt. Ainahan sitä mielessään miettii: osaanko ja riitänkö. Lämmin yhteishenki, heittäytyminen, omien mukavuusalueiden ylittäminen sekä vilpittömät kehut ja kiitokset ovat antaneet kuitenkin meille kaikille hyvän alun.

Jokaisella pilvellä on kultainen reunus ja me olemme melko taitavia bongaamaan niitä!

Uutta toimintaviikkoa aloitellessa alkaa tuntua siltä, että tässähän ollaan jo melkein vanhoja tekijöitä!

Tutustu päiväkotiin Touhula Otsontähti, Seinäjoki

Samankaltaisia postauksia