1. Päiväkodit
 2. Seinäjoki
 3. Touhula Otsontähti

Touhula Otsontähti, Seinäjoki

Paula Murtomäki Päiväkodin johtaja

Touhula Otsontähti on taide- ja liikuntateemainen, kuusiryhmäinen hirsipäiväkoti Karhuvuoressa. Päiväkoti avasi ovensa elokuussa 2019. Päiväkotiin on hyvät kulkuyhteydet, mutta kuitenkin se sijaitsee ihanan suojaisasti pienessä metsikössä. Takapihan isoista ikkunoista voi toisinaan nähdä jäniksen metsikön reunassa. Tarjoamme päiväkodissa myös esiopetusta.

Meillä on loistavat tilat liikkumiseen. Käytössämme on oma jumppasali, josta löytyy kiipeilyseinä, renkaat, köydet ja paljon muita liikuntavälineitä. Lapsiryhmien tiloissa on myös puolapuita.

Piha-alueella riittää tilaa. Meillä on hiekkatekonurmi-pelikenttä, keinuja, kiipeilytelinettä, liukumäkeä ja hiekkalaatikkoa. Pihan takaportista pääsee suoraan metsäretkelle. Läheinen leikkipuisto antaa lisää leikki- ja liikuntamahdollisuuksia. Rauhallisella asuinalueella on myös kiva tehdä tutkimusmatkoja kävellen lähiympäristöön.

Taide antaa lapsille mahdollisuuden osallistua, kokea uutta ja ilmaista itseään. Me askartelemme, leivomme, tanssimme, laulamme, loruttelemme, soitamme, maalamme, piirrämme ja perehdymme satujen ihmeelliseen maailmaan.

Kerran kuussa on koko talon yhteinen aamuhetki taide- tai liikuntateemalla.

Hyvät käytöstavat, ryhmässä toimiminen, toisten huomioon ottaminen ja omatoimisuuden vahvistaminen ovat myös tärkeitä arvojamme.

Osaava, innokas ja positiivinen henkilökunta on luomassa lapsille onnellista lapsuutta.

Vanhempien palautteita päiväkodista:

”Lämpimät kiitokset Touhulan väelle ihanasti alkaneesta hoitotaipaleesta ja positiivisesta asenteesta! Luotamme teidän osaamiseen ja hyvään hoitamiseen sata prosenttisesti.”

”Päiväkodissa on aina mukava tunnelma, kun sinne vie tai hakee lapsen pois.”

”Uusi päiväkoti, mutta toiminta on lähtenyt kivasti käyntiin. Olemme olleet tyytyväisiä lapsemme päiväkotitaipaleen aloitukseen.”

Touhula Otsontähti

Liikunta, Taide
Ma–pe 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Paula Murtomäki Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisten asiakaspaikkojen tilannetta voi tiedustella suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Seinäjoen kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

 • Kokopäiväsopimus
 • Osaviikkosopimus

  Kokopäivähoito 15 pv / kk
  Kokopäivähoito 10 pv / kk

 • Esiopetus
 • Esiopetus + varhaiskasvatus

  Osapäivähoito
  Osapäivähoito 15 pv / kk
  Osapäivähoito 10 pv / kk

Hae päivähoitopaikkaa

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Täytä Touhulan hakemus.
 2. Touhulasta ollaan sinuun yhteydessä viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja useimmissa tapauksissa voimme varmistaa asiakaspaikan heti.
 3. Asiakaspaikan varmistuttua täytä Seinäjoen kaupungin varhaiskasvatus- sekä palvelusetelihakemukset.

Päiväkodissa on käytössä Seinäjoen kaupungin palveluseteli jatulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa kaupungin hakemukset ja tarvittaessa tulotiedot suoraan Seinäjoen kaupungin varhaiskasvatustoimistoon.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.