1. Päiväkodit
 2. Seinäjoki
 3. Touhula Otsontähti

Touhula Otsontähti, Seinäjoki

Paula Murtomäki Päiväkodin johtaja

Touhula Otsontähti on taide- ja liikuntateemainen, kuusiryhmäinen hirsipäiväkoti Karhuvuoressa. Päiväkoti avasi ovensa elokuussa 2019. Päiväkotiin on hyvät kulkuyhteydet, mutta kuitenkin se sijaitsee ihanan suojaisasti pienessä metsikössä. Takapihan isoista ikkunoista voi toisinaan nähdä jäniksen metsikön reunassa. Tarjoamme päiväkodissa myös esiopetusta.

Meillä on loistavat tilat liikkumiseen. Käytössämme on oma jumppasali, josta löytyy kiipeilyseinä, renkaat, köydet ja paljon muita liikuntavälineitä. Lapsiryhmien tiloissa on myös puolapuita.

Piha-alueella riittää tilaa. Meillä on hiekkatekonurmi-pelikenttä, keinuja, kiipeilytelinettä, liukumäkeä ja hiekkalaatikkoa. Pihan takaportista pääsee suoraan metsäretkelle. Läheinen leikkipuisto antaa lisää leikki- ja liikuntamahdollisuuksia. Rauhallisella asuinalueella on myös kiva tehdä tutkimusmatkoja kävellen lähiympäristöön.

Taide antaa lapsille mahdollisuuden osallistua, kokea uutta ja ilmaista itseään. Me askartelemme, leivomme, tanssimme, laulamme, loruttelemme, soitamme, maalamme, piirrämme ja perehdymme satujen ihmeelliseen maailmaan.

Kerran kuussa on koko talon yhteinen aamuhetki taide- tai liikuntateemalla.

Hyvät käytöstavat, ryhmässä toimiminen, toisten huomioon ottaminen ja omatoimisuuden vahvistaminen ovat myös tärkeitä arvojamme.

Osaava, innokas ja positiivinen henkilökunta on luomassa lapsille onnellista lapsuutta.

Voit tutustua päiväkotimme touhuihin myös Facebookissa.

Vanhempien palautteita päiväkodista

”Lämpimät kiitokset Touhulan väelle ihanasti alkaneesta hoitotaipaleesta ja positiivisesta asenteesta! Luotamme teidän osaamiseen ja hyvään hoitamiseen sata prosenttisesti.”

”Päiväkodissa on aina mukava tunnelma, kun sinne vie tai hakee lapsen pois.”

”Uusi päiväkoti, mutta toiminta on lähtenyt kivasti käyntiin. Olemme olleet tyytyväisiä lapsemme päiväkotitaipaleen aloitukseen.”

Touhula Otsontähti

Liikunta, Taide
Ma–pe 6.30–17

Mikäli lapsen hoitoajan tarve on yllä olevaa aukioloaikaa laajempi, keskustelettehan asiasta hakuvaiheessa päiväkodin johtajan kanssa.

Otathan yhteyttä päiväkodin johtajaan seuraavissa asioissa:

• asiakaspaikat
• palvelusopimus ja siihen liittyvät muutokset
• laskutukseen liittyvät kysymykset
• asiakaspalautteet ja kirjalliset muistutukset toiminnan kehittämiseksi

Paula Murtomäki Päiväkodin johtaja

Palvelusopimukset

Kokopäiväisen varhaiskasvatuksen lisäksi tarjoamme erilaisia joustavia hoitoaikaratkaisuja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Osa-aikaisten asiakaspaikkojen tilannetta voi tiedustella suoraan päiväkodin johtajalta.

Tietoa asiakasmaksuista

Varhaiskasvatuspaikan hinta koostuu asiakasmaksusta ja Seinäjoen kaupungin myöntämästä palvelusetelin omavastuuosuudesta. Asiakasmaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoidon tarve. Päiväkotimme asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

 • Hoitoaikaperusteinen sopimus

  Yli 150 h / kk
  116–150 h / kk
  86–115 h / kk
  69–85 h / kk
  44–68 h / kk

Hae varhaiskasvatukseen

Varmista paikkasi Touhulassa. Täytämme asiakaspaikat hakujärjestyksessä.

Päiväkodissa on käytössä Seinäjoen kaupungin palveluseteli ja tulojen mukaan määräytyvä asiakasmaksu. Perhe toimittaa kaupungin hakemukset ja tarvittaessa tulotiedot suoraan Seinäjoen kaupungin varhaiskasvatustoimistoon.

Näin hakuprosessi etenee:

 1. Ota yhteyttä Seinäjoen kaupungin varhaiskasvatusjohtaja Aija-Marita Näsäseen, puh. 040 868 0902 ja varmista, että perheellenne voidaan myöntää palveluseteli.
 2. Ole yhteydessä Touhulaan ja varmista asiakaspaikka päiväkodista.
 3. Täytä Seinäjoen kaupungin sähköinen varhaiskasvatushakemus ja siitä myös palveluseteliosio.
 4. Toimita tulotietosi Seinäjoen kaupungin sähköisellä tulotietolomakkeella tai toimita tämä liitetiedosto täytettynä sähköpostitse sari.saranpaa@seinajoki.fi.
 5. Asiakaspaikan varmistuttua täytäthän myös Touhulan hakemuksen.

Ryhmämme

Touhulassa toimitaan päivän aikana pienryhmissä. Pienryhmissä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Myös kasvattajalla on mahdollisuus olla aidosti läsnä ja vastata lapsen tarpeisiin.

Lapsen arkeen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä päiväkotiin ensisijaisesti TouGo-sovelluksen kautta.

Varhaiskasvatuksen laadun arviointi Touhula Otsontähdessä

Seinäjoen Varhaiskasvatuksessa tehtiin vuonna 2020 laaja laadun arviointi, jossa kerättiin havaintoja eri päiväkodeista Reunamo Education Research Oy:n Kehittävä Palaute -menetelmän avulla.

Touhula Otsontähden vahvuuksista ja kehityskohdista voit lukea lisää täällä.